5 uitjes om het jaar goed af te sluiten

5 uitjes om het jaar goed af te sluiten

Het einde van het jaar nadert. Dat betekent dat de wintertruien weer massaal uit de kast getrokken worden en het tijd is voor kaarsjes, liters thee en andere gezelligheid. Hoewel het einde van het jaar bij uitstek een mooi moment is om lekker te cocoonen op te bank, zijn er nog genoeg andere leuke dingen je die kunt doen. Tijd om een aantal tips te delen om het jaar goed af te sluiten. 

Bezoek een kerstmarkt in Duitsland

In de periode rondom Kerst springen elkaar jaar weer kerstmarkten als paddestoelen uit de bodem. Bijna elke stad heeft wel een kerstmarkt, een schaatsbaan of iets anders om in de kerstsfeer te komen. Hoewel je in Nederland al veel leuke markten hebt, raad ik je aan om een keer de trein of de auto te pakken naar Keulen, Dusseldorf of een andere Duitse stad om een Duitse kerstmarkt te ervaren. Hoewel het meestal erg druk is, is het wel de perfecte manier om in de kerststemming te komen.f813e906-9627-46a9-b33a-0f738e9cb5f1

Ga voor een nieuwe garderobe

Typerend voor het einde van het jaar is de uitverkocht. De sale begint in december en aangezien dan de winter pas net van start is, is dat een mooi moment om een nieuwe garderobe. Zoek je kledingkast uit, doe de kledingstukken die je toch niet meer draagt weg en koop een aantal nieuwe kledingstukken zodat jij on fleek het nieuwe jaar kunt beginnen. Ha!

Organiseer een vriendinnen-avond

Heb je zin in liters thee, uren achter elkaar kletsen en genieten van heerlijke zelfgebakken taartjes en hapjes? Organiseer een middag of avond waar je een aantal vriendinnen uitnodigt, iedereen wat lekkers mee neemt en binnen lekker warm geniet van de gezelligheid én weer helemaal op de hoogte bent van je vriendinnen. Klinkt niet verkeerd toch? img_2797

Maak een citytrip

Hoewel het heerlijk is om te kroelen op de bank, is het ook leuk om een citytrip te maken. De meeste steden trekken alles uit de kast om zoveel mogelijk toeristen naar de stad te lokken. En zeg nu zelf, is het niet heel leuk om door allerlei versierde straten en pleinen te lopen en ondertussen in de kerstsfeer te komen? Of lekker met een gluhwein rondom een vuurkolf te staan? Met vliegmaatschappijen als Ryanair, Transavia en EasyJet kun je voor een paar tientjes al naar een mooie stad in Europa. Tip: Berlijn, Salzburg en Riga zijn leuke steden om in deze tijd van het jaar een bezoekje te brengen.

Maak een vision bord

Aan het einde van het jaar is het ook goed om na te denken over je goede voornemens voor het nieuwe jaar. Wat wil je bereiken en wat wil je het komende jaar zeker doen? Pak een stapel tijdschriften en ga op zoek naar allerlei uitspraken, foto’s en andere tekst-uitdrukkingen die bij je voornemens aansluiten en knip ze uit. Zorg dat je uiteindelijk een mooie verzameling aan knipsels hebt die je vervolgens op bijvoorbeeld een canvas doekt plakt. Zet je vision bord op een zichtbare plek in je huis, zodat je regelmatig aan je doelen herinnert wordt, en je ze kunt realiseren.

Genoeg tips voor uitjes en andere leuke dingen om de donkere dagen gezelliger te maken en te zorgen dat je het jaar goed kan afsluiten. En weet je niet wat je je vriend, moeder of beste vriendin cadeau moet geven met Kerst? Overweeg eens een citytrip. Het is echt leuk om te doen, hihi!

Wat doe jij het liefst in tijdens de donkere dagen?

Volg mij via FacebookTwitter InstagramPinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

  1. Sabine says:

    Leuke ideeën, allemaal dingen die ik wel zou willen doen nog voor het jaar voorbij is!

Comments are closed.