5 manieren om je bedrijf offline op de kaart te zetten

5 manieren om je bedrijf offline op de kaart te zetten

Hoewel de meeste mensen 9 van de 10 keer aan de slag gaan om hun bedrijf online op de kaart te zetten, vergeten ze vaak dat er voor bepaalde branches ook offline mogelijkheden zijn om aan de slag te gaan. Ondanks dat het grootste gedeelte van je doelgroep zich online bevindt. En omdat bijna alle bedrijven zich focussen op online, heb je offline minder concurrentie. Win-Win situatie dus. 

Creëer een alles in één flyer

Maak een flyer met daarop een korte, maar krachtige boodschap. Zorg dat de grafisch designer hem in dezelfde huisstijl giet als de rest van je uitingen en klaar is kees. Het verspreiden kan beginnen.  

Deel visitekaartjes uit

Nu denk je misschien, visitekaartjes? Yes, die bedoel ik. Want ondanks dat zo’n beetje alles online plaatsvindt, zul je in het dagelijks leven ook naar netwerkborrels gaan of een afspraak hebben bij een potentiële klant. Grote kans dat je dan gevraagd wordt om een visitekaartje. Het is een beetje lullig als iemand vraagt naar je visitekaartje en je zegt dat je ze niet hebt. 

Word sponsor bij een relevant event

Wordt er binnenkort een event georganiseerd bij jou in de buurt waar allemaal interessante mensen komen die passen binnen de doelgroep van jouw bedrijf? Sla dan je slag en wordt bijvoorbeeld (hoofd)sponsor. Zo bereik je op een eenvoudige manier veel mensen binnen je doelgroep.

>> Affiliate programma’s die het meeste geld opleveren

Maak een uniek relatiegeschenk

Hoewel vaak gedacht wordt dat je relatiegeschenken alleen maar geeft aan het eind van het jaar, kun je op veel meer momenten door het jaar heen je klanten voorzien van een uniek relatiegeschenk. Eén van de reden om dat te doen, is het bouwen aan een duurzame klant relatie én je bedrijf offline op de kaart te zetten. Mocht je nog op zoek zijn naar een uniek relatiegeschenk, wat dacht je van tegeltjes drukken met daarom een sterke quote?

Alle kantoren van grote (tech) bedrijven denk aan Facebook, Google en YoungCapital hangen vol met motiveren quotes.

Netwerkevents

Het opbouwen én onderhouden van je eigen netwerk, is ontzettend belangrijk. Daarom is het slim om regelmatig naar netwerkborrels of netwerkevents te gaan om te netwerken en om interessante connecties te maken of om potentiële klanten te ontmoeten. 

Wat is jouw ultieme tip om je bedrijf offline op de kaart te zetten?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Sanne says:

    Leuk idee, dit artikel! Ik denk dat offline namelijk heel vaak helemaal vergeten wordt.

  2. Anna says:

    Offline promotie wordt inderdaad vaak vergeten. Ik schreef onlangs ook een artikel over offline promotie, onze tips komen overeen 😀

Comments are closed.