Binnenkort een roadtrip maken? 5 tips!

Binnenkort een roadtrip maken? 5 tips!

Het maken van een roadtrip staat bij veel mensen op hun bucketlist. Of dat nu een roadtrip in Amerika is of een roadtrip door Europa. Er zijn genoeg mooie plekjes die je met de auto kunt bewonderen. Maar voor je met de auto op vakantie gaat, is het slim om je goed voor te bereiden. In elk land gelden andere regels en daarnaast is het ook verstandig dat je een goed werkende telefoon hebt met de app Waze (meest up to date wat betreft wegafsluitingen, files etc.) die je de weg kan wijzen. Ook wel handig als ergens naar toe gaat waar je de weg niet kent. Wat nog meer belangrijk is, lees je hieronder.

Genoeg benzine

Nu denk je misschien, duh?! Maar naast een volle tank, is het ook verstandig om een kleine jerrycan te vullen met benzine. Voor het geval dat je in een ellendig lange file terecht komt en je niet in de buurt bent van een tankstation. Je zult niet de eerste zijn die stil komt te staan zonder benzine.

Telefoon met internet én accessoires

Een TomTom is zó 2014. Net zoals veel interne systemen in auto’s die je de weg vertellen zijn vaak niet up to date en op de hoogte van wegafsluitingen, files of afgesloten tunnels. Daarom is een goed werkende telefoon met internet een must als je een roadtrip gaat maken.

Bereid je voor

Wat ook handig is, is dat je je telefoon kunt opladen in de auto, want navigeren kost veel van je batterij en een stevige telefoonhouder voor in de auto. Een app die werkt via het internet en daarvoor altijd precies weet of er file is en wat de beste omreisroute is én altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op de weg, is de app Waze. Ga voorbereid op reis en zorg dat je alle telefoon accessoires in huis hebt. Een hoesje voor je telefoon is overigens ook geen slecht idee. Stel je telefoon valt tijdens het maken van een foto, kan hij stuk gaan. En dat wil je voorkomen als je je telefoon gebruikt als navigatie. Bescherm je Huwai telefoon met een Huwai P20 Lite (2019) hoesje. Of je iPhone met een iPhone hoesje.

Eten en drinken

Als je een lange rit voor de boeg hebt, heeft het natuurlijk geen zin om elk uur een pitstop te moeten maken om te eten en te drinken. Sla daarom van te voren genoeg eten en drinken in, zodat je ook onderweg genoeg lekkers hebt om op zijn minst een rit van drie uur te maken. Dan schiet de reis tenminste een beetje op én een beetje suiker zorgt ervoor dat je scherp blijft op de weg.

Wees op de hoogte van de regels van het land

Elk land heeft eigen regels. Dat betekent dat de snelheid op de snelweg overal verschilt en dat je in Frankrijk verplicht bent om een alcoholtest bij je te hebben. Of je nu een roadtrip in Amerika gaat maken of ervoor kiest om naar de Balkan te gaan. Het is verstandig dat je weet wat de regels zijn en dat je de de spullen bij je hebt.

Op zoek naar een mooi hotel in hartje Gracia in Barcelona? In hotel La Casa del Sol wil je slapen.

Go with the flow

Maak je vooral niet te druk, want het is vakantie. Maak er iets leuks van en geniet van het gezelschap waarmee je reist. Maak herinneringen voor het leven, want een roadtrip geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Uiteindelijk draait het om de mooie momenten die je hebt met elkaar tijdens de vakantie en niet om wat voor een outfit je draagt.

Heb jij al eens een roadtrip gemaakt?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Sanne says:

    Ik heb vorige week nog een roadtrip gemaakt! Heerlijk :). Die jerrycan met benzine just in case vind ik geen slecht idee trouwens. Zeker in het buitenland kan het soms nog best een eind zijn tot het volgende tankstation.

Comments are closed.