5 tips om van affiliate marketing een succes te maken

5 tips om van affiliate marketing een succes te maken
Affiliatie marketing is één van de meest makkelijke manieren om online geld te verdienen. Om van affiliatie marketing een succes te maken, zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Veel mensen hebben vaak niet in de gaten dat er achter de link op een website, blog of social media kanaal een speciale code zit, waardoor je als blogger of als influencer geld kunt verdienen. Alleen koopt het gros van de mensen niet meteen die fancy trui die jij aanprijst of dat mooie notitieboekje. Je moet er een bepaalde overtuigingskracht aan toevoegen of ervoor zorgen dat mensen meerdere keren de items onder hun neus krijgen. Maar hoe doe je dat? In dit artikel vind je 5 tips om van affiliatie marketing een succes te maken.
.

1. Schrijf reviews over een bepaalde product

Als je via je Pinterest account een boek, WordPress lay-out of een notitieboekje aanprijst, is de kans klein dat mensen die het product voor het eerst zien en het ook tof vinden, meteen kopen. Nederlanders zijn echte twijfelaars. We moeten er eerst goed over nadenken of we ons geld daar écht aan willen uitgeven. Uiteraard heb je altijd mensen die het wel meteen kopen.
Zodra ze de pin met dat boek meerdere keren voorbij zien komen, is het aannemelijker dat ze overgaan tot een aankoop. Toch is het het beste als mensen een review lezen over een bepaald product. Heb je een boek gelezen en ben je fan? Schrijf er dan een review over en deel je enthousiasme. Eindig je review altijd met een linkje waar je het desbetreffende product kunt komen en zorg dat dat een affiliatie link is.

.

Geld verdienen met Pinterest? Oh yes, dat kan! Ik verdien elke maand ongeveer €250,- aan affiliate marketing door Pinterest.

Maak gebruik van affiliatie banners in je artikel

Het is al meerdere malen aan bod gekomen hoe je geld kunt verdienen met je blog. Eén van de mogelijkheden is het plaatsen van een affiliatie banner. Zodra je aangesloten bent bij één of meerdere affiliatie netwerken, kun je je ook aanmelden voor diverse merken waardoor je reclame voor wilt maken door middel van banners of affiliatie links.
Stel je wilt de Bijenkorf uitlichten op je blog, dan sluit je je aan bij het affiliatie programma van de Bijenkorf (via Awin). Vervolgens kun je bij ‘Mijn advertentiemateriaal’ allemaal banners zien die je kunt gebruiken voor je artikel. Vervolgens kopieer je de HMTL code en die plak je die in het artikel. That’s it. Als je artikel online staat en mensen klikken op de banner en kopen iets, ontvang je daar commissie over. Vaak is dat 10%.
Op zoek naar meer manieren om online geld te verdienen? In dit artikel vind je 7 tips.

In het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ vind je een uitgebreid stappenplan en allerlei tips en tricks hoe je dat voor elkaar bokst. Bestel het e-book vandaag nog!

3. Maak outfit foto’s / interieur foto’s

Zoals hierboven ook al aangegeven, zullen de meeste mensen niet meteen die broek kopen die jij aanprijst. De meeste mensen willen er even over nadenken of bij de concurrent kijken. Wat helpt is het maken van outfit foto’s. Heb je net een fancy pantalon gekocht? Stijl hem dan en combineer hem andere kledingstukken, zodat je een leuke outfit bij elkaar hebt gesprokkeld. Onderaan je artikel zet je de affiliatie linkjes van de kledingstukken, zodat als mensen die broek net zo leuk als jou vinden hem ook meteen kunnen kopen. Uit ervaring weet ik dat dat een hele makkelijke manier is om geld te verdienen, omdat vrouwen vaak het kledingstuk meteen kopen.

Je kunt dit natuurlijk ook doen met bijvoorbeeld je interieur of beauty producten. Maak diverse foto’s van je gepimpte woonkamer, deel je enthousiasme en sluit af met de linkjes naar de producten waar je uiteraard weer een affiliatie link in zet.

4. Word online een autoriteit

Voordat mensen zomaar dingen shoppen die jij aanbeveelt, moet je een bepaald vertrouwen hebben. Ze moeten weten wie je bent als blogger of influencer. Als je net begint, heeft dit tijd nodig om te ontwikkelen. Zorg dat je online actief bent en werk aan je eigen naamsbekendheid, zodat mensen weten wie je bent en wat je doet. Je autoriteit claim je ook door veel artikelen te schrijven en online je voetafdruk achter te laten. En daarnaast moeten je website en je social media kanalen van dusdanige kwaliteit zijn, dat het betrouwbaar lijkt.

Honderden euro’s per maand(!) verdienen met Pinterest? Koop mijn e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ en leer hoe jij dit voor elkaar bokst.

Werk met de Linkpizza plugin en de Daisycon trekker

Om ervoor te zorgen dat je geen inkomsten misloopt, zijn de LinkPizza plugin en Daisycon trekker in het leven geroepen. Heb je een WordPress website en heb je een account op LinkPizza? Dan kun je in WordPress de plugin van Linkpizza toevoegen. Deze plugin meet je unieke bezoekers, wat nodig is om campagnes te draaien, maar zorgt er ook voor dat elke link die jij in het artikel zet en die aangesloten is bij Linkpizza, automatisch een affiliatie link wordt. Dus ben je een keer vergeten om van de sneakers die je bij de Bijenkorf hebt gekocht een affiliatie link van te maken? De plugin trackt ze alsnog.

Ditzelfde geldt voor de Daisycon trekker. Je plaatst hem op je website met een HTML code en vervolgens maakt hij van alle links die aangesloten zijn bij Daisycon, een affiliatie link, zodat je er zeker van bent dat je geen inkomsten mis loopt. Super handig toch? 😊

Dit zijn mijn 5 tips om van afflilatie marketing een succes te maken, maar er zijn uiteraard nog veel meer wegen die naar Rome leiden. Voor nu kun je aan de slag. Wie weet verdien je over een paar maanden ook een aardig zakcentje door affiliatie marketing.

Maak je al gebruik van affiliatie marketing?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Er zitten zeker handige tips bij! Ik ben het wereldje een beetje aan het verkennen. Veel verdien ik er (nog) niet aan, maar dat is voorlopig ook niet de bedoeling. Al zou het wel mooi meegenomen zijn!

Comments are closed.