Je huis klaarmaken voor de herfst? 4 tips!

Je huis klaarmaken voor de herfst? 4 tips!

Als er iets is wat ik gemist heb tijdens mijn tijd in Barcelona, was het wel mijn eigen, fijne huis. Hoe ontzettend tof Barcelona ook was, leven in een huis met 7(!) huisgenoten met weinig privacy en een huis waar geen tijd en energie ingestoken is om het ook maar enigszins gezellig te maken, was toch even wennen. Soms wil je gewoon even op de bank kruipen en een avondje ontspannen. Des te meer zin had ik om in Nederland mijn huis verder af te maken. Daarom vind je hier 4 tips als je je huis wilt klaarmaken voor de herfst.

1. Gebruik hout in de inrichting

Hout is een natuurlijk product wat veelal gebruik wordt in de Alpen in de inrichting. Op veel plekken in onder andere Oostenrijk slaan ze een beetje door, want het hele interieur is van hout. Een aantal houten elementen of meubels zorgen ook voor een gezellige, knusse sfeer in huis. Dus koop dat houten kastje of kies voor een houten tafel. Het doet je interieur goed.

Ikea hack

Zoals waarschijnlijk één miljoen andere Nederlanders, heb ik ook een Besta televisie kast van Ikea. Om hem een beetje te pimpen, heb ik een houten plank besteld voor op de kast om hem een beetje te pimpen en hopelijk mijn huis een stuk gezelliger te maken.

2. Maak van je huis een urban jungle

Net als hout, zijn planten een mooie basis voor een gezellig huis. Zelf staat mijn huis al aardig vol met planten, maar uiteraard kon ik het niet laten om er nog een paar aan te schaffen nadat ik terug kwam uit Barcelona en een aantal planten het niet overleefd hadden…

3. Kies voor de juiste gordijnen

Yes, gordijnen kunnen je huis echt afmaken en zorgen voor de final touch. Door gordijnen voelt je huis meteen een stuk gezelliger en warmer aan. Echter schrok ik wel hoe prijzig gordijnen kunnen zijn. Aangezien ik nogal graag op zijn tijd wil kunnen wisselen van gordijnen, vind ik het zonde om gordijnen van meer dan €1000,- voor alleen de woonkamer aan te schaffen. 

Gelukkig vind je online allerlei kwalitatieve én goedkopere mogelijkheden voor gordijnen in huis. Zo kwam ik tijdens mijn zoektocht naar gordijnen de webshop Voordeelgordijnen tegen. Een webshop met een enorm groot assortiment aan allerlei soorten gordijnen én allerlei mooie verschillende soorten gordijnstoffen in hun assortiment. Van vouw gordijnen tot slaapkamer gordijnen en van kindergordijnen tot vitrages. De reviews zagen er goed uit en de gordijnen konden snel opgeleverd worden, ook belangrijk. 

Zelf heb ik uiteindelijke mooie crème-kleurige inbwetween gordijnen gevonden én besteld. Ze hangen er pas net, maar het verschil is enorm. Het is zóveel gezelliger in huis. Super blij mee! 

4. Ga voor sfeervol licht

Licht is ontzettend belangrijk voor een gezellige sfeer. Zelf heb ik diverse lampen gekocht die ik kan dimmen, zodat ik er een gezellig sfeerlicht van kan maken. Zodra de kaarsjes aangaan, gaat het licht naar een hele zachte frequentie, waardoor het extra gezellig wordt. Love it! Dit is één van de beste tips om je huis klaar te maken voor de herfst.

Bonus tip: maak iets leuks van je balkon

Misschien iets minder praktisch voor de herfst, maar des te leuker voor nu. Ik heb bij de Intratuin twee groene planten gekocht die je kunt gebruikten als balkon afscheider zodat je meer privacy hebt en het meteen een stuk groener is op je balkon, net als houten tuinbank en nog een paar andere planten om mijn balkon ook enigszins gezellig te maken.

>> 5 x minder leuke dingen aan ondernemen

Conclusie

Als je in de zomer al langzaam begint met het upgraden- en gezellig maken van je huis, ben je in september helemaal klaar voor de herfst en kan het cocon seizoen beginnen. Ik kan nu al niet meer wachten!

Waar moet een gezellig huis volgens jou aan voldoen?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

Comments are closed.