Warschau in foto’s | 1

Warschau in foto’s | 1
Zoals je misschien wel hebt gelezen ben ik vorige week op vakantie geweest naar Polen. In Polen heb ik twee steden bezocht, Warschau & Krakau. Beide mooie steden. Ik wil dan ook wat foto’s delen van onze trip naar deze twee steden. Aangezien ik nogal een boel foto’s heb gemaakt, heb ik de foto’s over vier artikelen verdeeld. Ook wil ik graag de hotspots van deze twee steden met jullie delen. Deze verschijnen later op mijn blog. Ik hoop dat jullie het leuk vinden.
Warschau in pictures
De eerste foto is van het paleis van cultuur en wetenschap. Dit gebouw is immens groot en je kunt er niet om heen draaien. Overal waar je bent zie je dit gebouw erboven uitsteken. Ideaal als herkenningspunt. Het staat namelijk naast het centraal station. Het is een oud gebouw dat vroeger door Stalin werd gebruikt. Tegenwoordig kun je er verschillende rondleidingen volgen en de mooie architectuur bewonderen. Wij zijn met de lift naar de 30ste verdieping gegaan waar we genoten hebben van een prachtig uitzicht over de stad. Het gebouw is tevens het ener hoogste gebouw in Polen. 

Winkelstraten zoals we die in Nederland kennen, kennen ze niet in Polen. In Warschau en in Krakau staan verschillende grote winkelcentra waar je als ‘fashionlover’ je hart kunt ophalen. Wij hebben deze vakantie niet echt geshopt, maar hebben wel een aantal winkelcentra bezocht. Deze zijn heel modern en Westers.
 Toen ik dit terras zag, moest ik meteen aan Spanje denken. Het ziet er heel gezellig en sfeervol uit. 

 Dit is de toegangspoort van de universiteit van Warschau. Wat ikzelf niet wist, is dat je in Polen gratis(!) kunt studeren aan de universiteit. Daarom zijn er ook heel veel studenten. Echter is dit alleen gratis wanneer je een inwoner bent van Polen. 

 Deze gevel vond ik erg mooi. Het is een gebouw op de campus van de universiteit.

 Een typisch Pools straat naambordje

 In Warschau zijn niet meer heel veel ‘oude’ gebouwen, omdat het meerendeel plat gebommabaeerd is tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit is een straatje in Stare Miastro (Old Town) dat de oorlog wel overleefd heeft. Ik vond dit straatje er erg gezellig uitzien.  

 De tram in Warschau is toch niet zo modern als in Nederland. 

 In het ‘business’ gedeelte van Warschau

 Wederom de ouderwetse trams in Warschau

 Een drukke kruising in Warschau

 In Warschau liggen er ook minder mooie wijken. In deze wijken zien de huizen en flats er nogal grijs en grauw uit. 

 Heb jij als een Warschau bezocht?
Volg mij op BloglovinFacebookTwitter of Instagram.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

14 comments

  1. Jessica says:

    Mooie stad he! Ik ben er deze vakantie ook geweest. Haha die trams zijn zo klein he! Ik heb er ook in gezegen haha. Ben je ook bij een Inglot galerie geweest in zlote tarasy? Daar is het echt super goedkoop.

  2. Laura - Sunlight Dream says:

    Wat een mooie stad! Zelf had ik altijd het gevoel dat Polen nou niet echt wat te bieden had, maar ik zat duidelijk fout!

  3. Lien Declercq says:

    Ziet er wel de moeite waard uit om te bezoeken! Ik ben er nog nooit geweest (meestal ga ik op reis naar landen in het zuiden). Maar, misschien moet ik dit toch ook eens in overweging nemen.

Comments are closed.