5 zomerse outfits die je naar werk kunt dragen

5 zomerse outfits die je naar werk kunt dragen

De zomer is nog steeds in volle gang. Hittegolf nummer twee heeft ondertussen zijn intrede gedaan. Maar wat draag je tijdens deze zomerse dagen naar je werk? Je kunt natuurlijk niet in je hotpants met teenslippers aankomen. Daarom vind je hieronder 5 zomerse outfits die je naar je werk kunt dragen. 

Jurkjes

Je strand jurkje en je cocktail jurkje kun je maar beter thuis laten, maar gelukkig zijn er nog een aantal andere alternatieven die wel geschikt zijn om te dragen naar werk. Jurkjes tot aan je knieën, zonder een te diep decolleté en met een brede band bij je schouders. Spaghettibandjes zijn vaak op het randje en afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt wel of niet toegestaan. Als je bij een bedrijf werkt waar het allemaal wat formeler is, is het vast niet toegestaan. 

zomerse outfits die je naar werk kunt dragen

Zomerse schoenen

Mocht je tijdens het warme weer denken je zomerse schoenen aan te trekken, is het wel goed om je Havianas thuis te laten. Bij veel bedrijven is het zelfs niet eens toegestaan om slippers te dragen. Ook hier is het weer een beetje afhankelijk bij wat voor een bedrijf je werkt en of je te maken hebt met klanten, wat wel en niet toegestaan is. Pumps, sandalen en sleehakken zijn vaak wel toegestaan. En als je open schoenen draagt, is het wel verstandig om je voeten goed te verzorgen. Wel zo smakelijk. 😉

>> 5 x voordelen werken in een co-working space

Rokjes

Je kunt natuurlijk prima besluiten om een rokje te combineren met een zomerse topje of een t-shirt. Dit is een prima outfit om naar je werk te dragen in de zomer. Maar ook hier geldt weer, check wat de regels zijn bij het bedrijf waar je werkt. Zorg dat je in ieder geval dat je topje niet te bloot is en dat je rokje niet te kort is.  

Topjes 

Crop top is iets wat echt een no-go is om te dragen tijdens je werk. Dit soort dingen kun je maar beter bewaren voor een dagje strand of een festival lookje. Schaf een aantal vrolijke zomerse topjes of t-shirtjes aan die je zonder schaamte kunt dragen naar werk. 

Bonus tip: check of je zomerse broek, jurkje of rokje niet doorschijnen. Tegenwoordig is veel kleding gemaakt van dunne stof, waardoor je precies kunt zien wat voor een ondergoed je draagt en soms ook wat voor een kleur of materiaal. En dat is nu precies wat je wilt voorkomen als je in je zomerse outfit op kantoor rond paradeert. Shop daarom je basic ondergoed bij Bamboobasics.com, zodat je kwalitatief ondergoed hebt die niet doorschijnt.

Wat zijn jouw zomerse outfits die je naar werk kunt dragen?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Sanne says:

    Ik vind zelf een jurkje het fijnst voor warme dagen op kantoor! Op mijn kantoor is er een hele soepele dresscode, ook open schoenen zijn geen probleem. Toch grijp ik meestal naar mijn Dr. Martens en dat is soms (=gisteren) niet erg fijn haha.

Comments are closed.