12 x lekkere vegetarische gerechten

12 x lekkere vegetarische gerechten

Vegetarisch eten is hot. Steeds meer mensen eten één of meerdere keren per week vegetarisch. Je kunt immers heel veel lekkere maaltijden maken zonder vlees of vis. Zelf eet ik ook veel vegetarische gerechten, maar ik kom vaak niet verder dan een vegetarische wokschotel, vegetarische ovenschotel of een avg’tje (aardappelen, vleesvervanger en groente). Tijd voor wat meer inspiratie van lekkere vegetarische gerechten.

De eeuwige struggle: het weekmenu

Sinds ik fulltime werk, maak ik elke week een weekmenu. Want ik heb echt geen zin om meerdere keren per week en dus na een drukke werkdag naar de supermarkt te moeten. Maar het weekmenu maak ik vaak op zaterdagmiddag of zondagochtend, want op zondag worden de weekboodschappen gedaan. Uit ervaring weet ik dat dit niet de meest inspirerende momenten zijn om nieuwe vegetarische gerechten te vinden. De vraag wat eten we komende week, spookt vaak door mijn hoofd. Tijd voor wat inspiratie voor lekkere vegetarische gerechten. Op de website van Jumbo vind je heel veel lekkere vegetarische recepten.

De lekkerste vegetarische gerechten

Om je een handje te helpen, vind je hier inspiratie voor als je het weekmenu moet samenstellen en niet telkens hetzelfde vegetarische gerecht wilt eten.

Vega inspiratie

Als je op zoek bent naar meer inspiratie voor vegetarische gerechten, is het een tip om een aantal foodbloggers te volgen op Instagram of hun blogs te volgen. Op die manier wordt je overspoeld met lekkere vegetarische recepten en is de kans groot dat je steeds vaker van je standaard menu afwijkt.

Voordelen van een weekmenu

Ik weet het; een weekmenu is lekker burgerlijk, maar het bespaart je écht heel veel tijd. Het is fijn om te weten waar je aan toe bent en dat alle boodschappen in huis zijn. Het klopt dat je niet meer last-minute kunt besluiten datgene te eten waar je zin in hebt, maar het zorgt wel voor structuur. En daarnaast heb je er ooit bij stil gestaan dat het veel voordeliger is om één keer per week je boodschappen te doen in plaats van drie of vier keer? Dus die het als een uitdaging om meer geld over te houden om bijvoorbeeld buiten de deur te eten.

>> Geld maakt gelukkig. Of toch niet?!

Buiten de deur eten tips

Uiteten is één van de weinige dingen waar ik zonder moeite veel geld aan kan uitgeven. Ik ben dol op lekker eten, borrelen met vrienden en verwend worden met een heerlijk, nieuw gerecht. Niet altijd vegetarisch, maar ik probeer er wel op te letten.

Dit zijn een aantal favoriete vegetarische restaurants die je absoluut een keertje moet bezoeken als je op zoek bent naar lekkere vegetarische gerechten:

 • Vegan Junk Food bar in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag
 • DLC restaurant in Amersfoort
 • Dara in Amersfoort
 • Gare du Nord in Rotterdam
 • Oproer in Utrecht
 • De Herbivoor in Groningen
 • Bij Allbrecht in Eindhoven
 • Rawsome in Arnhem

Wat is jouw lekkerste vegetarische gerecht?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

 1. Anna says:

  Wat een leuk artikel! Ik eet al ruim 14 jaar geen vlees meer (wel af en toe vis), maar ik mis het echt niet. Sterker nog, ik weet niet eens meer hoe het smaakt! Ik ben gek op vegetarische hamburgers en vegetarische sate. En ‘s winters de vegetarische rookworst van Valess. Voor de rest eet ik eigenlijk niet zoveel vleesvervangers. Ik ben het helemaal met je eens dat het voordeliger is om een weekmenu te maken. Ik ga nu iedere vrijdag naar de markt voor groente en fruit en dan zondag of maandag naar de supermarkt voor de rest. Ik ben nu even niet zo fit en dan is het zo fijn dat je gewoon voldoende eten in huis hebt, haha!

Comments are closed.