7 redenen waarom jij geen geld verdient met je blog

7 redenen waarom jij geen geld verdient met je blog

Geld verdienen met je blog willen we allemaal, maar helaas lukt dat niet altijd en daar zijn diverse redenen voor. Het kan liggen aan je website snelheid of aan het feit dat je geen PR en marketing doet voor je blog of simpelweg om de reden dat je weinig (unieke) bezoekers per maand hebt. Voor al deze redenen zijn er oplossingen. De ene oplossing is makkelijker dan de andere, maar als je er echt voor wilt gaan, kun je alle beren van de weg halen en cashen. In dit artikel vind je 7 redenen waarom jij geen geld verdient met je blog.

1. Te weinig traffic

Als je (te) weinig bezoekers op je blog hebt, is het niet gek dat je weinig verdient. De kans dat alle 100 je bezoekers iets kopen door jouw blog is onrealistisch. Zelfs als één op de 100 bezoekers iets koopt, is dat erg ambitieus. Met andere woorden: je moet een aantal duizend unieke personen per maand hebben die je blog bezoeken om er geld mee te kunnen verdienen. Hoe meer bezoekers, hoe beter. Het is slim om te onderzoeken wat de oorzaak is van het feit dat er zo weinig mensen je blog bezoeken. Ligt het je website snelheid, ligt het aan het feit dat je website niet mobiel vriendelijk is of heb je simpelweg weinig traffic doordat niemand je kent?

Als je weet waar het aan ligt, kun je het ook tackelen. Als blijkt dat je te weinig bezoekers hebt, moet je gaan onderzoeken hoe je zorgt voor meer traffic en meer bekendheid. Ga o.a. aan de slag met gastbloggen, kies voor social media advertising en ga aan de slag met je eigen PR.

Lees ook: 3 manieren om meer traffic naar de blog of website

Ligt het aan het feit dat je website niet naar behoren werkt? Ga dat als eerste oplossen. Zodra nieuwe bezoekers bij hun eerste bezoek een negatieve gebruikerservaring hebben ervaren, is de kans klein dat ze nog een keer terugkomen, dus zorg dat de eerste indruk top is.

Duizenden bezoekers naar je website trekken via Pinterest? In het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ leer je hoe je dit voor elkaar bokst.

2. Je promoot jezelf niet

Als blogger moet je jezelf verkopen. Je moet jezelf promoten en laten zien wie je bent. Zet je blog in de schijnwerpers. Je bent immers niet de enige die een blog heeft. Ga aan de slag met je eigen PR en marketing. Word lid van de Facebook groep RuM. Daar worden dagelijks allerlei oproepjes van journalisten gedeeld die op zoek zijn naar een verhaal. Staat er iets tussen dat aansluit bij je blog? Reageer daar dan op.

Ook is het slim om aan de slag te gaan met je eigen marketing. Hoe ga je je blog op de kaart zetten? Ga aan de slag met social media advertising en Google Adwords. Gastbloggen is ook een manier om je blog te promoten. Daarnaast draagt het bij aan je DA (Domien autoriteit) van je blog.

Geld verdienen via Pinterest? Dat kan!3. Je bent niet bereid te investeren

Veel bloggers zijn hobby bloggers en investeren niet of nauwelijks. Als je uiteindelijk geld wilt verdienen met je blog is het slim om juist wel te investeren. Elk bedrijf investeert, waarom zou je dat als blogger niet doen? Kwaliteit is key als je wilt groeien en dus geld wilt verdienen. Investeer o.a. in goede, kwalitatieve foto’s, laat een video maken, ga voor een knallende website, maar investeer ook in je eigen (online) marketing. Reserveer bijvoorbeeld een bepaald budget voor social media advertising.

4. Je bent net zoals 1000 anderen

Blogs; je hebt ze in allerlei soorten en maten. Je bent niet de enige die op het idee is gekomen om een blog te beginnen. De concurrentie is extreem. Want waarom moeten je ze jouw blog bezoeken en niet die van een concurrent? Ga voor een duidelijke niche, zorg ervoor dat je opvalt en anders bent. Anders ga je de oorlog niet winnen.

5. Onderschatting van je waarde

Veel (hobby) bloggers weten niet wat voor een vergoeding ze moeten vragen als ze een samenwerking hebben met een bedrijf. Regelmatig hoor je geluiden dat bloggers een artikel verkopen voor een veel te laag bedrag. Daarom is het goed om te realiseren dat je niet je waarde moet onderschatten. Je waarde hangt niet alleen af van je aantal unieke bezoekers per maand, maar ook aan het aantal volgers via je social media kanalen, je bounce percentage, de duur dat mensen op je blog zijn en je DA en PA. Dit zijn je domein autoriteit (waarde van je website URL) en pagina autoriteit (de hoeveelheid pagina’s (blogs in dit geval) die hoog in Google staan).

Daarnaast is het ook een kwestie van proberen. Merk je dan je een artikel met gemak voor €150,- exclusief BTW kunt verkopen? Bij een volgende keer probeer je een hoger bedrag. Het is een beetje spelen en je blog zeker niet te laag inschatten. Je zult verstelt staan hoeveel geld bedrijven bereid zijn te betalen.

