Wat te doen in Tarragona? 5 tips!

Wat te doen in Tarragona? 5 tips!

Als je binnenkort op vakantie gaat voor een citytrip naar Barcelona of voor een zonvakantie naar de Costa Brava, Tarragona is een stad die je zeker weten op je lijstje moet zetten om te bezoeken. Maar wat kun je allemaal doen in Tarragona? Dat lees je hier!

Tarragona is een stad tussen Barcelona en Valencia is. Met de trein vanuit Barcelona ben je binnen een uur in deze toffe stad. Leuk weetje; de treinrit vanuit Barcelona loopt langs de kust. Dus je kunt de hele rit genieten van een prachtig uitzicht over de zee. Het is niet zo groot als de grote steden in de buurt, maar er is genoeg te doen en te beleven. Dit zijn 5 tips wat te doen in Tarragona.

1. Strandwandeling + beklim de cliffs

Het strand in het centrum van Barcelona is sowieso geen aanrader. Het is mega druk, het strand is klein en het is ook niet heel schoon. Als je een dagje naar een ander strand wil, is Tarragona zeker weten een aanrader.

De stad is gebouwd tegen een berg aan, maar grenst aan de zee. Het strand is groot en vooral heel schoon. Een strandwandeling is zeker weten een aanrader. Aan de linkerkant van het strand (als je met je gezicht richting de zee staat), bevinden zich talloze hoge en vooral prachtige cliffs die je zeker weten moet bezoeken. Het is er adembenemend mooi.

2. De rijke geschiedenis

Wist je dat Tarragona een rijke geschiedenis heeft? Er bevinden zich talloze gebouwen uit de Romeinse tijd die zelfs op de Werelderfgoedlijst staan. Als je daar bent, is het aan te raden om het amfitheater, de stadsmuren en het circus te bezoeken.

Dus als je je afvraagt wat er te doen is in Tarragona, Google eens. Er zijn heel veel artikelen te vinden over de geschiedenis van Tarragona.

3. Loop over de Ramblas

Yes, ook in Tarragona heb je een Ramblas. Deze Ramblas loopt dwars door de stad en eindigt met een prachtig uitzichtpunt over de zee en het amfitheater.

Tarragona

4. Bezoek de kathedraal

Iets anders om op je lijstje te zetten als je in Tarragona bent, is het bezoeken van de kathedraal. Dit is een prachtig, oud gebouw met van die klassieke trappen aan de voorkant.

>> Binnenkort op vakantie naar Calpe? 5 tips!

5. Authentieke straatjes

Iets om te doen als je in Tarragona bent, is het bezoeken van de typische Spaanse straatjes. Het deed mij een beetje denken aan Andalusië. Je hebt heel veel gezellige smalle straatjes, met prachtige huizen en authentieke bakkertjes op de hoek. Het is heerlijk om daar rond te lopen en al het moois in je op te nemen.

Dus als je je afvraagt wat te doen in Tarragona? Er zijn een heleboel gave dingen! Qua restaurant tip; ga eten bij La Andaluza, La Pepita of Lola Tapas.

Ben jij al eens in Tarragona geweest?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Fleur Sophia says:

    Wat leuk om te lezen! Ik zit er namelijk over na te denken om begin februari, als ik dan toch van Valencia naar Barcelona moet reizen, te stoppen in Taragona. Ben wel benieuwd naar de stad!

Comments are closed.