11 tips om geld te verdienen als digital nomad

11 tips om geld te verdienen als digital nomad

Nederland telde in 2017 meer dan 1 miljoen zzp’ers, of beter gezegd freelancers. Steeds meer mensen kiezen namelijk voor flexwerk om zo hun vrijheid en dus een bepaalde lifestyle te behouden. De een doet het om werk beter te combineren met het gezin, de ander doet het om te werken als digital nomad. Maar wat is digital nomad eigenlijk? Simpel gezegd is het iemand die locatie onafhankelijk kan werken, zolang hij of zij maar toegang heeft tot internet. Dat betekent dat je prima de wereld kunt rondreizen en elke week een paar uurtjes werkt om je reizende leven te bekostigen. Het is een hele nieuwe manier van lifestyle. Je kunt bijvoorbeeld een paar maanden in Bali gaan wonen en daar werken als digital nomad. Je verdient dan – in verhouding met de kosten om daar te wonen en te leven – heel erg veel, waardoor je in principe kan leven als God in Frankrijk. Maar hoe verdien je geld? In dit artikel vind je 11 tips om geld te verdienen als digital nomad.

1. Geef een online training

Elk mens is uniek en heeft een bepaald talent. Of dat nu het bakken van taarten is, het bouwen van de allermooiste websites of het zelf maken van kleding. Ontdek wat jouw talent is en ga een community opbouwen. Maak social media kanalen aan, bouw een website en genereer e-mail adressen.

Zodra je de community hebt opgewarmd, kun je online trainingen verkopen. Laat zien hoe jij de lekkerste taarten van Nederland bakt of tips en tricks geeft om een sterk artikel te schrijven. Als je community je al een beetje kent en weet wat jouw toegevoegde waarde is, zijn ze bereid om te betalen voor een training.

2. Ga bloggen of vloggen

Vloggen kan iedereen en bloggen eigenlijk ook als je een beetje kunt schrijven. Het is heel eenvoudig. Als digital nomad maak je de mooiste dingen mee. Je woont immers tijdelijk in een ander land of reist de wereld rond. Hierdoor kom je op veel toffe plekken waar je ideaal over kunt bloggen of vloggen. Als je eenmaal genoeg traffic hebt of volgers op Youtube, kun je er op een hele simpele manier veel geld mee verdienen.

3. Ga aan de slag als vertaler

Iets anders wat je prima kunt doen om geld te verdienen om je lifestyle als digital nomad voort te zetten, is aan de slag te gaan als vertaler. Helemaal als je een talenknobbel hebt. Dus ben je goed in Engels, Spaans, Frans, Duits of een andere exotische taal? Ga dan aan de slag als vertaler bij Fairlingo. Zij zijn een grote speler als het gaat om vertalingen. Je kunt je heel eenvoudig inschrijven via de website en ontvangt vervolgens opdrachten waar je mee aan de slag kan.

4. Verkoop als grafisch designer je producten

Als grafisch designer kun je allerlei soorten producten maken die je eenvoudig online kunt verkopen. Denk aan een lettertype, social media templates, visitekaartjes, flyers, maar ook websites of printable planners. Al deze producten kun je online op talloze manieren verkopen. Denk aan Etsy, Creative Market of Fiverr.

Je ontwerpt eenmalig de producten en zet ze in de online marktplaats en voilà; je verkoopt producten terwijl je slaapt. Af en toe nieuwe items toevoegen of je huidige producten verbeteren en je verdient een dikke boterham.

5. Affiliatie marketing

Het is al vaker aanbod gekomen; ik ben een grote fan van affiliatie marketing. Simpelweg omdat het oprecht één van de makkelijkste manieren is om online geld te verdienen. Heb je al een Pinterest account? Top! Zo niet, maak een account aan en maak allemaal pins met een affiliatie link erin. Zodra mensen iets shoppen via jouw pin (gebeurt heel vaak), ontvang je daar commissie over. Mocht je nu denken; “Huh, wat?! Hoe doe je dat?”, ik schreef een artikel hoe je geld kunt verdienen met Pinterest.

