Wat ik leerde van de Instagram cursus #productiviteitonfleek

Wat ik leerde van de Instagram cursus #productiviteitonfleek

Een paar weken geleden zag ik op het Instagram account van Charlotte van ‘t Wout dat ze twee Instagram cursussen gelanceerd heeft. Beide cursussen spraken mij erg aan en omdat ik ondertussen een grote fan ben geworden van Charlotte, besloot ik mij aan te melden voor de Instagram cursus #productiviteitonfleek. Niet zo zeer omdat ik niet productief werk, maar vooral omdat ik erg enthousiast ben geworden naar de inhoud van de cursus en je er altijd wel iets van leert. Als je mij op Instagram volgt, heb je het misschien al voorbij zien komen: ik ben razend enthousiast. Ik heb heel veel geleerd. Daarom deel ik in dit artikel wat ik leerde van de Instagram cursus #productiviteitonfleek. Nieuwsgierig? 

Ondernemer in hart en nieren

Sinds een aantal maanden volg ik Charlotte van ‘t Wout op Instagram en haar carrière video’s op het Algemeen Dagblad. Haar enthousiasme en de energie die ze verspreid is aanstekelijk. En daarnaast is ze in mijn ogen een méga succesvolle ondernemer die er keihard voor heeft gewerkt om te komen waar ze nu staat, maar nog steeds keihard werkt om zichzelf verder te ontwikkelingen. Ze is o.a. eigenaar van SPOT. Dit zijn de meest fantastische vergaderlocaties in Amsterdam. Binnenkort op zoek naar een inspirerende locatie om de hele dag te vergaderen of te shooten, check SPOT. Daarnaast maakt ze toffe carrière video’s, is ze spreker en is ze sinds kort begonnen met C. Academy. Of te wel cursussen die ze via Instagram aanbiedt. Je snap wel waarom ik als iemand die net pas komt kijken, haar bewonder.

Inzichten zoals je ze nog niet kende

 • Heb je binnenkort een aantal deadlines waardoor je aan het stressen bent? Nergens voor nodig. Draai het om en bekijk deadlines op een positieve manier. Het betekent namelijk dat je binnenkort één of meerdere ‘line(s)’ hebt en je dus projecten afrond. Je to-do lijst wordt korter en als het een ‘line’ voor een opdrachtgever is, kun je een factuur de deur uitdoen en weet je dat snel je geld krijgt van je opdrachtgever.
 • Stel jezelf de vraag waar je over drie jaar wilt staan. Neem er de tijd voor om er goed over na te denken en ga vervolgens je leven beschrijven. Zodra je duidelijk voor ogen hebt waar je over drie jaar wilt staan. Maak je doelen visueel. Maak een vision board en ontwerp het precies zoals je het voor je ziet. De kracht van visualisatie is ontzettend belangrijk bij het realiseren van je doelen. Als je er écht in gelooft dat je leven er over drie jaar zo uitziet, er continu mee bezig bent, ervoor droomt en dagelijks je visioen board ziet, ontstaat de wet van aantrekkingskracht. Deze eeuwen oude wet zorgt ervoor dat je alles voor elkaar kunt krijgen zolang je er maar keihard voor werkt én erin gelooft.
 • Zelfontwikkeling is je allerbelangrijkste skill. Lees regelmatig zelfhulpboeken, bezoek seminars, volg masterclasses of ga een training volgen. 99% dat je er altijd wel iets van leert. Stil staan in je eigen ontwikkeling is funest. Dus ga altijd op zoek naar manieren om jezelf te blijven ontwikkelen. Charlotte heeft ondertussen meer dan 300 zelfhulpboeken gelezen en daardoor beschikt ze over ontzettend veel zelfkennis, weet ze precies wat haar zwakke- en sterke punten zijn en dat is juist onlosmakelijk met elkaar verbonden om succesvol te zijn omdat je iedere keer bezig bent met zelfreflectie.

Vind jij zelfontwikkeling ook belangrijk?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

 1. saskia says:

  ik volg haar sinds kort ook, en ze is inderdaad een bom van positieve energie. steekt enorm aan en is ontzettend inspirerend.
  De cursus heb ik helaas gemist. Dus ik hoop op op misschien een vervolg/herhaling.

 2. Benthe says:

  Jaa ik was er ook en vond het superinspirerend! Heb zoveel aantekeningen gemaakt, haha. En wat een slimme manier om je kennis te delen, zo via Instagram.

Comments are closed.