Hoeveel geld heb ik verdiend met affiliate marketing

Hoeveel geld heb ik verdiend met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing: veel mensen geloven er niet in. En dat snap ik. Er lopen nogal wat ‘cowboys’ rond die beweren dat ze duizenden euro’s per maand verdienen met affiliate marketing. En ik geloof best dat er mensen zijn die heel succesvol zijn en er veel geld mee verdienen, maar ik geloof niet dat iedereen zo succesvol is.

Vaak krijg ik de (brutale) vraag hoeveel ík nu eigenlijk verdien met affiliate marketing. Is het een brutale vraag? Dat mag jezelf bepalen. Zelf ben ik transparant over mijn omzet als ondernemer, maar ook hoeveel geld ik verdien met mijn blog. Dus waarom niet ook over hoeveel ik verdien met affiliate marketing?

Mijn affiliate verdiensten

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: in 2019 heb ik €1.234,44 verdiend aan affiliate marketing wat neerkomt op gemiddeld zo’n €102,87 per maand. Niet verkeerd dacht ik zo. En nee het zijn geen duizenden euro’s, maar affiliate marketing is voor mij ook maar een ‘side’ project.

Let op: dit zijn alleen de affiliate inkomsten van Diolifestyle en niet van Ondernemen als een baas of andere websites zoals Parkeren in Sittard, Parkeren in Roermond, Parkeren in Delft of Parkeren in Alkmaar.

Hoeveel geld heb ik verdiend met affiliate marketing in 2019 = geld affiliate marketing

Affiliate partners

Er bestaan talloze affiliate partners waarmee je kunt samenwerken om geld te verdienen. Zelf heb ik een selectie gemaakt van acht verschillende partijen waarmee ik samenwerk. Nog steeds veel, maar wel waardevol.

Affiliate partners waar ik het meeste verdiend heb, zijn LinkPizza, AWIN en Daisycon.

Waarom deze affiliate partners?

Waarom ik bij de bovenstaande affiliate partners zoveel verdiend heb, heeft een aantal redenen.

 • LinkPizza: er zijn een aantal artikelen over Pinterest die viraal gegaan zijn op Pinterest (ja, echt). In die Pinterest artikelen stond een linkje om je aan te melden bij LinkPizza. Als je je aanmeldt via mijn link, ontvang ik daar – na goedkeuring van LinkPizza – een commissie van €5,- ex. BTW voor. Doordat meerdere artikelen viraal gingen, ging het hard. Het schil qua bedrag hierboven (€594,23) en hieronder (€713,66), zijn de leads die afgekeurd zijn.
geld affiliate marketing
 • AWIN: de reden waarom ik zo veel geld verdiend heb met AWIN, komt doordat ik AWIN voornamelijk gebruik om pins met een affiliate link te maken en deze te plaatsen op Pinterest. Dit heb ik aan het begin van 2019 actief gedaan, waardoor het mij heel wat geld opgeleverd heeft. Ook hier zie je weer dat een deel (€35,65) afgekeurd is, maar dat er nog steeds ruim €400,- wél uitbetaald is.
geld affiliate marketing - AWIN

>> Geld verdienen met Pinterest? 5 tips!

Wil jij dit ook?

Dat kan! Affiliate marketing is geen rocket science. Het verkrijgen van genoeg website traffic is misschien wel een grotere uitdaging. Maak een website aan of een Pinterest account en maak of pins met een affiliate link (let op: niet elk programma staat die toe) of schrijf artikelen met daarin een affiliate link. Hier lees je hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Het affiliate programma van Bol.com

Ook het gebruik van banners kan veel opleveren. Daarnaast maak ik op Ondernemen als een baas gebruik van het affiliate programma van Bol.com: wat een openbaring is dat! Dit levert veel meer op dan ik dacht. Zodra mensen eenmaal in de webshop van Bol zitten, kopen ze vaak één of meerdere producten. Het zijn allemaal kleine bedragen die samen een leuk bedrag vormen. Dus Bol als affiliate partner is ook een tip!

En daarnaast is het natuurlijk een leuke manier van ondernemen zo. 😉

Hoeveel geld verdien jij met affiliate marketing?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

6 comments

 1. Anna says:

  Interessant om te lezen! Toch een mooi bedrag wat je aan het einde van het jaar hebt verdiend! En goede tip van Bol.com, daar moet ik me ook eens in gaan verdiepen.

  • Diolifestyle says:

   Zeker weten! Ik ben er ook blij mee, maar het kan altijd meer 😉

   Bol.com is echt een openbaring, maar dat komt waarschijnlijk door het grote assortiment waardoor mensen vaak meerdere dingen tegelijk bestellen.

 2. Marissa says:

  Mooi bedrag! Ik moet hier ook weer eens in gaan verdiepen.

  Ik vraag me af wat jij met een website als parkeren in Roermond ongeveer verdiend per jaar. Ik wil namelijk ook een aantal passieve inkomsten stromen gaan creëren, maar geen idee waar te starten.

  • Diolifestyle says:

   Ik heb meerdere websites, dus het verschilt heel erg qua populariteit. Meer mensen googlen op Delft, dan Roermond. Daarnaast is het elke maand anders, want het zoekgedrag is ook anders. Maar gemiddeld is het tussen de €5,- en €40,- per website per maand. Ik heb zelf 25+ domeinnamen, dus dat tikt wel lekker aan.

Comments are closed.