Hoeveel geld heb ik in november verdiend met mijn blog?

Hoeveel geld heb ik in november verdiend met mijn blog?

Een veelgestelde vraag waar de meeste bloggers geen antwoord opgeven, want geld blijft toch een taboe in Nederland. Net als het bespreken van je tarieven. Af en toe verschijnt er een post in een Facebook groep waar iemand een wanhopige poging doet om te ontdekken wat nu een goede prijs is voor een betaald artikel. Ondertussen blog ik alweer vijf jaar en weet ik als geen ander hoe ver je kunt gaan en hoe duur je je huid kunt verkopen. Opdrachtgevers betalen het toch wel. Wat voor jou misschien veel geld is, is voor (grote) opdrachtgevers een schijntje van hun online marketing budget. Dus kom voor jezelf op en gooi die tarieven omhoog. 

Hoe bepaal je je tarief?

Iedere keer als er een discussie ontstaat over wat voor een tarief je als blogger moet hanteren, wordt één of andere rekensom in het leven geroepen. De ‘heilige graal’ om je tarief te bepalen. Onzin! Want dat zou beteken dat ik – met mijn redelijk weinig unieke bezoekers per maand – maar zo’n €75,- per artikel zou moeten krijgen. En wat denk jezelf? Dat is écht véél te weinig! En het gaat echt niet alleen om je unieke bezoekers per maand, het is veel meer dan dat. Ook je SEO ranking, DA en PA, trustflow en noem het maar op.

Trial and error

Maar hoe bepaal je je tarief dan wel? Door trail and error. Merk je dat je met gemak een artikel kunt verkopen voor €200,-? Dan verhoog je de volgende keer je tarief. Dit kan uiteraard eindeloos doorgaan, maar op een gegeven moment ga je weerstand krijgen. Het is voor jou als blogger ook veel beter om direct met opdrachtgevers te werken en niet met tussenpartijen als BlogBrains, LinkPizza, Hulc etc. Dit omdat deze tussenpartijen ook een stukje van de pizza punt moeten eten (verdienen), waardoor jouw verdiensten minder worden.

En daarnaast: wees brutaal en stap zelf op bedrijven af en deel een ambitieus plan en leg duidelijk uit wat voor hen de meerwaarde is om met jou in zee te gaan.

Tip: Zodra opdrachtgevers meteen akkoord gaan met je bod, weet je dat je te laag hebt ingezet.

In de praktijk

Het allerbelangrijkste is dat je je eigen waarde niet onderschat. Dus ongeacht hoe ‘groot’ en hoe SEO proof je blog is, een samenwerking voor €50,- is veel te weinig. Je onderschat niet alleen je eigen waarde, maar je maakt de markt ook als het ware kapot.

Zet je tarief minimaal op €100,- en ga vervolgens aan de slag. Ik heb ervaren dat bedrijven makkelijk €350,- voor een artikel betalen. Al helemaal als je met grote bedrijven samenwerkt. Natuurlijk kan de slager op de hoek dit bedrag niet betalen, maar je moet je afvragen of je dan wel met diegene wilt samenwerken.

Iedere keer als je een mogelijke samenwerking aangeboden krijgt, ga je onderhandelen. Tot hoever kun je gaan? Geloof me! Je kunt er veel meer uithalen. Is je tarief normaal gesproken €300,- voor een artikel? Dan ga je écht geen samenwerking accepteren van iemand die je een vergoeding van €220,- aanbiedt. Zakelijk hard durven spelen is een vereiste. Want je moet ‘nee’ durven te verkopen en risico durven te nemen. Doordat je tegen een opdracht van €220,- ‘nee’ zegt, ben je in principe een opdracht ‘kwijt’. Zo moet je het niet zien. Je moet het zien als je eigen financiële groei curve. Op den duur pluk je je de vruchten ervan.

Hoeveel geld heb ik in november verdiend met mijn blog?

