5 x minder leuke dingen aan ondernemen

5 x minder leuke dingen aan ondernemen

Hoewel het ondernemen mij tot nu toe heel erg goed bevalt en ik het een onwijs gave rollercoaster vind, heb ik ook al minder leuke dingen aan het ondernemen ervaren. Het is namelijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn. En dat is ook goed, want als het alleen maar leuk en succesvol is, is de lol er ook snel vanaf. ‘Gelukkig’ zijn er ook minder leuke dingen aan ondernemen. Welke dat zijn, lees je hieronder.

1. Te laat betalen

Eén van de dingen waar je rekening mee houden als je voor jezelf begint, is de extreem lange betalingstermijn van veel bedrijven. Hoewel bedrijven wettelijk verplicht zijn binnen 30 dagen je factuur te betalen, kan ik je vertellen dat het in de praktijk regelmatig voor komt dat je moet bellen of mailen, omdat je ondertussen alweer bijna 40 dagen verder bent zonder betaling..

5 x minder leuke dingen aan ondernemen

2. IJzer smeden wanneer het warm is

Een wel bekende uitdrukking die bijzonder weinig wordt toegepast tijdens het ondernemen. Als je ergens enthousiast over bent, wil je direct aan de slag. In de praktijk is het zo dat opdrachtgevers of klanten, vaak lang wachten en de tijd nemen om erover na te denken. Na te denken of ze wel met een freelancer aan de slag willen of dat het de investering waard is.

Hierdoor zit er vaak veel tijd tussen de meeting en de daadwerkelijke ‘go’. Wat in mijn ogen jammer is. Zodra alles duidelijk is en iedereen enthousiast is, kun je beter de knopen doorhakken en aan de slag gaan.

Wil je geld verdienen via Pinterest? Dat kan heel eenvoudig. Hoe? Check het artikel hier.3. Je financieel uitknijpen

Klinkt misschien iets negatiever dan dat het is, maar het komt er wel op neer dat opdrachtgevers er alles aan proberen te doen dat jij voor een zo goedkoop mogelijk tarief aan de slag gaat. Probeer een beetje brutaal te zijn en voet bij stuk te houden dat jij een bepaald tarief waard bent.

Zelf heb ik ondertussen al gemerkt dat zelfs voet bij stuk houden niet altijd werkt. Soms is het kiezen of delen. Wel of geen opdracht. Dan maar tegen een lager tarief, zodat ik tenminste vlieguren kan maken als freelancer. Maar het is absoluut één van de minder leuke dingen aan ondernemen.

4. Weinig betrokkenheid tonen

Je hebt opdrachtgevers (tussenpartijen) die geen enkele betrokkenheid tonen en je als het ware aan je lot overlaten, maar wél een fee pakken van 40% of meer op je uurtarief(!!). Dat is zuur kan ik je vertellen..

5. Je bent alleen nodig wanneer het hen uitkomt

Nog zo’n mooie. Opdrachtgevers (tussenpartijen) of klanten willen je uiteraard alleen als je nodig bent. Dat kan dus betekenen dat je eerst een opdracht doet voor twee maanden en vervolgens kun je zes maanden op de reserve bank zitten, want je bent niet nodig..

Dit zijn 5 minder leuke dingen aan ondernemen. Gelukkig wegen over het algemeen de voordelen op tegen de nadelen, maar soms kan ondernemen ook gewoon even stom zijn..

Wat vind jij het minst leuke aan ondernemen?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Dit zijn minder 
leuke dingen 
aan ondernemen

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Anna says:

    Haha wat een heerlijk eerlijk artikel! Ik begrijp je helemaal. Soms neem ik ook weleens opdrachten aan voor een lager tarief, alleen als ik het echt een leuke opdracht vind die goed bij mij past. In je intro staat trouwens mannenschijn in plaats van maneschijn haha, ik vind hem wel geniaal :p.

Comments are closed.