3 manieren om meer bezoekers naar je blog te trekken

3 manieren om meer bezoekers naar je blog te trekken

Meer bezoekers naar je blog of website; dat willen we allemaal. Het lijkt heel eenvoudig om traffic naar je website te genereren, maar in de praktijk zitten er een aantal haken en ogen aan. De concurrentie onder zowel blogs als webshops is extreem. Je bent namelijk niet de enige die op het idee gekomen is om een website te beginnen. Maar hoe zorg je ervoor dat je meer traffic krijgt? In dit artikel vind je 3 manieren om meer bezoekers naar je blog te trekken. 

Schrijf content waar mensen iets aan hebben

Het klinkt misschien logisch, maar het internet is extreem vervuild. Er is zóveel informatie te vinden, dat we soms van gekkigheid niet weten waar we moeten kijken en welke website we dus moeten bekijken. Zorg dus dat je website of blog waarde toevoegt waar de lezers iets aan hebben. Onderzoek wat het probleem is en geef een oplossing voor het probleem.

Neem deze blog als voorbeeld. Veel mensen willen meer traffic genereren naar hun website, maar weten niet hoe. Deze blog kaart dat probleem aan en heeft drie oplossingen waar je mee aan de slag kunt. 

Inhaken op de actualiteit werkt ook altijd goed. Is er in het nieuws of op een groot platform of online magazine iets gezegd over de nieuwe regels van de reclame code commissie? Haak hier op in en schrijf een goed stuk content waarin je je menig deelt, een reactie geeft, iets nieuws toevoegt of een oplossing geeft. Niemand heeft zin en tijd om iets te lezen wat ze immers al weten.

Ontvang elke maand duizenden bezoekers via Pinterest. Weten hoe je dat voor elkaar bokst? Je leest het in mijn e-book ‘Haal alles uit Pinterest

Deel je content via social media

Dit lijkt misschien een open deur en dat is het ook wel, maar zorg dat je beschikt over goed onderhouden social media kanalen die je regelmatig voorziet van nieuwe posts. Deel op je social media kanalen niet alleen posts die leiden naar je website, maar voeg er ook een persoonlijk tintje aan toe en deel af en toe een foto waar je achter de schermen aan het werk bent, een werkoverleg hebt of lunch afspraak hebt. We willen als bezoekers van je website meegenomen worden achter te schermen. Op die manier creëer je een soort band met je website bezoekers. En daarnaast zijn mensen nieuwsgierig en kijken ze maar al te graag mee.

Daarnaast is het belangrijk als je iets deelt op social media dat je posts prikkelend en kort is, maar je ook aan het denken zet. Realiseer je goed dat we gemiddeld 2.4 seconden(!) naar een posts op Facebook kijken. In die tijd moet je iemand over de streep trekken.

In dit artikel vind je meer tips hoe je zorgt dat jouw posts gelezen worden op social media.

Een andere tip; reageer op andere posts die via social media verspreid worden en relevant zijn voor jouw business. Daarnaast werkt het goed als je af en toe een posts plaatst die een discussie uitlokt. Een goed onderbouwde discussie kan heel waardevol zijn op zijn tijd.

Optimaliseer je SEO

Ook dit klinkt heel logisch, maar in de praktijk blijkt dat veel websites hier maar weinig kaas van hebben gegeten. SEO staat voor Search Engine Optimization en dat betekent zoekmachine optimalisatie. Denk goed na over de focuswoorden die je gebruikt (waar wil je op gevonden worden; wat is je core business?). Ga aan de slag met een keyword analyse via bijvoorbeeld Google en ontdek welke woorden mensen intypen in Google voor ze op je website terecht komen.

Zodra je weet welke woorden het belangrijkste zijn, zorg je dat ze woorden veel (afhankelijk van de lengte van de tekst, maar bij 600 woorden ongeveer 5 keer) terugkomen op je website. Daarnaast kun je voor bijna elk CRM systeem de plugin Yoast-Seo installeren. Deze plugin zorgt ervoor dat je je SEO per gepubliceerd bericht kunt invullen, zodat je losse berichten (blogs) ook gevonden kunnen worden in Google.

Tip: je moet minimaal 300 woorden op je website (per pagina) hebben staan, anders kan Google hem niet indexeren en kom je veel minder hoog in de zoekmachine van Google.
Zo. Dit zijn 3 manieren om meer bezoekers naar je blog te trekken. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden hoe je ervoor kunt zorgen dat je meer traffic krijgt, maar die lees je binnenkort in een andere blog.

Hoe zorg jij ervoor dat je meer traffic naar je website?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

6 comments

  1. Femke says:

    Nuttige tips! Yoast vind ik heel fijn werken. Ik vraag me trouwens ook af wat nou het beste moment is om een blog online te gooien. Zal een kwestie van zoeken zijn voor je hier achter komt lijkt me!

    • De Yoast plugin van WordPress is inderdaad ook een hele fijne tool om mee te werken. Wat de beste tijd is voor jouw website, kun je halen uit je Google Analytics. Je ziet precies op welke dagen en tijdstippen je de meeste bezoekers hebt.

Comments are closed.