Uiteraard kun je affilatie marketing ook heel eenvoudig inzetten voor je blog. Installeer de plugin van Linkpizza, meld je aan bij Awin en DaisyCon en je mist geen enkele sales. Of wel, iedere keer zodra iemand iets shopt via je blog, ontvang je daar commissie over. Vaak is dit 10%. Naast Pinterest kun je dit natuurlijk ook gebruiken voor andere social media kanalen of e-mail marketing. Het is wel verstandig om van tevoren te checken wat de regels van het merk zijn. Elk merk hanteert andere afspraken. Bij de een kun je wel geld verdienen via social media en bij de ander niet.

6. Freelance tekstschrijver

Ook dit is één van de makkelijkste manieren om als digital nomad geld te verdienen. Online zijn er ontelbaar veel platformen waar je kunt reageren op potentiële opdrachten. Vervolgens krijg je een briefing en kun je aan de slag. De enige skill die je nodig hebt, is dat je foutloos en creatief kunt schrijven.

7. Social media

Social media is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en waardoor het voor jou als digital nomad veel deuren opent om geld te verdienen. Social media kanalen beheren voor klanten kan overal ter wereld, net als social media advertising zolang je maar internet hebt. Met social media advertising kun je – als je er goed in bent en eventueel bij een online marketingbureau hebt gewerkt – veel geld mee verdienen.

Zo verdien je ook elke maand ruim €1.800,- euro met je blog.

8. Website optimalisatie

Naast social media, is SEO een belangrijk onderdeel om succesvol te zijn met je bedrijf. Je wilt immers gevonden worden in Google. Er zijn genoeg mensen die hier geen kaas van gegeten hebben, dus weer een ideale kans om daar geld mee te verdienen, mits je er natuurlijk verstand van hebt.

Als je SEO op orde hebt gebracht, kun je ook campagnes (SEA) gaan draaien op Google om je klanten nog beter te helpen.9. Schrijf een e-book

Heb je altijd al gedroomd van een eigen roman of wil je juist een boek schrijven om je kennis te delen? Ook dit is een ideale mogelijkheid om geld te verdienen als digital nomad. Je schrijft eenmalig het e-book, zorgt voor marketing erom heen en verkopen maar. Het is verstandig om af en toe een nieuwe versie te maken en eventuele fouten of feedback erin te verwerken.

Wil je weten hoe ik duizenden bezoekers naar mijn website trek via Pinterest én hoe ik honderden euro’s per maand(!) verdien met Pinterest? Koop mijn e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ voor maar €12,95 en leer hoe jij dit ook voor elkaar bokst.

Op zoek naar werk? Ik schreef laatst een artikel met daarin tips om aan nieuwe opdrachten te komen.

10. Websites bouwen en beheren

Dit val een beetje in het straatje van een grafisch designer. Als je een kei bent in het bouwen van websites, is dit zeker iets wat je ideaal opstand kunt uitvoeren. Je kunt aan de slag als websitebouwer in de vorm van “u vraagt, wij draaien”, maar je kunt ook allerlei website templates maken en deze online verkopen via Etsy of Creatieve Market.

11. Virtual assistent

De VA is in opkomst. Steeds meer mensen werken op afstand als virtual assistent. De werkzaamheden zijn heel divers, maar het komt erop neer dat je projectmatig werk oppakt waar de ondernemer of het bedrijf waarvoor je werkt, geen tijd voor heeft. Het kan website beheer zijn, maar ook administratie opdrachten.

Het fijnste is natuurlijk om een passief inkomen te genereren. Alleen dat is best een uitdaging en niet binnen een paar weken te realiseren, maar met de bovenstaande tips kun je met relatief weinig moeite, geld verdienen als digital nomad. Het is vervolgens aan jezelf de keuze hoeveel je werkt. Hoe meer je werkt, hoe meer je verdient, maar het is denk ik belangrijker om te kijken hoeveel geld je nodig hebt en aan de hand daarvan te bepalen hoeveel je werkt.

Hoe richt jij je digital nomad lifestyle het liefst in?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.