Zo drink je thuis de beste koffie

Zo drink je thuis de beste koffie

Koffie. We drinken het massaal elke ochtend. Want de dag beginnen met een goed bakje pleur. Wie wil dat nu niet? Maar hoe zorg je ervoor dat je thuis net zo’n lekkere koffie kunt drinken als buiten de deur bij je favoriete koffietentje? Hieronder vind je tips.

Investeer in een versie koffie bonen koffiemachine

De beste koffie komt uit een goed koffiemachine. En daar moet je in investeren. Senseo en filter koffie zijn een echte no go. Ga voor een koffiemachine waar je koffie kunt maken van verse bonen. Let wel op: als je investeert in een koffieapparaat dat gebruikt maakt van verse bonen, moet je wel relatief veel koffie drinken. Verse koffiebonen zijn eigenlijk maar een week houdbaar. Daarna neemt de smaak al af.

Koop enkel verse koffiebonen

Je kunt koffiebonen kopen die al even oud zijn, maar voor de allerbeste en lekkerste koffie, koop je – het liefst italiaanse koffiebonen. Koffiebonen die drie weken oud zijn, zijn eigenlijk niet meer zo lekker. Zoals je hierboven al kon lezen, gaat de kwaliteit van de bonen na een week al achteruit.

Daarnaast is het belangrijk om dicht bij het vuur te zien. Je moet zorgen dat je koffiebonen hebt die nét gebrand zijn. Want dan heb je echt de beste koffie. En geloof me: dat wil je!

Op zoek naar fijne koffietentjes in Amersfoort? Ik deel graag mijn favorieten.

Gebruik een melkopschuimer

Om thuis ook de lekkerste koffie te drinken, is het wel handig om een losse melk opschuimer te hebben. Want je wilt niet zomaar een scheutje melk in je koffie gooien. Er bestaan allerlei soorten melkopschuimers. Je hebt die welbekende melkopschuimer van Philips Senseo. Dat is een mooie stap om mee te starten. Maar als je echt lekkere koffie wil, is het aan te raden om te kiezen voor een koffieapparaat mét ingebouwde melkopschuimer. Geloof mij: dit komt je koffie ten goede!

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.