5 random dingen die zorgen voor veel verkeer naar je blog

5 random dingen die zorgen voor veel verkeer naar je blog

Op zoek naar manieren om meer verkeer naar je blog of website te krijgen? Ondanks dat ik al meerdere keren artikelen heb geschreven hoe je zorgt voor meer traffic, zijn er altijd nóg meer manieren om meer verkeer naar je blog te krijgen. Alleen deze keer zijn het niet de meest voor de hand liggende manieren. Nieuwsgierig? Kijk snel verder en ontdek 5 random dingen die zorgen voor veel verkeer naar je blog.

Ga voor een nieuwe naam of een nieuw logo of allebei

Mensen zijn nieuwsgierig. Als je van te voren aankondigt via je blog en social media kanalen dat je de naam van je blog gaat veranderen, voor een nieuw logo gaat of het lekker allebei doet, zorgt dat ervoor dat mensen nieuwsgierig worden en willen weten hoe het eruit komt te zien. Tel af naar je nieuwe naam of logo en maak een lancerings blog en social media post om je volgers extra nieuwsgierig te maken.

Plaats een persoonlijke posts

Gaat het even niet zo goed met je? Mensen smullen er van. Zodra je je kwetsbaar durft op te stellen, merken mensen dat en zijn ze nieuwsgierig naar je verhaal. Daarnaast werken persoonlijke updates en persoonlijke- en zakelijke doelen erg goed. Ook het geven van een roomtour of een verhuis update doen het goed voor de kijkcijfers.Haak in op de actualiteit

Er is altijd nieuws dat relevant is voor jou blog als je goed zoekt. Recent schreef ik als reactie op een video van Kim van Alboe.nl een artikel “Over ballen gesproken..”. Dit is een inhaker op de actualiteit, want de video van Kim zorgde voor veel reacties en werd massaal gedeeld. Omdat ik het helemaal met Kim eens was, schreef ik er een artikel over. Dit artikel was ook nog persoonlijk, want het ging om mij als persoon en verwachtingen die mensen aan je stellen als je fulltime werkt, een relatie hebt en samenwoont. Deze combinatie zorgde voor torenhoge bezoekersaantallen.

Elke maand duizenden bezoekers naar je website trekken? Yes, dat kan! Ontdek de kracht van Pinterest. In het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ leer je hoe je dit voor elkaar bokst.

Lok een discussie uit

Soms is het goed om de randjes op te zoeken en scherpe discussies uit te lokken. Zolang je redelijk blijft en goede argumenten hebt, kun je een discussie uitlokken. Een discussie zorgt ervoor dat mensen ‘hun plasje’ erover willen doen, waardoor je veel reacties krijgt. Je moet wel opletten dat het niet té heftig wordt.

Een tijdje terug schreef ik een artikel over “Afgestudeerd en dan? Een fulltime baan en carrière maken“. Ik ben van mening dat – zodra je afgestudeerd bent – het goed is om op zoek te gaan naar een fulltime baan en carrière te maken. Ik vind dit heel erg belangrijk, maar er zijn ook heel veel mensen die het hier niet mee eens zijn en carrière maken helemaal niet belangrijk vinden. En daar is niets mis mee, maar het zorgt er wel voor dat je een discussie uitlokt en daardoor veel bezoekers naar je blog krijgt.

Schrijf rete goede content

Een andere manier om te zorgen voor traffic is content te maken waar andere mensen iets aan hebben. Simpel gezegd: schrijf rete goede blogs waar nieuwe dingen in staan die je lezers nog niet wisten. Het draait allemaal om goede kwaliteit. Juist omdat er zoveel concurrentie is, is het belangrijk om te zorgen voor de allerbeste content.

Krijg een baby

Met een grote knipoog natuurlijk. Er heerst al een halfjaar een heuse babyboom in bloggersland. Hoe je het ook went of keert; het zorgt voor heel veel traffic, nieuwe volgers op social media en grote, nieuwe samenwerkingen. Uiteraard moet je NOOIT een kind nemen voor meer traffic naar je blog. Maar het feit blijft dat mensen wederom nieuwsgierig zijn en alles op de voet willen volgen.

Wat is jouw ultieme tip voor meer verkeer naar je blog?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

Comments are closed.