5 tips om geld te besparen

5 tips om geld te besparen

Het liefst besparen zoveel mogelijk geld elke maand, zodat we of meer kunnen sparen of nóg meer kunnen uitgeven. Waar je ‘extra’ geld ook naar toe gaat, het is niet verkeerd om geld te besparen. Maar waar kun je allemaal op besparen? Kleding, energierekening, boodschappen, vakantie, dagjes uit en ga maar door. Hoe je dat aanpakt en dus op een eenvoudige manier geld kunt besparen, lees je hieronder. 

1. Shop altijd in de sale

Waarom zou je dat ene jurkje voor de volle pond betalen als het een paar maanden later voor 50% korting aangeboden wordt? Het is een risico, maar het scheelt wel heel geld. Dus de keuze is aan jou. Hoe graag wil je het jurkje? Dit geldt ook voor andere spullen. Waarom zou je een tuinbank kopen als je hem ook voor 20% korting kunt scoren als je even wacht?! Probeer zoveel mogelijk te shoppen in de sale, het scheelt gewoon heel veel geld en het is een eenvoudige manier om snel geld te besparen. 

Mocht je écht niet kunnen wachten, ga dan op zoek naar een kortingscode of een andere manier om het kledingstuk te scoren met korting.

Wil je elke maand geld besparen? 5 tips!

2. Ga vintage shoppen

Vintage shoppen is hot. Of het nu gaat om meubels of kleding. Bezoek regelmatig de plaatselijke kringlopen, rommelmarkten of vintage winkels. Je kunt mooie pareltjes vinden voor heel weinig geld, waardoor je eenvoudig geld kunt besparen. 

3. Eet geen meloen in de winter

Tja, dit is duidelijk toch? Eet alleen seizoensgerechten. Dus geen meloen in de winter, want dan betaal je de hoofdprijs voor je meloen. Dit geldt voor alle producten die je buiten het seizoen eet. Let op de aanbiedingen en stem je weekmenu af op de aanbiedingen. Een hele simpele tip om geld te besparen. 

Een passief inkomen opbouwen? Zo doe je dat!

4. Op vakantie buiten het seizoen

Het is vast niets nieuws dat vakanties veel duurder zijn in het seizoen. Kun je één goede reden geven waarom je persé in het hoogseizoen op vakantie moet? Oké, als je kinderen hebt die op school zitten of werkzaam bent in een sector die gebonden is aan schoolvakanties. Anders is het nergens voor nodig en kun je eenvoudig geld besparen als je in juni of eind augustus op vakantie gaat. 

Dit geldt ook voor citytrips. Een citytrip in het weekend is veel duurder, dan wanneer je door de week gaat of bijvoorbeeld op maandag terug komt. 

5. Ga via Marktplaats op zoek naar pareltjes

Op Marktplaats, kun je, als je goed zoekt vaak voor een prikje heel veel toffe items vinden. Of dat nu een fiets is, een kast voor in je woonkamer of een lamp. Vaak moeten de mensen snel van hun spullen af, waardoor je het voor een prikje kunt kopen. Een ideale manier om geld te besparen.

Wat is jouw ultieme tip om geld te besparen?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

  1. Esther says:

    Leuk tips. Voor buiten het hoogseizoen op vakantie gaan is een hele goede. Zelf vermijden wij zo lang het kan de schoolvakantie 🙂

  2. Vanessa says:

    Goede tips! Vooral shoppen in de sale is iets wat ik ook doe. Dit jaar zijn we ook buiten het hoogseizoen op vakantie geweest. Zolang ons dochtertje nog niet naar school gaat, moeten we ervan profiteren.

Comments are closed.