Warschau in foto’s | 2

Warschau in foto’s | 2
De vakantie zit er alweer een week op en het normale leven is weer begonnen. Vakantie is fijn, maar het is ook fijn om weer te beginnen en aan de slag te gaan. Ik vind het altijd erg prettig wanneer je weer in je normale ritme komt en ik ook weer op mijn eigen, fijne kamer in Amersfoort ben. Heerlijk is dat! Ik woon nu ruim 2,5 jaar en het is nu écht mijn eigen plekje geworden. Mijn eigen thuis. Vorige week deelde ik de eerste foto’s van Warschau, dit is het tweede deel. 
Rynek Glówny
Het beroemde, grote en kleurrijke plein in Warschau heeft de naam Rynek Glówny. Het is een prachtig plein waar het heerlijk vertoeven is. Het plein wordt omringd door grote, hoge én kleurrijke gebouwen. Al deze gebouwen lijken heel oud, maar in werkelijkheid zijn ze pas 60 jaar oud. Ze zijn namelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog plat gebombardeerd en vervolgens weer herbouwd in de oorspronkelijke staat.

Een mooi overview van een kant van het plein. Vooral het blauw-turqouise gebouw vind ik erg mooi. Deze steekt er zo mooi uit. 

Warschau staat – net als veel andere steden – vol met mooie parken. Ik vind het altijd erg fijn om even de drukke stad te ontsnappen en lekker de rust op te zoeken in een mooi park. Dit park dat we bezochten stond vol met allemaal hele mooie fonteinen. Het geluid van het water vind ikzelf een heel fijn en ontspannend geluid. Ik heb ervan genoten!

Natuurlijk is er ook een andere kant van de medaille. Voor de toeristen ziet er allemaal heel mooi, chique en vooral modern uit. De winkelcentra zijn meestal nog moderner en hipper dan in Nederland. Toch is er ook een keerzijde, want wanneer je ook maar een beetje buiten het toeristen gebied gaat zie je veel gebouwen zoals deze. Oud en nodig aan vervanging toe.

Net zoals dit oude treinstation. Deze ziet er ook niet heel modern uit. Het doet mij denken aan de communistische tijd. Grijs, grauw en vooral veel beton. 

We sliepen in een mooi hotel en elke avond gingen we op zoek naar een leuk en lekker restaurant om te eten. Zo bezochten we ook een keertje de Bierhallen. Een Duits restaurant met veel vlees en worst. Ik koos voor een schnitzel én bestelde een ice tea green. Echter kreeg ik een kop thee?! Mijn vriend dronk – zoals het volgens hem ook hoort – een biertje. Hij vond het erg grappig dat ik thee had en wilde dat graag vastleggen.

We bezochten ook het paleis van cultuur en wetenschap. Dit is een hele hoge toren midden in de stad. Je kunt deze toren alleen met een guide bezoeken. Wij kozen voor het panorama terras, zodat we konden genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Heel gaaf was dat!

Tijdens onze Polen trip hebben we twee Poolse steden bezocht, Warschau en Krakau. Krakau ligt zo’n 350 km zuidelijker dan Warschau. Wij zijn onze vakantie begonnen in Warschau. Aan het eind van de eerste trip zijn we met de internationale trein naar Krakau. Ook een hele leuke ervaring. Deze reis duurde zo’n drie en een halfuur maar was erg leuk. 

Dit waren al mijn foto’s uit Warschau. Binnenkort zal ik ook de hotspots van Warschau met jullie delen op mijn blog.

Lijkt het je leuk om een keertje op vakantie te gaan naar Warschau?
Volg mij op BloglovinFacebookTwitter of Instagram.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

15 comments

 1. Dagmar Valerie says:

  Wauw wat een mooi verslag en te gekke foto's! En dat uitzicht is zo te zien inderdaad echt waanzinnig, superleuk om te zien!

 2. Simone | FWMSL says:

  De binnenstad ziet er echt mooi uit! Lijkt me een leuke stad om een keer heen te gaan!

 3. Laura - Sunlight Dream says:

  Dat park ziet er echt zooo mooi uit! Ja, deze stad staat op mijn lijstje!

 4. Leuk verslag! Ik ben twee jaar geleden in Warschau geweest voor een dag en vond het centrum erg mooi, vooral door de recent gerestaureerde kleurrijke gebouwen 🙂 ook de winkelcentra waren inderdaad erg modern. Krakau heb ik nog niet bezocht, staat wel op mijn lijstje 🙂

  x Sandra

 5. Eline says:

  Polen is niet echt een reisbestemming waar ik voor mezelf aan zou denken, maar door jouw foto's wordt mijn interesse wel gewekt!

 6. Bente de Heij says:

  Het ziet er prachtig uit, lijkt me heel erg leuk om daar eens naar toe te gaan 🙂

 7. Keys of Anouk says:

  Wauw, ik wist niet dat Warschau zo mooi was! Ik ben heel benieuwd naar je hotspots 🙂 xo keysofanouk.com

Comments are closed.