5 tips om je Instagram account naar een hoger niveau te tillen

5 tips om je Instagram account naar een hoger niveau te tillen

Fake it till you make it. Dat is Instagram. Zonder filter tel je haast niet mee, laat staan dat je geen eenheid hebt in je feed. Dan kun je maar beter meteen stoppen met Instagram. Onzin natuurlijk. Instagram is behoorlijk nep. Alsof je er altijd tiptop uitziet en alleen maar hoogtepunten hebt. Toch doen veel mensen hun uiterste best om dat wel zo te laten lijken. Dit alles om te zorgen dat veel mensen hun Instagram account mooi vinden en hen gaan volgen. Wat er vervolgens weer toe lijdt dat je geld kunt verdienen als influencers via Instagram. Hoe meer volgers, hoe meer geld.

Dit klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Toch is het niet zo eenvoudig om organisch te groeien op Instagram. Ook daar is een oplossing voor: bots. Die zorgen dat je in een mum van tijd honderden volgers, likes en hoge engagement rates krijgt. En het allerergste? De meeste bedrijven hebben niet eens door dat het nep volgers zijn. Een paar weken geleden nog, stond er een column op Marketingtribune met de titel “Valsspelen op Instagram loont“. Dit zegt genoeg.. Anyhow, in dit artikel vind je 5 tips om je Instagram account naar een hoger niveau te tillen, want ondanks alles blijft het één van mijn favoriete apps om kiekjes te delen.

Foto bewerkingsapps

Je hebt talloze foto bewerkingsapps. De een is beter dan de andere, maar de app Lightroom CC is één van de bekendste en meest gebruikte apps. Je hebt een gratis versie, maar als je graag meer opties wilt, kun je een betaalde versie aanschaffen, zodat je ALLES in je foto kunt aanpassen. Andere apps die waardevol zijn, zijn Facetune 2 en Pixlr.
Gebruik een standaard filter op elke foto

Eenheid creëren in je foto’s op Instagram is heel belangrijk. Je moet niet de ene keer een hele ingezoomde foto plaatsen en vervolgens een foto in verte. Dit geldt ook voor kleuren en bepaalde contrasten. Ga op ontdekkingstocht wat jijzelf mooie beelden vindt en vervolgens is het de kunst om al die foto’s op exact dezelfde manier te bewerken, zodat er niet alleen eenheid ontstaat in de beelden maar ook in de filter.

Als iemand Instagram opent en door jouw Instagram feed gaat scrollen, moet diegene omver geblazen worden. Zo’n eerste indruk geef je maar één keer. Een tijdje terug heb ik een artikel geschreven hoe je meer volgers op Instagram kunt krijgen.

Maak gebruik van de app PLANN

Om de eenheid in je Instagram foto’s naar een hoger niveau te tillen, is de app PLANN een uitkomst. Je koppelt deze app aan je Instagram account. Vervolgens zie je alle foto’s die je al geplaatst hebt. Als je een nieuwe foto wilt plaatsen, is het slim om eerst te kijken of hij qua stijl en kleuren wel bij de andere foto’s past. Deze app zorgt voor een fijn overzicht, zodat je er zeker van bent dat je de juiste keuze maakt.

Plan je foto’s in via Later

Om te voorkomen dat je vergeet je foto’s te plaatsen, is de app Later een uitkomst. Je kunt content voor de hele week maken (of zelfs nog langer). Je maakt al je Instagram posts vooruit en plant ze in en vervolgens worden ze automatisch – zonder dat je daar ook maar iets voor hoeft te doen – geplaatst. Ideaal als je druk bent en bang bent dat je vergeet een Instagram foto te plaatsen.Ga voor veel data

Ik kan nog uren door typen en vertellen wat nog meer mijn favoriete apps zijn om Instagram foto’s of zelfs Instagram Stories te bewerken, maar dan ben ik bang dat dit artikel wel erg lang wordt. Zolang je oefent met het maken van mooie foto’s, de basisprincipes zoals daglicht en scherpe foto’s hanteert, kom je al een heel eind. Een telefoon met een goede camera werkt ook mee, net als een internet bundel met veel data. Offline en Instagram zijn geen goede combinatie. Je kunt via Simyo een sim-only abonnement samenstellen, zodat je zeker weet dat je genoeg internet hebt om te blijven Instagrammen. Dit zijn in ieder geval 5 tips om je Instagram account naar een hoger niveau te tillen.

Bewerk jij je foto’s op Instagram voor een beter resultaat?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

  1. chucky1012 says:

    Fijne en zeer handige tips 👌
    Kunnen al deze apps in de google playstore gedownload worden?

  2. Sherry says:

    Handige tips. Ik bewerk ze op een beetje natural manier. Gewoon spelen met het licht. Ik doe geen aangrijpende aanpassingen.

Comments are closed.