19 budget tips om geld te besparen

19 budget tips om geld te besparen

Crisis of niet; het is altijd verstandig om geld te besparen. Je kunt het immers maar één keer uitgeven. Maar wat zijn nou écht simpele budget tips om geld te besparen? Om je een handje te helpen vind je hieronder 19 budget tips om vandaag nog mee te starten.

Van een gat mijn de hand naar een gierige Gerda

Vroeger – toen ik nog thuis woonde en al mijn salaris kon uitgeven aan kleding, make-up, eten en uitgaan – had ik best een behoorlijk gat in mijn hand. Ik werkte destijds in een kledingwinkel. Voordat ik het salaris binnen had, had ik een groot deel alweer achter gelaten in de winkel.

19 budget tips om geld te besparen

Het besef

Dit veranderde toen ik op kamers ging wonen en opeens besefte hoe ‘duur’ het leven eigenlijk is. Vanaf dat moment is het gat in mijn hand steeds kleiner geworden en ondertussen kun je wel stellen dat ik redelijk zuinig ben. Enerzijds omdat het zonde is om zoveel schoenen, kleding en make-up te hebben en anderzijds ook omdat ik keihard werk voor mijn eigen centen en daarom het alleen wil uitgeven aan de dingen die ik het écht waard vind.

Het gevolg

Doordat ik de afgelopen jaren zuinig heb geleefd (en op veel vlakken geld heb bespaard) en telkens heel goed nagedacht heb voordat ik iets kocht, heb ik minder geconsumeerd wat goed is voor het milieu. Daarnaast heb ik een flinke financiële buffer opgebouwd die ik deels in beleggingen heb gestopt om – hopelijk – ooit iets eerder met pensioen te kunnen.

19 bespaar tips

Ondertussen heb ik al heel wat budget tips toegepast en ook al heel wat geld bespaard. Daarom vind je hieronder 19 simpele budget tips waar je vandaag nog mee kan beginnen om geld te besparen.

 • Check of het goedkoper is om over te stappen van energieleverancier;
 • Onderzoek of je energie sluipers in je huis hebt;
 • Zet de verwarming wat zachter en trek een trui aan;
 • Ga nog maar één keer per week naar de supermarkt en doe weekboodschappen;
 • Koop een boodschappenpakket via TooGoodToGo;
 • Maak een overzicht van al je uitgaven en onderzoek wat voor een kosten je kunt schrappen (verzekeringen, abonnementen etc.);
 • Ga thuis sporten via de talloze gratis Youtube filmpjes of ga hardlopen;
 • Koop zo veel mogelijk producten in de aanbieding, van het seizoen of die afgeprijsd zijn;
 • Koop tweedehands kleding via United Wardrobe of lokale vintage winkels;
 • Maak een rondje door je huis en onderzoek wat voor een items je kunt verkopen via Marktplaats of United Wardrobe;
 • Probeer dure items (zoals kleding en interieur items) alleen maar te kopen als ze in de aanbieding zijn;
 • Wordt flexitariër en eet minimaal één keer per week geen vlees;
 • Drink kraanwater in plaats van frisdrank (is ook nog eens veel gezonder);
 • Kook voor twee of drie dagen en doe het vervolgens in de diepvries;
 • Ga aan het eind van de dag naar de markt en koop voor een prikje groente, fruit en bloemen;
 • Voor je iets koopt, vergelijk de prijs via vergelijkingswebsites;
 • Geef je planten water met het water van de droger of vang het water op in de douche;
 • Koop schoonmaak producten en afwasmachine blokjes bij de Lidl;
 • Hang je was op in plaats van gebruik te maken van je droger;
 • Maak stekjes van je huidige planten en ruil deze met mensen voor andere planten stekjes;
 • Begin een moestuin(tje). Dat kan ook in een paar potten op het balkon;

Wil je weten hoe je nog meer kunt besparen? Dan is deze blog vol met bespaar tips een aanrader!

Conclusie

Iedereen kan geld besparen door aan de slag te gaan met de bovenstaande budget tips. Zie het als een uitdaging om elke maand zo weinig mogelijk geld uit te geven, zodat je meer geld kunt sparen. Het begint allemaal met inzicht. Inzicht in je financiën. Het is daarom slim om elke maand al je uitgaven en inkomsten bij te houden. Zo zie je in één oog opslag waar er nog kansen liggen en waar je dus kunt beknibbelen. 😉Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

 1. Bettie says:

  Wat een boel goede tips. Ik heb ook echt minder drang om tegenwoordig nieuwe dingen te gaan kopen. Extra fijn als je dan je bankrekening ziet groeien.

Comments are closed.