Update | Hoe bevalt stage?

Update | Hoe bevalt stage?

Het leek mij wel leuk om even een korte update te geven rondom stage. Een tijdje terug heb ik verteld dat ik stage mag gaan lopen bij House of Rebels.
House of Rebels is een ambitieus full-service marketing, communicatie, event en PR bureau met nationale en internationale ervaring. Ze denken anders, en vallen graag op. Hun motto is dan ook – Imagine, be creative and stand out!

Hartstikke leuk natuurlijk. Ik heb er heel veel zin in om er een super toffe stage tijd van te maken. Maandag 3 februari was het dan zover, mijn eerste stage dag. Ik ga drie dagen per week stage lopen, de maandag, donderdag en de vrijdag.

Mijn eerste stage week bij House of Rebels
Ik kreeg wat informatie en vervolgens stonden er een aantal mailtjes in mijn inbox met daarin allerlei verschillende opdrachten die ik mocht gaan uitvoeren.
Ik heb een eigen bureau met een eigen iMac. Nadat ik de mailtjes gelezen had, ben ik meteen aan de slag gegaan met de opdrachten. Het zijn allerlei verschillende soorten opdrachten. Zo moet ik mailings schrijven, standaard reply mails voor bloggers als ze op de perslijst willen komen te staan, maar ik ben ook bezig met events. De meeste tijd van de dag breng je door achter je computer scherm. Dat was voor mij even wennen, vooral de eerste dag. 


Ik werd voor mijn gevoel meteen wel in het diepe gegooid. Dat is niet erg, want zo leer je wel het meest en dat is uiteindelijk het doel van stage. Ik was verbaasd hoeveel ik al had geleerd en dat in nog geen week tijd. Na mijn eerste stage dag was ik écht heel moe en ben ik thuis gekomen, heb ik gegeten en ben ik gaan slapen. 
De eerste week moest ik vooral even wennen aan stage en de lange dagen. Vrijdag begon het al als ‘normaal’ voelen. Hiervoor had ik 1,5 dag school in de week, en de rest was ik vrij. Nu heb ik alleen nog maar de woensdag vrij. Dus dat is ook een groot verschil. Daarbij ga ik als het druk is, ook op de woensdag stage lopen. Het was eerst even een knop omzetten, maar het wordt steeds leuker en ik heb het steeds meer naar mijn zin.  

Ik zal jullie af en toe een update geven met betrekking tot mijn stage.

Liefs Dionne

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

17 comments

 1. Kim B says:

  Leuk dat je een update geeft! Ben erg benieuwd naar je werkzaamheden die je straks gaat krijgen ^^

 2. Fleur says:

  Wat klinkt dat leuk!
  Ik heb mijn opleiding nu klaar en ben aambhet kijken voor iets nieuws.
  Dit klinkt ontzettend leuk!

 3. Dagmar Valerie says:

  Leuk om op deze manier meer over je stage te weten te komen. Super interessant en veel succes Xx

 4. rosita says:

  Fijn dat je je stage als positief heb mogen ervaren en dat je er veel van leert. Succes verder komende tijd.

 5. Lisanne says:

  Tof eigenlijk dat je als blogger ook aan de kant van de PR mee kunt kijken. Is vast heel interessant! Ik kijk uit naar je volgende blogjes over je stage, interessant! ^^

 6. Frauke says:

  Leuk, zo'n update! Ik wil graag volgen, later doe ik waarschijnlijk een stage in een gelijkaardige sector :). Lijkt me heel eng dat je zo in het diepe wordt gegooid, maar ook super dat je er zoveel uit leert! Succes nog met je stage! 🙂

 7. Birte says:

  Klinkt als een stageplaats waar je veel gaat leren. Mijn gouden tip voor een stagiaire? Probeer zo enthousiast mogelijk over te komen! Veel succes!

Comments are closed.