Travel Tip | Haarlem

Travel Tip | Haarlem
Vorige week ben ik drie dagen naar Haarlem geweest. Ik was er nog nooit geweest, maar het is mij goed bevallen. Wat een mooie, oude én sfeervolle stad. Ik had veel goede dingen over deze stad gehoord waardoor ik erg nieuwsgierig was geworden. 
We verbleven er van maandag tot woensdag. Het viel mij meteen op dat het veel lijkt op de steden Leiden en Amersfoort. Je hebt er van die mooie grachten en van die leuke steegjes waar het zo gezellig is om doorheen te lopen.
Citytrip Haarlem
De eerste dag zijn wel lekker gaan (sale) shoppen. Ook qua shoppen kan ik je deze stad aanraden. Tussen de middag hebben we heerlijk gelunched bij het restaurant XO op de markt. Een aanrader. Ik heb genoten van een heerlijk capriccio broodje. In de avond begon het te regenen, waardoor we besloten om een DVD en wat lekkers te kopen om vervolgens lekker in bed de film te kijken. 

De tweede dag werd een hele warme dag, waardoor we besloten lekker naar het strand te gaan. Haarlem ligt dicht bij het strand, dus je bent er zo. Ideaal. We hebben de hele dag lekker op het strand gelegen en wat gedronken bij de strandtent Meyer. 
Omdat we uiteindelijk genoeg hadden van de zon (we gaan geen parasol, dus geen schaduw), zijn we terug gegaan naar het hotel om ons lekker te douchen en al het het zand af te spoelen.  Vervolgens zijn we gaan uiteten bij La Cubanita in de stad. Tsja, eens een tapas fan, altijd een tapas fan. Tapas is altijd een goed idee. 

De derde en laatste dag zijn we weer de stad ingelopen waar we in de kleine straatjes de leukste boetiekjes hebben bezocht. Stiekem vind ik het veel leuker om te winkelen in de boetiekjes. Daar kun je tenminste iets kopen wat uniek is en niet iedereen mee loopt. Jammer genoeg verdwijnen er steeds meer boetiekjes omdat ze niet meer kunnen opbotsen tegen de concurrentie van de grote ketens.

We sliepen in het Frans Hal Amârth hotel in Haarlem vlakbij de grote markt. Dit is was een heel goed verzorgd hotel waar we in een mooie kamer sliepen, een airco hadden en goedverzorgde badkamer.

Ben jij wel eens in Haarlem geweest?
Volg mij op BloglovinFacebookTwitter of Instagram.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

17 comments

 1. Oum Feerozah says:

  Wat leuk zeg blij dat je het naar je zin hebt gehad , zelf woon ik in Haarlem dus ben hier helemaal op mijn plek:D

 2. Simone says:

  Ik woon zelf in Haarlem. Het straatje op de tweede foto is een geliefde plek van mij om foto's te maken 🙂

 3. Karen Liesens says:

  Haarlem ziet er echt een leuke stad uit! Fijn om te horen dat je er een goede tijd had!

 4. Sabrine Mdaghri says:

  Ziet er uit als een hele leuke en gezellige stad! Heb er veel goeds over gehoord dus moet er snel zelf ook een kijkje gaan nemen. xoxo

 5. Anna says:

  Wat een mooie foto's heb je gemaakt! Haarlem lijkt me echt een leuke stad. Ik houd zelf ook erg van boetiekjes, maar vaak hebben ze erg dure dingen. X

 6. Karlijn van der Wijk says:

  Haarlem is zo'n fijne stad! Echt, ik ben er een beetje verliefd op. Een paar jaar terug was ik er met een vriendin in een b&b en nu ik er dichtbij woon ga ik er graag heen. Leuke kleine winkeltjes, musea en een gezellig plein. X

Comments are closed.