Lees ook: 5 manieren om geld te verdienen met je blog

6. Je hebt geen strategie

Vaak denk je bij een blog dat je geen strategie nodig hebt. Je tikt elke week een aantal artikelen en voliá het balletje begint vanzelf te rollen. Toch is het slim – zeker als je op den duur (veel) geld wilt verdienen met je blog – om na te denken over je strategie. Wat zijn je doelen? Waar werk je naar toe? Waar wil je over vijf jaar staan met je blog?

Het is niet erg om de lat hoog te leggen, maar je moet er wel voor zorgen dat je ergens naar toe werkt en er ook zeker van bent dat je – als je zo door gaat – geld kunt blijven verdienen.

7. Je luistert niet naar je doelgroep

Je doelgroep is alles. Zonder hen kan je zeker niet rondkomen van je blog. Doe daarom regelmatig onderzoek naar je doelgroep. Weet je eigenlijk wel wie je doelgroep is en wat ze leuk vinden? Duik in je Google Analytics statistieken of je statistieken van je social media kanalen. Daarnaast is het raadzaam om af en toe een enquête rond te sturen, zodat je feedback krijgt van je lezers. Op die manier luister je naar je doelgroep en zorg je dat je ervan kunt leren.

Zo. Dit zijn 7 redenen waarom jij geen geld verdient met je blog. Er is vast genoeg werk aan de winkel;  aan de slag. Vergeet niet dat als je blog niet je fulltime baan is, de kans ook redelijk klein is dat je er een fulltime salaris uithaalt. Als je er geen fulltime tijd in steekt, krijg je er ook minder voor terug.

Desalniettemin kun je, als je het goed doet en je blog is een project naast je fulltime baan, er een aardig leuk zakcentje aan verdienen. Alleen de weg er naar toe is (soms) lang.

Hoe zorg jij dat je geld verdient met je blog?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

7 comments

 1. Kim says:

  Ik verdien helemaal geen geld met mijn blog.
  Ik ambieer dat ook niet dus heb er ook geen last van. Ik vind het prima om een kleine blog te zijn en te blijven

 2. Leuk artikel! Eerste punt klopt alleen niet helemaal. Ik beheer een aantal blogs met slechts een paar honderd bezoekers per maand en toch hebben deze aardig wat inkomsten 😉

  Verder wel goede tips!

 3. Ester says:

  Ik vind het erg jammer dat bloggen tegenwoordig alleen nog maar schijnt te draaien om geld verdienen en wat je allemaal niet goed doet als je dus géén geld verdient. Ik was één van de eerste Nederlandse bloggers en ondanks dat ik best wel een extra zakcentje zou kunnen gebruiken, weiger ik mijn blog in te zetten als verdienmiddel. Ik heb een hekel aan advertenties en overduidelijk gesponsorde artikelen en ik vind dat een hobby ook best gewoon een hobby kan blijven zonder dat het in geld omgezet moet worden.

  Veel ‘bloggers’ beginnen tegenwoordig aan een blog zonder enige kennis van zaken (hoe een website eigenlijk werkt) en met als hoofddoel het verdienen van geld en het krijgen van gratis producten. Natuurlijk zijn er professionele bloggers die een bepaalde niche hebben en op die manier hun werk ervan hebben gemaakt, maar je maakt mij niet wijs dat al die jonge meiden dat ook hebben. Ik vind het oprecht jammer dat bloggen een commercieel ding is geworden.

  • Diolifestyle says:

   Dank voor je uitgebreide artikel.

   Zelf draai ik ook al een langere tijd mee en blog ik al bijna 6 jaar. Wat ooit als hobby begon, is nu uit de hand gelopen in een bedrijf. Ik heb er bewust voor gekozen om geld te verdienen met mijn blog. Want naast een fulltime baan is het niet haalbaar om een blog te onthouden. Als ik mij blog wil onderhouden, moet ik minder werken voor een baas en dus uiteindelijk geld verdienen met mijn blog. Eind december heb ik mijn vaste baan opgezegd om 100% te kunnen freelancen. En bloggen is een onderdeel van mijn verdiensten geworden.

   Ieder zijn keuze. Maar je merkt dat de blog wereld ‘volwassen’ is geworden. We zijn geen tieners of studenten meer, maar de meeste zijn afgestudeerd en maken dan een weloverwogen keuze.

   Ik ben het met je eens dat een hobby ook een hobby kan blijven, alleen als je elke week meerdere artikelen wilt typen en social media moet onderhouden, is het een hele opgave naast een fulltime baan. Want je moet immers geld verdienen en dus je rekeningen betalen. Dit is ook de reden van zoveel bloggers gestopt zijn.

   Ik ben het met je eens, er valt iets over te zeggen. Maar dat is ook met Insta. Eerst een leuk, visueel platform waar het nu echt alleen nog maar draait om volgers en mooie foto’s.

 4. Nora says:

  Hoi, ik vind het helemaal fantastisch dat je zo duidelijk blogt over dit onderwerp. En ik ben het er helemaal mee eens dat het net fijn is om een centje te verdienen aan je hobby, aka hetgeen je graag doet, Dat is niet specifiek aan bloggen, maar ook bij andere hobby’s. Etsy staat er vol van 🤷🏻‍♀️

Comments are closed.