Waarom iedereen een keer spontaan op vakantie moet gaan

Waarom iedereen een keer spontaan op vakantie moet gaan

Het liefst maak ik elke maand een city trip naar een leuke stad of een mooi gebied. Helaas kan dat niet. Zeker niet nu ik fulltime werk en het met 25 vakantiedagen per jaar moet doen. Dat is niet veel voor een heel jaar. Daarom ik het zaak om er zo creatief mogelijk mee om te gaan en er zoveel mogelijk uit te halen.

Spontaan op vakantie gaan is leuk. Spontane dingen zijn altijd het leukst! Vorig jaar rond deze tijd besloot ik samen met een vriendin last-minute op vakantie te gaan. Het liefst wilde we een weekje naar Ibiza, maar het werd een city trip naar Boedapest. Iets heel anders dan dat we ons voorgesteld hadden, maar het was wel een super toffe vakantie! 

Als het kon, boekte ik nu een spontane trip. Regelmatig breng ik een bezoek aan o.a. de website van Ryanair, Thalys of Ticket Spy. Iedere keer als er weer een geweldige aanbieding voorbij komt moet ik mijzelf in houden om niet een vakantie te boeken. Het kan simpelweg niet, want ik werk. Fulltime. Ik moet zeggen dat ik het soms oprecht jammer vind als ik een goede aanbieding aan mij voorbij laat schieten.

Vorige week bestond de Thalys 20 jaar en kon je naar allerlei bestemmingen voor €20,- per enkele reis. Dat is spót goedkoop. Ik had bijna een weekend Parijs voor mij alleen geboekt. Ik vind het niet erg om in mijn eentje op vakantie te gaan. In het voorjaar was Ryanair heel erg aan het stunten met hun vliegprijzen. Voor een tientje(?!) kon je retour naar Londen, Verona, Alghero, Alicante en nog veel meer mooie bestemmingen. Helaas, van deze briljante aanbieding maakte ik ook geen gebruik. 

Maar daarom tip ik jullie! Wil je binnenkort weg of wil je gewoon een keer spontaan op vakantie? Houd de aanbiedingen van Ryanair en Ticket Spy in de gaten. Elke dag ontvang ik de nieuwbrief van Tickey Spy. Iedere keer hebben een aanbod met zeer scherpe tarieven. Zo stond er vorige week een vakantie naar Mallorca op voor 6 dagen met vlucht, hotel, transfer én ontbijt voor maar €99,-. Ik bedoel, het hoeft niet duur te zijn! 

Voor het geval dat het nog niet helemaal duidelijk is: spontaan op vakantie gaan is the best!

1. Spontane dingen zijn het leukst! Dat is écht zo. Ga maar na!

2. Goedkoop, héél goedkoop kunnen reizen. Last-minute op vakantie gaan is meestal een stuk goedkoper, dan in het hoogseizoen als iedereen weg wil. 

3. Je komt op plekken waar je niet als eerste komt. Als je spontaan op vakantie gaat zijn er vaak plekken of steden in de aanbieding die je eerst niet zo op je netvlies had staan. Hierdoor kom je op plekken waarvan je niet dacht die te gaan bezoeken en wel heel leuk zijn!

4. Het zorgt voor een avontuurlijk gevoel. Spontaan op vakantie is al reuze spannend, maar dan ook nog naar een plek die misschien niet je eerste keus is, is het alleen maar leuker.

5. Je wordt er heel blij van! Wie wordt er nu niet blij van reizen?

Weet je wat mij ook eens leuk lijkt? Om een keer een reis via SPRS.ME te maken. Dan krijg je pas op het vliegveld te horen waar je naar toe gaat. Hoé leuk is dat? Dit staat nog op mijn bucketlist

Ben jij wel eens spontaan op vakantie gegaan? 
Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

6 comments

  1. Alexa Op 't Land says:

    ik moet het ook eens doen maar het is zo lastig met werk. misschien een keer een weekendje!

  2. Amy says:

    Wat een handige tip zeg! Ik kan helaas nooit spontaan op vakantie gaan omdat ik mijn vakantiedagen altijd al maanden op voorhand moet aanvragen (en werk in het weekend), helaas. Lijkt me wel eens leuk om gewoon spontaan te vertrekken!

  3. Rianne says:

    Als onverwacht drie weken van te voren een citytrip boeken ook onder spontaan boeken valt, dan heb ik dat gedaan ja! Ik zou eerst helemaal niet meer op vakantie gaan in de zomer, maar uiteindelijk toch naar Barcelona geweest. En inderdaad, het was zó leuk!

Comments are closed.