Hoe richt je een huis in als je partner een andere smaak heeft?

Hoe richt je een huis in als je partner een andere smaak heeft?

Heb je eindelijk mooie eetkamerstoelen gevonden voor in de woonkamer, moet je vriend er niets van hebben. Het hebben van een andere “interieur” smaak dan je vriend is soms zo makkelijk nog niet. Voor we gingen verhuizen, heb ik uren rondgesnuffeld door de meest uit een lopende webshops. Ik maakte lijstje met links naar producten die ik fantastisch vond. Alleen kwam ik er al snel achter dat mijn vriend het niet mooi vond. Wat nu? Daarom vind je in dit artikel tips om een huis in te richten als je partner een andere smaak heeft.

Maak een Pinterest inspiratie bord

Om orde te scheppen in de chaos, helpt het heel erg om een Pinterest board te maken met daarop allerlei sfeerbeelden die je mooi vindt en terug wilt zien in je huis. Als je partner dit vervolgens ook doet, kun je daarna beide moodboars naast elkaar leggen en kijken of er overeenkomsten zijn en of items zijn die jullie allebei mooi vinden. Dit wordt de basis voor het interieur en vanuit daar ga je verder bouwen.

Een klein tip voor je begint met het aanschaffen van meubels: het is verstandig om éérst te bepalen wat voor een kleur je de woonkamer gaat geven, zodat je nieuwe meubels niet vloeken met de rest.

Haal inspiratie op uit media

Er zijn genoeg televisieprogramma’s waar je een kijkje krijgt in iemand anders zijn huis. Een ideale bron om inspiratie op te doen. Denk bijvoorbeeld aan Eigen Huis en Tuin of RTL woonmagazine. Uiteraard bestaan er ook genoeg interieur blogs, check #FundaFun en tijdschriften vol met inspiratie.

Ga naar fysieke woonwinkels en snuffel online

Trek een keer een zondag uit om samen met je partner een aantal woonwinkels te bezoeken of ga een middag online rondsnuffelen in allerlei webshops, om ook op die manier geprikkeld te worden wat nu eigenlijk je eigen smaak is en hoe je zorgt voor eenheid met de smaak van je partner.

Zelf heb ik ondertussen misschien al meer dan 100 webshops bekeken. De een ziet er beter uit dan de andere, maar bij één webshop kon ik het echt niet laten om al wat items te shoppen. Ik bedoel de roze muur is er al, net als de bank én een blauwe keuken. Dus ik mag stiekem best al een beetje beginnen met shoppen.. Ik heb o.a. windlichten van SweetLivingShop.nl geshopt én een rond jutten tapijt.


Laat je adviseren

Vraag advies aan je ouders, broers, zussen of ga naar een wooncoach (hell yes, dat bestaat). Het is altijd verstandig om naar meningen van andere te luisteren. Kom je er echt niet uit met je familie en vrienden, dan kun je altijd nog besluiten om met een interieurstylist om tafel te gaan zitten.

Doe water bij de wijn

Als het écht niet lukt om er samen uit te komen omdat jullie smaken te verschillend zijn, zit er maar één ding op: latten. Nee, grapje! Dan moet er toch écht water bij de wijn gedaan worden voor een mooi interieur.

Zelf heb ik helaas ook te maken met deze #firstworldproblems. De smaak van mij en mijn vriend is té divers. Dit is de reden dat we nog steeds geen tegels in de keuken hebben, geen eetkamertafel- en stoelen, barkrukken, gordijnen in de woonkamer en noem het maar op. Máár we komen er ooit. 🙂

Wat zou jij doen als je partner een hele andere smaak heeft?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

  1. Kelly says:

    Leuk! Mijn vriend en ik hebben ook een andere smaak, maar toch kwamen we heel gemakkelijk uit de meubels. Grappig haha! Het is echt een mix van ons beide; ik ben benieuwd hoe het er straks allemaal uit ziet als alles op z’n plekje staat. 🙂

  2. Nicole says:

    Hele goede tips. Ik denk dat het zeker wel vaak voorkomt dat je partner en jezelf het niet met elkaar eens zijn op dat gebied. Mijn vriend en ik vinden ook zeker niet hetzelfde mooi. Maar soms zijn er toch dingen die we allebei wel zouden kunnen accepteren. Daar moet je het dan maar mee doen.

  3. Sabine says:

    Goede tips! Ik laat klanten ook altijd beiden Pinterest borden maken en dan kijken we naar de overeenkomsten. M’n eigen vriend vindt gelukkig bijna alles goed wat ik in huis doe, dus ik verkeer zelf in een luxepositie wat dat betreft 😉

Comments are closed.