Vakantie bestemmingen deze zomer

Vakantie bestemmingen deze zomer

Nu de zomer weer voor de deur staat, is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe vakantie bestemming. Normaal gaan mijn vriend en ik altijd ná de zomer op vakantie. Aangezien we niet gebonden zijn aan schoolvakanties gaan we nooit in het hoogseizoen, want dat is zonde van het geld. Echter willen we dit jaar graag een keer vóór de zomer op vakantie, dus dat betekent dat we ons langzaam aan het oriënteren zijn voor vakantie bestemmingen deze zomer. Nieuwsgierig? Kijk snel verder!

Wat wil je?

De mogelijkheden zijn eindeloos. De wereld is groot en we hebben maar een heel klein deel gezien. Het lijkt mij heel erg tof om een keer een langere vakantie (lees: 4 weken) naar de andere kant van de wereld te gaan. Denk aan Bali, een roadtrip door Amerika, rondtrekken door Zuid-Amerika, maar Zuid-Afrika of rondreizen door Marokko klinken ook erg aantrekkelijk.

Vakantie bestemmingen deze zomer

Kostenplaatje

Voor je begint met zoeken naar een vakantie bestemming voor deze zomer, is het belangrijk om na te gaan wat je budget is. Als je naar Amerika wilt, moet je de portemonnee trekken, want Amerika is duur. De andere plekken zijn in vergelijking met plekken in Europa zoals Frankrijk en Spanje niet zo duur, maar de reiskosten zijn veel hoger. Een vliegticket naar Spanje heb je al voor een paar tientjes als je goed zoekt en als je naar Bali vliegt, kom je al snel uit op zo’n €700,- per persoon als je rechtstreeks wilt vliegen. Oké, één overstap na. Het vliegveld van Bali is heel klein.

>> Wat te doen in Tarragona? 5 tips!

Naar de andere kant van de wereld?

Ondertussen zijn we ons aan het oriënteren voor een nieuwe bestemming. Een vakantie van vier weken zit er niet in. Vriendlief is niet zo’n reiziger en daarnaast kan ik niet vier weken niet werken… 😉

We zijn aan het kijken om maximaal twee weken en minimaal 10 dagen ergens naar toe te gaan waar het lekker weer is. Hierdoor valt Amerika af. Niet vanwege het weer, maar wel doordat we maar relatief kort weg gaan.

Hoewel ik heel graag een keer lang weg zou willen gaan, denk ik dat twee weken of 10 dagen prima is. Zeker nu ik ondernemer ben en het werk altijd doorgaat. En daarnaast hebben we – toen we gingen samenwonen – een kofferset van American Tourister gekocht. Daar is er nu nog eentje van over (de andere is gesneuveld door toedoen van vriendlief). Dus dat zou betekenen dat we ook een nieuw koffer zouden moeten kopen.

Vakantiebestemmingen voor deze zomer

 • Roadtrip door Amerika: ik bedoel dat is toch een droom van iedereen?!
 • Eiland hoppen in Bali. Of alleen op Bali blijven en rondreizen.
 • Zuid-Afrika. De adembenemende kust en wijnproeverijen.
 • De ABC eilanden. Iets anders wat interessant klinkt, zijn de ABC eilanden en dan voornamelijk Bonaire en Curaçao.
 • Backpacken door Zuid-Amerika met een bezoekje aan Medellin.
 • Rondreizen door Marokko. Marokko is een fantastisch uitgestrekt land waar je zowel stranden als woestijn hebt. De cultuur is fascinerend te noemen. Marrakech, Fez, Essaouira en Meknès zijn een aanrader!

Coronavirus?!

Gezien de verspreiding van het Coronavirus wachten we toch nog maar even met boeken. Ik heb namelijk geen zin om in een toekie toekie land vast te zitten in quarantaine. Dat doe ik liever thuis in Nederland of in een Europees land. Zoals Spanje. Waar het toch allemaal net iets beter geregeld is dan bijvoorbeeld Bali. 😉

Wat zijn jouw favoriete vakantie bestemmingen voor deze zomer?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

 1. Fleur Sophia says:

  Ohh ik krijg door dit artikel helemaal zin om op zomervakantie te gaan! Ookal heb ik bijna altijd een zomergevoel hier in Spanje! Rondreizen door Marokko heb ik vorig jaar voor het eerst gedaan en kan ik echt iedereen aanraden. Zo’n prachtig en uniek land!

 2. Marloes says:

  Heel fijn lijstje! Wij willen naar het Griekse eiland Lesbos. Daar ben ik al zo’n 7 jaar niet geweest en mijn vader en de rest van de Griekse familie wonen daar. Tijd om die weer eens op te zoeken. Wij wachten ook nog even met boeken, maar dat is om andere redenen dan het Coronavirus 😉 Eerst eens kijken wanneer ik helemaal genezen ben en of die nieuwe stroom vluchtelingen wordt opgelost. Pas daarna gaan we boeken.

 3. Anouk says:

  Krijg helemaal zin om erop uit te gaan! Durf weinig plannen te maken of te boeken. Er zijn ook al drie reizen geschrapt. Hoewel er ergere dingen zijn (veel ergere dingen), is het toch zeker zuur!
  Focus op een roadtrip van hier naar Scandinavie nu… Wat zijn jouw plannen?

Comments are closed.