Ondertussen verdien ik met Diolifestyle.nl een aardig bedrag. Dit komt door meerdere factoren: je eigen waarde niet onderschatten, slim inzetten van affiliatie marketing en andere advertentie middelen zoals Google Adsense en werken met barter deals waar een redactionele vergoeding aangekoppeld zit. Waar ik ook geld mee verdien, is Pinterest.

In november heb ik in totaal €1.704,89 omgezet met betaalde artikelen of betaalde social media posts. Daarnaast heb ik voor €319,95 aan barter deals ontvangen en heb ik €125,52 aan affiliatie marketing en andere advertentie inkomsten verdiend. Dat betekent dat ik in november €1.830,41 heb omgezet. Dit heb ik allemaal omgezet NAAST mijn fulltime baan als online marketeer.

Mocht je nu denken dat wil ik ook! Ik heb meerdere artikelen geschreven hoe je geld kunt verdienen met je blog:

Disclaimer

For the record: dit is mijn ervaring. Daarnaast heb ik eerst ruim drie jaar heel veel tijd en energie gestoken in mijn blog en verdiende ik (bijna) niets. In het vierde en vijfde jaar dat ik blogde en mijn domein autoriteit en mijn pagina autoriteit gegroeid waren, is het balletje steeds meer gaan rollen.

Hoeveel geld je verdient, ligt helemaal aan jezelf. Je moet het zakelijk hard kunnen spelen en nee durven te verkopen. Alleen dan behaal je deze successen. Oh en natuurlijk slim inzetten van social media kanalen.

Verdien jij ook geld met je blog of website?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Hoe ik in november €1.830,41 verdiende met mijn blog

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

37 comments

 1. Marjoleine says:

  Wow! Dit artikel is echt een eye-opener, ik ga de volgende keer meer onderhandelen en hoger inzetten. Ben vaak “bang” dat ik teveel vraag ofzo.

  • Diolifestyle says:

   Moet je écht niet doen. Bedrijven zijn serieus bereid veel geld te betalen, maar het is een kat- en muisspel. Je moet hard zijn in onderhandelen en weg durven te lopen, want je bent écht meer waard dan je denkt!

 2. Darina says:

  Wat een fijn artikel. Ik heb het idee dat ik het helemaal niet zo goed doe. Ik wil me hier ook zeker meer in gaan verdiepen.

 3. Johannne says:

  Wauw, wat goed! Ik snap heel goed dat het hard werken is en dat je niet als beginner zomaar bakken met geld verdient. Maar op een gegeven moment zou het leuk zijn als het balletje ging rollen. Heel inspirerend!

 4. alexa says:

  Ik merk dat het bij mij ook opeens een stuk beter gaat. Durf je grens aan te geven en inderdaad speel het spelletje mee. Ik benader soms ook zelf kantoren, gewoon omdat het kan, omdat ik het product interessant vind. Ik wil komend jaar nog meer gaan groeien, ik moet toch maar eens aan de slag met Pinterest, is er nog niet van gekomen.. Helaas! Wel ben ik actiegever geworden met het plaatsen van advertenties op mijn website. 🙂 Als ik naar je huisje kom kijken binnenkort kletsen we gezellig bij!

  • Diolifestyle says:

   Yes, is goed! Dan praat ik je helemaal bij. Maar het is echt mogelijk. Beetje brutaal zijn en uit je comfortzone. Bedrijven betalen maar al te graag.

 5. Jacqueline says:

  Ik heb in principe niet de intentie om geld te verdienen met bloggen, maar neem weleens opdrachten aan om dat verdiende geld weer in mijn blog te stoppen.
  Waar ik wel nieuwsgierig naar ben: hoe maak je de markt kapot als je te lage bedragen vraagt voor een artikel? Ik weet dat dit wel zo werkt in bijvoorbeeld de artiestenwereld, maar als kleine blogger verwacht ik niet dat veel bedrijven geïnteresseerd in me zijn.

  • Diolifestyle says:

   Als bedrijven merken dat er ook bloggers zijn die voor €50,- een artikel willen schrijven, gaan bedrijven bij iedereen dit proberen om zo voor een dubbeltje op de eerste rij te kunnen zitten. Het is voor hun een lachertje als ze 10 bloggers hebben die ze €50,- betalen, in plaats van 10 bloggers die €400,- vragen.

