Update | Hoe gaat het nu met mijn NO-BUY challenge?

Update | Hoe gaat het nu met mijn NO-BUY challenge?
Ondertussen ben ik alweer een aantal weken bezig met mijn
NO-BUY challenge en ik oprecht zeggen dat het goed gaat. Het gaat ook écht
goed. Ik heb namelijk helemaal niks gekocht wat ik niet mocht kopen. Op wat
boodschappen in de supermarkt na, heb ik geen cent uitgegeven. En ja, dat is
zeker ook te zien aan mijn rekening. Ik word nog rijk.
Hoe gaat het met mijn NO-BUY challenge?
Tijdens mijn tentamenweken had ik het heel druk met niet
alleen mijn tentamens, maar ook met alles te regelen met betrekking het
afstuderen en de opdracht voor de Fashion Blog Battle. Door die drukte én
doordat er nu over final sale is kreeg ik heel veel zin om te gaan shoppen en
nieuwe spullen te kopen. Ik was moe en kom wel een oppepper gebruiken, normaal
ga ik dan altijd shoppen en mijzelf verwennen met een leuk kledingstuk. Ook
deze keer had ik heel erg de neiging om mijzelf zo te verblijden met kleding.
Ik heb even in een webshop rond gekeken, maar al snel weer weg geklikt en niks
gekocht. Dit voelde als een echte overwinning. Yaaay! I did it.

Het voelde – zeker in het begin – als afkicken. Afkicken van
het feit dat ik zoveel geld uitgaf. Het is zo’n fijn gevoel om geld uit te
geven en nieuwe spullen te kopen. Nieuwe spullen zijn gewoon fijn. Ook al heb je al die spullen en kleding niet
nodig, toch voelde het altijd goed. Tijdens mijn tripje naar Madrid in de
eerste week had ik er tijdens het kledingshoppen niet zoveel last van, maar
toen we de KIKO bezochten had ik ‘zwaar’. Het was de grootste en mooiste KIKO
winkel die ik ooit gezien had. Er was overal sale en de collecties waren zo
groot en uitgebreid. Maar ook hier heb ik niks gekocht en ook dit voelde als
een echte overwinning. Ik had mijn eigen ‘koopneiging’ overwonnen. 

Mijn challenge duurt nog ruim 2 maanden (tot en met 31 maart),
maar het voelt heel goed om mijn kleding meer dan één keer te dragen en mijn
enorme beauty en cosmetica voorraad op te maken. Vorige week had voor het eerst
‘pan’ met een compact poeder. 
Ik was oprecht blij, blij dat ik het product veelvuldig
gebruik en daardoor opraakt. Het is ook een heel fijn gevoel als ik weer iets op heb gemaakt, het lege product kan weggooien. Zo wil ik dat met alle spullen doen. Mijn hele
voorraad moet eerst op. Het is zo zonde om zoveel op voorraad te hebben.
Ditzelfde geldt voor mijn kledingkast. Ik ben op ontdekkingstocht in mijn eigen
kledingkast gegaan en was van sommige items alweer vergeten dat ik ze had.
(Schaam, schaam).
Een deel van mijn beauty voorraad – Eén van mijn kledingkasten

Ik ga weer verder met mijn NO-BUY. Ik begin het steeds
leuker te vinden, zeker als ik zie wat ik allemaal overhoud qua geld. 😀 Daarnaast geeft het een heel blij gevoel dat ik spullen gebruik en op maak. 
Pssst, vorige week was de halve finale van de Fashion Blog Battle. Om door te kunnen naar de volgende ronde heb ik jouw stem nodig. Vind je mijn look mooi én zie je mij graag in de finale? Stem dan op mij! 
Heb jij ook als een NO-BUY gehouden?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

12 comments

 1. Kimsbloglife says:

  Fijn om te lezen dat je het zo goed volhoudt! Ik ben ook bezig met een no-buy challenge, vooral voor kledij, maar verder probeer ik ook wat te sparen. Toch heb ik me vorig weekend eventjes een beetje laten gaan, omdat ik toch iets gekocht wilde hebben in de sale. Ik kocht een 6-tal stuks voor €65, maar wel in een winkel waar ik nog een bon had voor dat bedrag, dus eigenlijk heb ik niets extra uitgegeven. Het was fijn om toch even te kunnen shoppen, maar eigenlijk had ik ook best zonder gekund. Nu is de sale bijna gedaan en kan ik er weer tegenaan! Ik probeer in februari helemaal GEEN kleding te kopen! Want het is inderdaad heel erg fijn om je 'oude' kledij weer te ontdekken en meer dan één keer te dragen en je andere spullen ook op te maken. Dat gevoel kan soms inderdaad nog fijner zijn dan nieuwe dingen kopen, want op de duur maken nieuwe dingen gewoon niet meer gelukkig!

 2. Kimberley Bergman says:

  Zo knap dat je het nog steeds vol houd! Ik zou het denk ik niet kunnen haha! 3 maanden is behoorlijk lang haha! Ik probeer vanaf dit jaar wel weer een stuk bewuster om te gaan met geld en hoop het ook vanaf nu vol te houden haha. Basics mag van mezelf wel en ook dingen die ik al erg lang op het oog heb maar bij de rest moet ik goed nadenken! Het doel is dus eigenlijk meer geld overhouden aan het eind van de maand (voor het volgende huis, vakanties enz). x

 3. Simone -lifeofsimone- says:

  Heel goed bezig! Mij lukt het nog even niet. Ik heb die oppepper die je beschrijft af en toe echt nodig nog!

 4. Marloes Meeusen says:

  Leuk om je vooruitgang te lezen! Je bent goed bezig. Ik heb een no buy beauty challenge en dat gaat eigenlijk ook verrassend goed. Iedere keer sta ik op het punt om dingen te kopen, maar uiteindelijk doe ik het niet.

 5. Sonja Pepers says:

  Vind het echt heel knap dat je 3 maanden lang doet, ik vind vaak een maand al zo lastig haha. Maar zou misschien ook wel een keer goed zijn voor mij en mijn bankrekening

 6. Joy says:

  Ik vind dit zo goed van je! Ik zocht gister mijn kleding uit en vond gewoon dingen met een kaartje er nog aan. Pff ik moet ook minder kopen!

  xo

Comments are closed.