5 voordelen van een workation

5 voordelen van een workation

Een workation is populair. Steeds meer ondernemers gaan regelmatig op workation. En dat is niets voor niets, want een workation biedt veel voordelen. Je trekt je tijdelijk terug om vervolgens in je eigen cocoon te werken aan je bedrijf of aan een bepaald project. Doordat je in een andere omgeving bent, kun je hierdoor ideaal je focus bewaren en in korte tijd heel veel werk verzetten. Nieuwsgierig welke voordelen een workation nog meer heeft? Lees snel verder!

Wat is een workation?

Voor het geval dat je nog niet precies weet wat een workation is: een workation is – zoals het woord het eigenlijk al zegt – een werkvakantie. Je gaat een paar dagen of week naar een plek waar je alleen of samen met een groep gaat werken aan een bepaald doel om zo in een relatief korte tijd veel resultaat te boeken. Je kunt een workation een beetje vergelijken met een retraite waar je een week aan de slag gaat met bijvoorbeeld yoga, mindfullnes en/of meditatie, maar in plaats daarvan ga je knallen voor je bedrijf. 

5 voordelen van een workaction

1. Focus, focus, focus

Het allergrootste voordeel van een workation is focus. Je bevindt je in een nieuwe omgeving waar weinig afleidingen zijn en waardoor je een steengoede focus hebt. Vaak boek je een workation vanuit een bepaalde gedachte. Bijvoorbeeld met het idee om een boek te schrijven, een online cursus op te zetten of om te brainstormen over een nieuw bedrijf. Vergeet vooral niet om je telefoon en mail in de ‘out-of-office’ mode te zetten, want je wilt niet afgeleid raken. 

2. Ga de natuur in

Op workation gaan in een grote stad met heel veel prikkels zorgt er vaak voor dat je minder geconcentreerd te werk kunt gaan. Ga daarom op zoek naar een hutje op de hei mét internet, want anders kun je niet werken. Sta je er wel eens bij stil wat een boswandeling je kan opleveren? Het is goed voor je creatieve geest en je raakt ontspannen. 

Zoek het dichter bij huis op

Je kunt ervoor kiezen om naar Scandinavië of Oostenrijk te gaan, maar dan ben je wel weer redelijk wat tijd kwijt aan reizen. Wat dacht je van Zuid-Limburg? In Zuid-Limburg vind je heel veel natuur en het is daardoor een ideale plek om op workation te gaan. Hier vind je allerlei toffe plekken om je workation te organiseren: Zuid-Limburg vakantiehuis.

3. Omring je met gelijkgestemden 

Door mee te doen aan een workation, leer je niet alleen andere mensen kennen, vaak zijn die mensen ook nog eens gelijkgestemden. En soms is het heel fijn om een business buddy te ontmoeten, met elkaar te sparen of te brainstormen. Het leven van een ondernemer kan soms best eenzaam zijn, omdat je vaak alleen bent. Een workation met gelijkgestemden is daardoor erg prettig. 

4. Wees actief

Je kunt natuurlijk niet 24/7 productief zijn, daarom is het goed om tijdens een workation ook actief bezig te zijn. En ja, als je midden in de natuur zit is dat toch veel makkelijker dan wanneer je in een grote stad zit. Zoek daarom voordat je een accommodatie boekt, of er genoeg sportieve activiteiten zijn die je kunt doen. Neem Zuid-Limburg als voorbeeld: daar bruist het van de sportieve activiteiten: van mountainbiken door de grotten tot kanoën over de grens maas.   

>> Leven als Digital Nomad in Barcelona

5. Je bent creatiever

De laatste reden waarom je op een workation moet gaan, is omdat je creatiever bent. Dit komt omdat je in een andere omgeving bent met heel veel focus en de natuur en dus de hoge mate van zuurstof speelt hier ook een belangrijke rol bij. 

Wat zijn voor jouw de grootste voordelen van een workation?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Anna says:

    Wat een leuk artikel! Een workation lijkt me echt super leuk om een keer te doen. Ook fijn om even in een andere omgeving te zijn, dat vind ik alleen al inspirerend.

  2. Lijkt me echt heerlijk om een keer te doen. Ik ben zelf beginnend ondernemer maar ga daarnaast nog naar school, maar wil concept wel echt een keer uit proberen als ik de kans heb!

Comments are closed.