Voorjaarsmode: de trends op een rijtje

Voorjaarsmode: de trends op een rijtje

Het voorjaar staat voor de deur. Dat betekent dat het hoogtijd is om je kledingkast te voorzien van een grote voorjaarsschoonmaak. Dat zorgt niet alleen voor een opgeruimd hoofd, maar helpt je ook dat je geen onnodige kleding meer in je kledingkast hebt liggen die je toch niet meer draagt. Want daardoor lijkt het onbewust alsof je heel veel kleren hebt, maar dat valt in de praktijk dan erg tegen omdat je bijvoorbeeld 1/3 van je kleding helemaal niet draagt. En dan is het tijd om te kijken wat de voorjaarsmode van dit jaar is. Zodat je een paar mooie eycatchers kan shoppen voor dit voorjaar. Wat de trends zijn, lees je hieronder.

Purple rain

Paars was vorig jaar al een kleur die je met grote regelmaat terug zag komen. Deze trend is ook in 2023 een grote hit! En dan vooral de lila c.q. licht paarse variant. Met een paar catchy metallic boots weet je zeker dat je de show steelt. Kies voor een paarse broek, blazer of paarse schoenen. 

Drukke prints

Hoe drukker, hoe beter. Als voorjaarstrends zie je nu de meest drukke en gekke prints voorbijkomen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een print voor. Ga je dit voorjaar op zoek naar een nieuwe blouse, jurk of broek? Shop dan een item met een zo gek mogelijke print. En combineer hem met een simpele effen top of broek, zodat alle aandacht naar de drukke print gaat. Je kan ook kiezen voor een mooie jeans mét drukke print. 

Felle kleuren

Ook felle kleuren zoals roze en groen zijn dit jaar weer een grote trend. Kies voor een fel pak of een felle broek en maak het lekker bont. Je ziet ook veel pastelkleuren die dan net een tikkeltje feller zijn dan normaal. Let wel op bij het aanschaffen van nieuwe items dat de kleuren bij je passen. Dus shop alleen die kleuren uit je kleurenanalyse. 

Tip: Heb je geen idee wat een kleurenanalyse is of heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan is het interessant om te kijken of het ook iets is voor jou. Ik zou het in ieder geval erg aanraden. Je gaat namelijk kijken naar welke kleuren het beste bij je passen qua huidkleur, oogkleur en haar. En daarnaast ook welke kleding het beste bij je past qua figuur. Staat een V-hals jou beter dan een ronde hals bijvoorbeeld. 

Hoge laarzen

Een andere voorjaarstrend dit jaar zijn hoge laarzen. Het liefst tot aan je knie die ook nog een beetje strak zitten en ook nog met een hak. Leuk voor onder een jurk of rokje. 

Metallic

De laatste voorjaarstrend die je veel ziet is metallic. Metallic schoenen, een metallic broek of een ander kledingstuk. Zo val je lekker op. Perfect voor een feestje, een dag op kantoor of een andere feestelijke gelegenheid.

Welke voorjaarstrend vind jij het leukst?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.