 6. Mirjam Hart says:

  Oh Ik vind platforms als Linkpizza echt een drama! Bedrijven die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten en liever kwantiteit dan kwaliteit willen.
  Je koet als blogger goed afvragen wat je jezelf waard vindt.
  Goed artikel. En weet je, bedrijven betalen zelfs €500,- voor een artikel net mooie content. En dan hoef je echt geen giga hoge DA te hebben en geen follow links te plaatsen…

 7. Annette says:

  Fijn dat iemand gewoon eens echt bedragen noemt ipv er een beetje omheen draaien. Fijn en duidelijk verhaal. Ik zeg ook vaak nee, vind het zo’n onzin om voor 2 tientjes mijn tijd te gaan inzetten. I’m worth it 😉

 8. Sandra says:

  Ik heb maar 300 unieke bezoekers per maand en een DA van 14, dan ben je toch nog niets in blogland. Ik heb wel 1300 insta volgers. Ik kan ik toch geen 200 vragen voor een artikel? 50 euro zou ik dan in verhouding vinden (10×50 euro mey dit bereik is ook maar een klein bereik)

  • Diolifestyle says:

   Je moet ook geduld hebben en bouwen aan je blog. Zoals ik schreef heb ikzelf eerst een aantal jaar niets verdiend en keihard gewerkt om te komen waar ik nu ben. Het kost tijd en investering om zoveel waard te zijn.

   Ik adviseer je om te zorgen voor meer bezoekers en te bouwen aan een hogere DA door in interviews te komen of gast blogs te schrijven op andere websites.

   • Sandra says:

    Dat begrijp ik, maar nu krijg ik wel al die €50 betaald voor een blog, wat natuurlijk wel moet aansluiten bij mijn blog. Die laat ik niet liggen omdat ik de markt anders zou verpesten. (wat niet kan met het geringe aantal lezers.) Ik kan niet meer gaan vragen, daarvoor moet ik groeien. In mijn geval zou een bedrijf met 10x 50 euro met mini bloggers net zoveel bereiken als 1x €500 voor een blog met groot bereik. Vandaar dat ik het niet helemaal eens ben met jouw standpunt dat je die klussen dus maar niet moet aannemen. Het is wat anders als je een mega aantal lezers hebt en dan er maar €50 voor vraagt, dat is de markt stuk maken. IK heb ook geen haast om te groeien, maar verdien er zo een leuk zakcentje bij, wat dus ook kan als mini blogger ;-). Naast de barter-deals.

    • Diolifestyle says:

     Je moet niet alleen kijken naar je unieke bezoekers per maand. Er is veel meer dan dat. Kwaliteit van je blog, hoelang je blog al online is, de hoeveelheid artikelen, PA, DA, social media kanalen en noem het maar op.

     Geloof me! €50,- voor een artikel is een lachertje. Echt. Je bent meer waard. Maar als je niet de ambitie hebt om meer geld er uit te halen, is dat prima en moet je het vooral zo doen. En als je pas net aan het bloggen bent, is het prima. Maar zodra je al lang in het vak zit, is het beter om je tarieven steeds meer te verhogen, zodat je uiteindelijk meer gaat verdienen en dus groeit.

 9. Eva says:

  Interessant artikel! Ik ben in september begonnen met mijn bedrijfje maar verdien er nog niet echt aan, dat zal wel komen denk ik 🙂

  • Diolifestyle says:

   Jazeker! Ik verdiende de eerste drie jaar zo goed als niets met mijn blog. Maar het heeft inderdaad tijd nodig om te groeien. Geduld is een schone zaak!

 10. Esmée says:

  Bedankt voor je duidelijke uitleg! Dit was echt heel fijn om te lezen. Ik werk op dit moment fulltime aan blog, dus weet dat ik er veel meer uit moet kunnen halen. Tijd om wat harder te zijn in het onderhandelen. Wat doe jij als een bedrijf geen tegenbod doet? Ik heb namelijk vaak het idee dat sommige bedrijven niet meer reageren bij een te hoog bedrag.

