Tweedehands kleding kopen

Tweedehands kleding kopen

Bijna al mijn kleding koop ik tweedehands. Voornamelijk via Vinted en soms via tweedehands marktjes in Nederland en daarbuiten. Er zijn al meer dan genoeg spullen op deze aardkloot en vooral via Vinted kun je echt heel veel mooie kleding vinden die of nog nieuw is of bijna nieuw. Waarom zou je het dan in hemelsnaam nieuw kopen? Het is niet alleen veel duurzamer, het is ook nog eens goed voor de portemonnee. Een win-win situatie.

Bewustwording

Sinds het moment dat ik op mijzelf woonde en realiseerde hoe duur het leven eigenlijk wel niet is, ben ik steeds meer gaan letten op mijn uitgaven. Zo koop ik al jaren geen kleding meer uit de nieuwe collectie en alleen nog maar in de sale. Ook ben ik begonnen met het verkopen van mijn zo goed als nieuwe kleding via Marktplaats en Vinted. Op die manier krijg ik toch nog een beetje iets terug voor al die kleren.

Daarnaast is duurzaamheid ook een steeds belangrijkere rol gaan spelen in mijn leven.

Tweedehands kleding kopen en verkopen

Online kleding verkopen

Voordat ik tweedehands kleding ben gaan shoppen, had ik mijzelf eerst een no buy opgelegd. Dat betekent dat ik een tijdje niets mocht kopen. Zo ben je weer even heel bewust welke kleren en schoenen je allemaal hebt. Ook denk je de volgende keer wel twee keer na voor je geld gaat uitgeven.

Daarnaast is het ook een manier om je huidige kleren te dragen en dankbaar te zijn voor alle spullen die je al hebt.

Tweede leven

Alle kleding die ik niet meer draag wilde ik verkopen, maar ik stuitte tegen een aantal uitdagingen aan. Iedereen wil een ‘aan’ foto. Oftewel je moet alle kleding aantrekken en foto’s maken, net als alle afmetingen. Daarnaast dacht ik ‘even’ snel foto’s te maken in niet het beste licht. Drie keer raden: ik verkocht bijna niets.

Gelukkig kun je tegenwoordig via Vinted heel makkelijk zonder ‘aan’ foto’s kleding verkopen. Nieuwsgierig naar mijn Vinted kast? Bekijk hem hier.

Tweedehands kleding shoppen

Tweedehands kleding shoppen wilde ik al langer, maar aan het begin vond ik het ook een beetje eng. Het voelde een beetje ‘vies’ om tweedehands kleding te shoppen. Onzin natuurlijk, want je het prima wassen.

Tijdens mijn tijd in Barcelona heb ik veel vintage en tweedehands markten bezocht en een paar items gekocht. Items die zo goed als nieuw waren.

De tendens doorzetten

In Nederland wilde ik graag de tendens doorzetten, maar ik merkte dat er veel minder tweedehands markten zijn en je al vaak uitkomt bij de die-hard vintage winkels zoals Episode.

Uiteindelijk heb ik de IJhallen bezocht in Amsterdam waar toevallig ook een bloggers sale was. Veel kleding was nieuw of zo goed als nieuw. Daar heb ik een aantal toffe items gescoord waar ik onwijs blij mee ben. Vervolgens bezocht ik FRIS in Utrecht. Een tweedehands kledingmarkt waar ik voor €9,- drie hele leuke bovenstukken gescoord heb waar ik mega enthousiast over ben.

Je begrijpt het al: dit ga ik vaker doen! Tweedehands kleding kopen is leuker dan ik dacht!

Dus: wanneer begin jij met tweedehands kleding kopen?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *