5 tips hoe je zorgt voor mooie foto’s met je mobiele telefoon

5 tips hoe je zorgt voor mooie foto’s met je mobiele telefoon

Mobiele telefoons zijn tegenwoordig uitgerust met goede camera’s waardoor we steeds vaker foto’s maken met onze telefoon in plaats van een loeizware en lompe spiegelreflexcamera. Zo is de Samsung S9 uitgerust met een dubbele diafragma en slow-mo waarmee je slow-motion video’s kunt maken. Toch heb je enige basiskennis nodig om ervoor te zorgen dat je met je telefoon mooie foto’s kunt maken. Daarom lees je in dit artikel 5 tips hoe je zorgt voor mooie foto’s met je mobiele telefoon.

1. Ga voor goed(!) daglicht

Het lijkt een voor de hand liggende tip, maar toch gaat het nog vaak mis. Als je een mooie foto wilt maken, heb je goed daglicht nodig. Maak je foto’s buiten of dichtbij een raam en zorg ervoor dat – als je je foto’s binnen maakt – dat alle lampen uit zijn. Dit zorgt voor het mooiste effect. Met zonlicht moet je weer oppassen dat je foto niet overbelicht wordt. Wil je toch foto’s maken in het zonlicht? Let dan op waar de schaduw valt.

2. Ken je telefoon

We zijn allemaal erg eigenwijs en weten prima hoe onze mobiele telefoon werkt. Zo heeft de Samsung S9 allemaal nieuwe features voor nog mooiere foto’s. Foto’s die zorgen dat je kunt groeien op Instagram. Grote kans dat je niet meteen weet hoe je die features kunt inzetten.. Heb jij al eens de instellingen van de camera op je telefoon bekeken? Waarschijnlijk niet. Ga dat eens doen en ontdek wat voor een mogelijkheden je telefoon heeft. Omdat het een mobiele telefoon is, heb je vaak te maken met een beperkte sluiertijd en vaak een standaard diafragma. Gelukkig zijn er allerlei apps die je kunt koppelen om zo nog mooiere foto’s te maken.3. Is het niet tijd voor een nieuwe telefoon?

Als je een telefoon hebt die al 4, 5 of zelfs 6 jaar oud is, is het een stuk lastiger om mooie foto’s te maken. Dit komt omdat er steeds nieuwe features op de markt komen. Dus als je écht de blits wilt maken, is het slim om over te stappen op een nieuw toestel zoals bijvoorbeeld de Samsung S9

4. Bewerk je foto’s

Een beetje hulp kan geen kwaad. Er bestaan talloze apps waarmee je je foto’s kunt bewerken waardoor ze net wat mooier worden dan in het echt.. 😏 Een aantal goede apps zijn Lightroom CC, VSCO en Phonto.

5. Stabiliseer

Niets is zo vervelend dan een foto die onscherp is. Eén van de oorzaken is dat je je telefoon bewogen hebt tijdens het maken van de foto. Zorg dat je een vaste hand krijgt of ga op zoek naar hulpmiddelen bij het maken van foto’s. Leun met je armen op een bepaald punt of zet je telefoon ergens tegenaan, zodat je voortaan foto’s maakt die niet bewogen zijn.

Bovenstaande tips zorgen ervoor dat je mooie foto’s kunt maken met je mobiele telefoon. Daarnaast heb je een aantal basisdingen die je sowieso moet vermijden. Denk aan het gebruik van een flits (gebruik hem nooit) en de zoom functie op je telefoon (gebruik die ook niet). De kwaliteit van je foto’s wordt er niet beter van. Ook is het verstandig, zodra je een foto gaat maken om een focus punt aan te tikken op je scherm, zodat je camera scherpstelt.

Gebruik jij je mobiele telefoon in plaats van een fotocamera voor het maken van foto’s?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. alexa says:

    Maar de vraag blijft, hoe maak je een mooie foto tijdens het dineren? Want dan is er geen natuurlijk licht, je foto’s worden donker want foto’s met flits zijn ‘niet mooi’.

Comments are closed.