  • Diolifestyle says:

   Als een bedrijf een tegenbod doet, doe ik ook een tegenbod. Een tegenbod met mijn gewenste minimale bedrag.

   Wanneer het bedrijf besluit niet meer te reageren, is het jammer. Er zijn namelijk genoeg bedrijven die je wél met gemak €350,- voor een artikel betalen. Aan het begin voelt het een beetje zuur, omdat je als het ware een opdracht ‘mist’. Maar uiteindelijk pluk je daar de vruchten van.

 11. Stephanie says:

  Wat een goed artikel! Hier is het echt zoeken. Het eerste betaalde artikel was 50 euro, het tweede vroeg ik 60 euro en de laatste opdrachten waren 75 euro. Bedrijven gingen meteen akkoord…. Ik ga de volgende keer ook wat meer vragen. Bedankt voor de info!

  • Diolifestyle says:

   you go! Precies, het is een trial and error. Gewoon proberen en je merkt dat je vanzelf meer kunt bereiken en dus meer verdienen 😀

 12. evelien says:

  Wat een fijn artikel! Ik vraag vééls te weinig.
  Ik ga er direct mee aan de slag.
  Liefs,
  Evelien

 13. Jeannet says:

  Hoi, als beginnende blogger heb ik heel veel aan jouw artikelen, dus dank daarvoor. In het begin moet je ontzettend veel zelf uitvinden en ontdekken, dat maakt het ook wel leuk en spannend. Ik vond het heel cool, dat ik na een maand al een opdracht had voor 50 euro.
  Heb me net aangemeld bij Linkpizza en Daisycon, maar affiliates zijn maar inimini-opbrengsten, tot nu toe althans. Maar ik neem aan, dat dat lang doorloopt.
  Ik heb net een lang verhaal geschreven voor Beleef Amerika, met een affiliatelink erin. https://allkindsofthings.nl/muziekreis-door-amerika/ Daar krijg ik 7,50 per offerte en 0,40 per inschrijving nieuwsbrief voor. Dat is niets. Ik denk, dat ik beter het artikel had kunnen schrijven voor een vast bedrag, zeg 200 euro. Wat vind jij? Zou je in zo’n geval gewoon naar Beleef Amerika toe moeten stappen en dit vragen? Graag je advies, want ik heb nog weinig bereik, vind ik zelf. Volgens ZINE is dat 3500 volgers, via de verschillende kanalen. Ik heb wel al een fout gemaakt: heb 1000 volgers gekocht voor Insta, dom dom, had ik niet moeten doen. Dat zie je in ZINE meteen, ook wel weer grappig. gr. Jeannet

  • Diolifestyle says:

   Aaah super fijn om te horen. Leuk! 😀 Voor affiliatie marketing is het belangrijk dat je wel een bepaald aantal unieke personen per maand bereikt met je blog. Je moet er vanuit gaan dat van 1000 unieke personen één iemand iets koopt. Dus hoe meer traffic, hoe meer geld je verdient.

   Sowieso nooit meer die constructie doen die je nu gedaan hebt. Het is echt een lachertje voor het bedrijf en je verdient er haast niets aan. Altijd werken met vaste bedragen en eventueel iets extra’s, maar niet meer zo.

   Volgers komen moet je nooit doen, want daardoor kun je door de mand vallen. Dus dat is echt niet slim.

 14. Je kan bijna leven van het bedrag als het je maandelijks minimum is.
  Ik ben nu momenteel bijna 2 jaar aan het bloggen en heb nog geen betaalde samenwerkingen gehad. Ergens vind ik dit misschien wel jammer maar anderzijds ben ik nog geen 2 jaar bezig en post ik maar twee blogposts per week (misschien te weinig om opgemerkt te worden). Daarnaast moet ik het in mijn hoofd houden dat bloggen niet persé mijn beroep hoeft te worden, al zou het wel mooi zijn.

  • Diolifestyle says:

   Je moet wel niet vergeten dat daar de kosten nog vanaf moeten. Denk aan websitebouwer, hosting, online marketing kosten etc.

