DIY | Een landkaart aan je muur

DIY | Een landkaart aan je muur

Zoals je weet, ben ik een 1,5 maand geleden gaan samenwonen met mijn vriend. We hebben het erg naar onze zin. Het huisje begint steeds meer vorm te krijgen, maar is nog lang niet af. Vooral de muren zijn nog erg kaal. Een oude wereldkaart of landkaart leek mij wel wat. Alleen kwam ik na een zoektocht erachter dat die krengen enorm duur zijn. Op Marktplaats worden honderden euro’s gevraagd voor die oude kaarten. Daarom ging ik op zoek naar een alternatief.

Nadat ik een paar keer tevergeefs een bezoek had gebracht aan de kringloop en kwam ik op het idee om een oude wegenkaart te kopen. Naast de boeken afdeling lagen allerlei oude wegenkaarten. Je weet wel, van die ouderwetse kaarten die je vroeger gebruikte als je in het buitenland moest gaan autorijden. Tegenwoordig heb je daar een TomTom voor. Ik vond een oude kaart en nam hem voor €0,20 mee naar huis. Thuis kwam ik op een tof idee.

Het is een hele simpele DIY, die er wel heel tof uit ziet én veel goedkoper is. Kijk je mee?

Wat heb je nodig?
– Een oude land- wegenkaart,
– Fotolijstjes
– Een potlood
– Een schaar

1. Vouw de kaart helemaal uit en strijk hem een beetje glad. Doordat die opgevouwen is geweest zitten er een beetje kreukels in. Kies vervolgens een stukje van de kaart dat je het mooiste vind.

2. Als je iets moois gevonden hebt, maak je het fotolijstje aan de achterkant los. Deze achterkant gebruik je vervolgens om aan te geven welk stukje van de kaart je wilt hebben.

3. Dan is het een kwestie van uitknippen maar en de achterkant weer vast maken.

Tadaaaa! Dit is het resultaat! Is het niet cool? Zelf vind ik het heel gaaf geworden. Deze twee schilderrijtjes hangen nu boven de eettafel, maar ik heb nog heel veel kaart over. Daar wil ik ook nog iets mee doen, maar wat weet ik nog niet wat. Ik ben hier heel blij mee en het is een goed alternatief voor zo’n dure land- of wereldkaart.

Wat vind je van mijn DIY?
Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Dionne, 28, freelance online marketeer met een passie voor bloggen, online marketing en ondernemen.

14 comments

 1. Jenny - ikreis.net says:

  Wat een leuk idee!

  Ik had in m'n vorige huis een oude kaart van Indonesië hangen. Maar waar die na de verhuizing gebleven is?!? Ik moet nodig eens gaan zoeken, kaarten zijn leuk!

 2. Sarah H says:

  Aaw, zo leuk bedacht. Inderdaad een perfect alternatief voor al die dure wereldkaarten die je tegenwoordig overal kunt kopen. Super!

 3. a Piece of My Mind says:

  Leuk gedaan!
  Ik vind kaarten ook altijd een erg leuk item om aan de muur te hangen. Wat ook kan is er een zelf uitprinten en dan kun je 'm zelf ook wat ouder laten lijken door de kaart een sepiakleurtje te geven bijvoorbeeld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.