Ontevreden over je eigen lichaam? 5 tips!

Ontevreden over je eigen lichaam? 5 tips!

Aan het begin van dit jaar, heb ik tijdelijk in het fantastische Barcelona gewoond en gewerkt als Digital Nomad. Ik blik terug op een super leuke tijd die – als het aan mij lag – langer mocht duren. Maar als je huis en haard achterlaat in Nederland voor een paar maanden, is het niet eenvoudig om nóg langer weg te blijven.

Terug naar Nederland

Na ruim drie maanden keerde ik met gemengde gevoelens terug naar Nederland. Terug naar mijn eigen huis en terug naar mijn vriend. Door deze fantastische tijd heeft de stad Barcelona een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Tijdens mijn tijd in Barcelona, heb ik vooral genoten. Genoten van het weer, het strand, de mensen om mij heen, de vrijheid en het eten. En lekker eten kennen de Spanjaarden wel. Bij thuiskomst was de schade duidelijk, het is was tijd voor verandering. Ik was vooral heel ontevreden over mijn eigen lichaam.. Tijd voor actie!

Ontevreden over je eigen lichaam? 5 tips!

Ontevreden over je eigen lichaam

Al langere tijd knaagde er iets. Ik voelde mij allerminst happy in mijn eigen lichaam, maar ik ben ook dol op lekker eten. Ergens ging er dus iets mis. Het bleef vooral bij klagen. Sinds ik fulltime werk (ruim 4 jaar nu), is sporten naar de achtergrond verdwenen omdat ik er simpelweg geen tijd meer voor heb. Dit zorgde ervoor dat ik de nodige kilo’s aankwam. Ik heb nog steeds een oké gewicht, maar mijn vetpercentage en mijn buik vet is veel te hoog. En aangezien buik vet heel slecht is, besloot ik toen ik thuis kwam in Nederland het roer om te gooien. 

1. Je lichaam zuiveren met een detox kuur

Na wat Googlen kwam ik terecht bij een detox kuur. Een ideale manier om je lichaam te zuiveren. Het is simpel gezegd een sapjes kuur. Dat betekent dat je één, drie of vijf dagen lang alleen maar sapjes drinkt. Yes, je eet dan helemaal niets. 😉 Elke paar uur moet je een bepaald sapje nemen. De sapjes (detox kuur) bevatten heel veel fruit of groenten, zodat je een boost aan vitamines binnen krijgt. Daarnaast reinigt het je lichaam. Kijk, dat klonk interessant na al dat ongezonde eten in Barcelona.

Sapjes kuur van Sapje

Ik bestelde een detox kuur via Sap.je en koos voor een drie daagse kuur. Bijgevoegd ontvang je een schema wanneer je welk sapje moet drinken. Als je niet gewend bent om zoveel te drinken, is het stiekem best veel. En daarnaast vond ik niet alle sapjes even lekker. Maar het voelde wel goed. Alsof je een nieuwe start maakt. Sommige groente sapjes vond ik heftig, omdat het smaken of geuren zijn dit ik minder prettig vond of simpelweg niet lekker vond, maar ik heb het gedaan en ik kan het iedereen aanraden. Je voelt je erna écht beter en wilt die gezonde stijl ook vasthouden.

2. Kleren die goed zitten

Iets anders dat helpt als je ontevreden bent over je eigen lichaam is om kleding te kopen waar je jezelf comfortabel in voelt. Dit betekent niet dat je een hele nieuwe garderobe moet aanschaffen, maar het helpt om tijdelijk een aantal kledingstukken aan te schaffen waar je je fijn in voelt. Als je jezelf elke dag confronteert met het feit dat je niet tevreden bent over je eigen lichaam, gaat dat er niet voor zorgen dat je je beter voelt. 

Als je straks weer beter in je vel zit (letterlijk en figuurlijk), kun je dan weer al je oude kleren aantrekken.

>> 7 tips voor een betere balans tussen werk en privé

3. Sporten met een personal trainer

Als je een stok achter de deur nodig hebt, werkt het om te gaan sporten met een personal trainer. Het is een investering, maar het is het dubbel en dwars waard. Zelf sport ik sinds kort ook met een personal trainer en het zorgt ervoor dat ik écht het gevoel heb dat ik goed gesport heb en ook bepaalde doelen bepaal zoals minder buik vet en mijn vetpercentage verlagen, maar ook dat je zeker weten weet dat datgene wat je doet ook goed doet.

4. Gezond eten

Na ruim drie maanden ongezond eten in Barcelona, was ik ook wel toe aan gezond eten. De tapas tussen de middag werden ingeruild voor een salade en het stokbrood in de ochtend werd ingeruild voor een bakje yoghurt. Als je ontevreden bent met je lichaam, helpt het heel erg om ook aan de slag te gaan met je voeding. Want je kunt wel als een malle gaan sporten, maar als je ongezond blijft eten, gaat dat je niets opleveren. 

5. Bewustwording

Een ander heel belangrijk punt als je ontevreden bent over je eigen lichaam, is het creëren van bewustwording. Bewust van het feit dat je écht iets anders moet gaan doen. Je moet je eigen levensstijl omgooien. Dit gaat niet 1,2,3, maar zodra je dit ook écht wilt veranderen, dan gaat je dat lukken. Het is zeker weten geen eenvoudige weg, maar het is wel veel fijner als je je comfortabeler voelt in je eigen lichaam. 

Ben jij tevreden over je eigen lichaam?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.