   Als je geld verdienen met bloggen, kan dat. Maar dan moet je het professional aanpakken en vol aan de slag gaan. Het is hard werken, maar het kan wel iets leuks opleveren. Net als ervaringen.

 15. Marlous says:

  Wat een duidelijk en goed artikel! Ik ben het helemaal met je eens dat die rekensom (bedoel je die ene die ooit geloof ik op Lisanneleeft.nl is begonnen?) onzin is. Trial & error is idd het beste advies. Ik krijg hier wel eens vragen over van collega-bloggers en ga ze nu voortaan gewoon doorsturen naar jouw blog 😉

  Echt lekker verdiend zo naast je baan. Al moet ik heel eerlijk zijn: als ik zie welke samenwerkingen je aanneemt zou ik daar zelf veel kieskeuriger in zijn. Ik blog natuurlijk al heel lang en heel persoonlijk, dus ik vind dat ik een zekere reputatie hoog te houden heb. Een artikel over hair vitamins (wat ik zelf nooit gebruik en eigenlijk ook onzin vind) of wintersport tips (mijn blog focus niet alleen op reizen en de enige keer dat ik ben gaan wintersporten hakte ik bijna m’n eigen been eraf) zou voor mij dus niet opgaan. Dat vind ik wel het lastige van sponsored posts: ze tikken lekker aan, maar echt 9 van de 10 aanbiedingen die ik krijg passen totaaal niet bij mijn blog.

  In jouw geval vind ik dat overigens wel meevallen, maar ik moet wel bekennen dat je blog voor mij hierdoor een wat algemenere indruk krijgt, een soort allegaartje van willekeurige posts. Ik mist een beetje je persoonlijke stempel. Dat is iets wat ik voor mijzelf zou willen voorkomen. Maar then again: ik verdien niet 1800 per maand met m’n blog 😉

  • Diolifestyle says:

   Hi Marlous,

   Dank voor je uitgebreide reactie, leuk!

   Mijn blog is inderdaad een manusje van alles. Ooit een mode blog en nu schrijf ik overal andere lifestyle gerelateerde artikelen. Achteraf gezien had ik strenger moeten zijn met het artikel van Hair vitamines, maar het artikel over wintersport heeft wel degelijk een persoonlijk tintje. Want ik ben een grote wintersport fan en kan niet wachten tot het nieuwe seizoen weer geopend.

   Omdat ikzelf ook tegen het feit aanliep dat ik mijn blog Diolifestyle.nl heel breed is, ben ik begonnen met Ondernemen als een baas. Een blog met een hele duidelijke niche en een heel duidelijk doel. En nu merk ik hoe belangrijk en fijn het is om een hele duidelijke en specifieke niche te hebben.

 16. Bianca Schrijft says:

  Zelf ben ik begonnen met artikelen voor €35,- te schrijven, deze bedragen zijn gelukkig wel gestegen, maar de meeste opdrachten komen nog wel binnen via Hulc.nl of Blogbrains. Over de laatste twijfel ik heel erg of ik nog wel door wil, want hun tarief is belachelijk laag.
  Bij barterdeals merk ik dat ik steeds meer kan onderhandelen. Bv een schoenen site wil een merk promoten en je mag voor een x bedrag wat uitzoeken. Ik ga kijken en ik vind wel wat, maar het is €30,- tot €50,- hoger. Met regelmaat gaan bedrijven hiermee akkoord.
  :De frequentie van deals begint wel te stijgen, dus moet nu wel serieus overwegen me een te gaan registeren.
  Jij hebt in ieder geval een mooie bijverdienste gedraaid naast een full time baan.

  • Diolifestyle says:

   Goed dat je hier mee bezig bent, want zoals je zelf zegt: €35,- is écht een extreem lachertje voor bedrijven. Doe dat nooit meer!!!

   Je kunt veel meer verdienen en je moet het hard durven spelen, je zult namelijk echt verbaasd zijn wat het je kan opleveren. Go for it!

Comments are closed.