5 tips voor een gezellig balkon

5 tips voor een gezellig balkon

Het is ondertussen alweer een jaar geleden dat ik verhuisd ben naar mijn allereerste koopappartement. Van een huurappartement op de begane grond mét tuin, verhuisden we naar een nieuwbouwappartement met balkon op de tweede verdieping. Het creëren van een gezellig balkon is nog best een uitdaging. In huis heb ik al moeite met het creëren van eenheid, laat staan het gezellig maken van het balkon. Maar ondertussen is het aardig gelukt en deel ik mijn eigen tips. 

Maak je eigen tiny buiten huisje

In het vorige huis hadden we een tuin, maar daar deden we eigenlijk niets mee. Drie keer raden hoe het eruit zag; precies een verwilderde tuin. Daarnaast zaten er heel veel slakken en muizen (nadeel van wonen aan het bos), waardoor ik er niet rustig kon zitten. Zonde eigenlijk, want het was een prima plek voor overkappingen. Maar ja, als je huurt ga je dat natuurlijk niet doen. Net als het bouwen van mooie veranda’s. Het had er namelijk prima gekund. 

Zorg daarom dat je balkon schoon is en dat je je er comfortabel genoeg voelt om daar te zitten, want het doel is uiteindelijk dat je een eigen tiny buiten huisje maakt.  

Groen, groener, groenst

Niets is saaier dan een betonnen balkon zonder groen. Ga op zoek naar mooie planten voor op je balkon. Denk aan plantenbakken voor aan je balkon, maar ook afscheidingen. Zo heb ik bij de Intratuin planten afscheiders gekocht. Dat zijn planten die je als hek kunt gebruiken, waardoor je minder last hebt van pottenkijkers, aka je buren. Beter dan een houten hek op je balkon. Ooit gedacht over een moestuin op je balkon? Dat is mogelijk!

>> 7 tips voor een betere work/life balance

Stringlights aan het plafond

Niets is leuker dan ’s avonds op je eigen balkon te zitten mét gezellig sfeerlicht. Ga daarom op zoek naar stringlights die ook geschikt zijn voor buiten, zodat je de zwoele zomeravonden of mid summer avonden kunt doorbrengen op je balkon. Voor je het weet heb je een heel gezellig en sfeervol balkon. 

Schaf een gezellig zitje aan

Je hebt niets aan een gezellig balkon als je er niet kunt zitten. Ga daarom op zoek naar een comfortabel én gezellig zitje voor je op balkon. Aangezien dit één van de belangrijkste voorwaarden is voor een gezellig balkon. 

Kies voor een bont vloerkleed

Wist je dat je voor buiten speciale vloerkleden hebt? Ga online op zoek naar een vloerkleed dat je mooi vindt en bestel hem zodat je je balkon af kunt maken.

Bonus tip: houd je balkon wel goed schoon, anders ben je al snel het gevoel kwijt dat je daar comfortabel kunt gaan zitten. 

Wat is jouw ultieme tip voor een gezellig balkon? 

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Shirley says:

    Op mijn vorige balkon had ik vlondertegels van Ikea. Supermakkelijk in elkaar te klikken en het zag er zoveel beter uit. Tot ik ze van de VVE eraf moest halen, omdat ik er iets aan de balkons moest gebeuren, haha.

  2. Bettie says:

    Goede tips! Ik moet ook echt wel wat groen/kleur op het balkon hebben staan. Is meteen ook goed voor de bijen/vlinders etc. Maar zonder planten ziet het er inderdaad erg saai uit.

Comments are closed.