Verhuizen naar een nieuwbouw appartement

Verhuizen naar een nieuwbouw appartement

Ondertussen is het alweer bijna twee jaar geleden dat we de sleutel van ons nieuwbouw appartement kregen. Destijds (en nu ook nog steeds) waren we ontzettend blij met het appartement. We waren namelijk in eerste instantie uitgeloot. Toen we een halfjaar later een bericht kregen van de makelaar dat er alsnog een appartement vrij was gekomen, omdat de vorige ‘eigenaar’ de hypotheek niet rond kreeg, waren we heel erg blij. Wie had dat gedacht dat we alsnog in een nieuwbouw appartement konden wonen?! Toch zijn er gaande weg een aantal dingen waar we tegenaan gelopen zijn, waardoor verhuizen naar een nieuwbouw appartement niet alleen maar kommer en kwel is.

Later instappen? Geen keuze meer!

Wonen in een nieuwbouw appartement leek mij wel wat. Je kunt alles precies indelen en uitzoeken zoals je dat zelf wilt. Doordat wij vrij laat in het bouwproces ingestapt zijn, konden wij een aantal dingen niet meer kiezen. Denk aan de tegels van de badkamer en de wc, maar ook de indeling van de badkamer en bijvoorbeeld de deuren. Geen man overboord, het is per slot van rekening hagelnieuw. Maar nu, achteraf gezien, had ik het toch anders willen aanpakken. 

Nu gaan we dat niet meer doen, want ik vind het ook doodzonde om de huidige – zo goed als nieuwe badkamer – te vervangen. Dat krijg ik écht niet over mijn hart. 😉

Geen prioriteit geven

Geld uitgeven aan interieur spullen is iets waar we niet zo goed in zijn. Ik bedoel, mijn vriend en ik werken fulltime en besteden daarom meer tijd op kantoor dan thuis. Waarom zou je dan in hemelsnaam je huis voorzien van de mooiste, nieuwste en duurste inrichting? 

Zo gebruiken we nog steeds een eetkamerstoel uit onze studententijd en hebben we een eetkamertafel die veel te klein is voor de ruimte. Maar het werkt nog. Waarom zou je iets vervangen dat nog niet stuk is en we er maar weinig gebruik van maken? We eten negen van de tien keer op de bank. Dit geldt ook voor andere meubels in ons huis. Zo hebben we een paar weken geleden eindelijk barkrukken gekocht, omdat we die nog niet hadden. Onze gang is verder nog erg kaal en het matras stampt nog van het begin van mijn studententijd (10+ jaar geleden…). 

Fijne bank is geen overbodige luxe

Als er toch één item heel belangrijk is in het huis, is het wel de bank. Daar breng je veel tijd op door en het is de plek om na een lange dag werken tot rust te komen. Maar soms is het ook fijn om nog even wat laatste werkdingen af te ronden. Je laatste mails wegwerken of bijvoorbeeld een aantal social media posts in te plannen. Dan is een laptop niet zo fijn, maar je kunt ook een iPad Pro kopen. Dat werkt beter eenvoudiger. Een iPad Pro is prijzig, dus een iPad Pro 12.9 (2020) hoesje is dan wel een must. Het zou natuurlijk zonde zijn als die al na een paar dagen op de grond valt.

Alles zelf doen

Dit nieuwbouw appartement is ons eerste koophuis. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Geen idee hoe een nieuwbouw appartement opgeleverd wordt, maar ik had ook geen ervaring met klussen. En eerlijk is eerlijk: het viel dan ook behoorlijk tegen hoeveel er nog gedaan moet worden aan een nieuwbouw appartement. 

Je verwacht dat het instap klaar is, maar dat is niet waar. We hebben alle muren geschuurd, alle muren behangen, de stroom verlegd, alles geverfd, de douchewand erin gezet en de vloer gelegd. Dit hebben we allemaal zelf gedaan. Uiteraard met hulp van familie en vrienden, maar toch. Als je geen kluservaring hebt, is het niet aan te raden. De volgende keer spaar ik liever even door en besteed ik het uit.

>> Moeite met jezelf iets gunnen

Conclusie 

Verhuizen naar een nieuwbouw appartement klinkt heel leuk en dat is het ook, maar je moet niet onderschatten hoeveel werk erbij komt kijken én dat je geld nodig hebt om je huis klaar te maken en ook geld wilt uitgeven om het af te maken. En dat is iets waar ik, maar ook mijn vriend, nog niet zo goed in zijn. We neigen nog iets te vaak naar onze, oude studentenleven met studentenbudget. 

Woon jij in een nieuwbouw huis?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Audrey says:

    Ik woon niet in een nieuwbouwwoning. Nieuwbouw heeft veel voordelen, maar ik vermoedde inderdaad dat er nog wel veel werk bij zou komen kijken. Ik ben bijna 2 jaar geleden verhuisd naar een instapklaar rijtjeshuis uit de jaren 80. Ben ik nog steeds heel blij mee!

Comments are closed.