8 tips voor een gezellig avondje thuis

8 tips voor een gezellig avondje thuis

We zitten volop in de herfst. De zomer ligt nu écht achter ons. Hoog tijd om je eigen huis klaar te maken voor de koude en donkere maanden. Maar ja hoe zorg je er nu voor dat je dat ultieme hygge gevoel ook in jouw eigen huis krijgt? Er zijn genoeg mogelijkheden. Daarom vind je in dit artikel 8 tips voor een gezellig avondje thuis in een schoon en opgeruimd huis.

Ga voor warme tinten

In een huis met alleen met witte muren is het een stuk lastiger om te zorgen voor gezelligheid. Daarom werkt het heel goed als je ervoor kiest om één muur in de woonkamer te voorzien van of een mooi behang of te kiezen voor een warme tint zoals donkerblauw, donkerrood, oud-roze of noem het maar op. Dit geeft meteen een andere sfeer aan je woonkamer.

Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout of rotan zorgen ook voor een gezellige en warme sfeer in je huis. Kies voor een lamp van rotan, houten tafel of bijvoorbeeld een rotanstoel met warm gekleurde kussens erin. Zeker in combinatie met een warme tint in accessoires of op de muur, zit je met natuurlijke materialen al snel op de goede weg.

Warme voetjes bij de bank

Een vloerkleed geeft meteen een heel ander gevoel aan een woonkamer. Het straalt meteen een soort van warmte uit. Kies voor een mooi vloerkleed dat past bij de rest van de woonkamer.

Raamdecoratie

Zeker als het steeds vroeger donker wordt, is het fijn om te beschikken over mooie raamdecoratie zodat je alles dicht kan doen en geen last hebt van pottenkijkers. Ook als je op de vijfde verdieping woont en niemand bij je naar binnen kan kijken, is het fijn om de (rol)gordijnen dicht te kunnen doen, zodat je een soort van holletje kunt maken in je eigen woonkamer.Richt het mooi in met woonaccessoires

De finishing touch is het allerbelangrijkste. Daarbij gaat het om de details. Shop mooie kandelaars, kaarsen, maar ook fijne kussens en een kleedje voor over de bank om het geheel wat huiselijker te maken. Pas wel op dat je niet doorslaat. Want van té veel tierelantijntjes word niemand blij..

Creëer het hygge gevoel

Wie wil dat nu niet: het échte Deense hygge gevoel in huis? Dit creëer door te werken met veel kaarslicht, haardvuur en zachte dekentjes. Plaats op diverse plekken in je woonkamer kaarsjes, maak het grote licht uit zodat de kamer verlicht wordt door de kaarsjes, als je daar ook nog een haardvuur bij hebt, is dat helemaal fantastisch. Kruip vervolgens op de bank met een zacht dekentje en genieten maar!

Kies voor een gezellige inrichting

Modern ingerichte huizen zijn vaak voorzien van strakke lijnen, veel zwart- en wit tinten en (koude) stenen tegels, waardoor het een stuk lastiger is om te zorgen dat dit een gezellig plekje wordt. Mocht je in een modern huis wonen, is het al heel fijn om hier en daar diverse planten neer te zetten en een aantal kaarsen. Dit zorgt al meteen voor een gezelligere sfeer.

Scandinavische inrichtingen of juist de nonchalante inrichtingen zorgen al snel voor wat meer sfeer in je huis, waardoor je met kaarslicht al een heel eind komt.Zorg dat je huis opgeruimd is

Maar het állerbelangrijkste dat ervoor zorgt dat je een gezellig avondje thuis hebt, is een schoon en opgeruimd huis. Zodra het ook maar een beetje rommelig is, zorgt dat voor afleiding en doet het afbreuk aan de sfeer. Dus ruim losse tijdschriften op in een mooie tijdschriften bak, koop mandjes om losse spulletjes in op te bergen en zorg voor een stofvrij huis. Zelf kan ik er absoluut niet tegen als er eigenlijk hoognodig gestofzuigd moet worden. Ik kan dan niet rustig zitten, voordat het schoon is. We wonen er een aantal maanden en ik kan uit ervaring spreken dat stofzuigen een must is. Ook als je geen huisdieren hebt, ligt je huis voor je het weet vol met stof…

Stofzuigen is een must, zelfs zonder huisdieren..

Als je denkt dat een nieuwbouw appartement helemaal schoon én stofvrij is, heb je het mis.. Voordat we onze nieuwe vloer erin konden leggen, hebben we met onze oude stofzuiger geprobeerd al het stof en gruis – dat van de muren is gekomen tijdens het klussen – op te zuigen. Ik kan het niet aanraden; je stofzuiger kan het niet aan en er ligt nog steeds overal stof. Dat komt omdat veel stofzuigers een deel van de stof verplaatsen. Daarom ben ik héél blij met onze nieuwe zakloze stofzuiger. We hebben sinds kort namelijk de Rowenta Compact Power™ Cyclonic RO3753 zakloze stofzuiger, die is lekker krachtig en heeft een filtersysteem die (bijna) alle stofdeeltjes opvangt, zodat ik na één keer stofzuigen klaar ben. Het is een stofzuiger die vooral goed werkt op harde vloeren door de speciale stofzuigermond. Gezien we harde PVC vloeren hebben in ons nieuwe appartement, is dat top!

Zelf ben ik erg blij dat we nu geen stofzuigerzakken meer hoeven te kopen, vaak worstel je met welk type stofzuigerzak past of vergeet je ze voor de zoveelste keer te bestellen. Ook het compacte formaat is ideaal in een appartement. Ik zag dat deze stofzuiger online allerlei goede recensies heeft en ik ben er zelf ook erg blij mee. Mocht je nieuwsgierig zijn, hij is o.a. verkrijgbaar bij de Blokker en Bol.com.

Wat is jouw ultieme tip om je huis gezellig te maken?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Sarah says:

    Als het maar gezellig is! Kaarsjes, dekentje, Netflix. Heerlijk. En halleluja… ja! Ik had het er onlangs ook nog over… Waar komt al dat stof toch vandaan? Best gek als je daar eventjes bij stilstaat. Sowieso vind ik een proper en opgeruimd huis ook een must, dus daar kruipt hier dagelijks toch ook wel wat tijd in. Orde in huis zorgt voor orde in je hoofd, dus dat draagt automatisch ook bij tot zo’n gezellig avondje thuis!

  2. Barbara van Schaik says:

    Wij zijn plantenliefhebbers dat maakt het al een stuk gezelliger. Kaarsjes aan met een fijn geurtje. Maar bovenal, een opgeruimd huis!

Comments are closed.