Minder werken, meer verdienen

Minder werken, meer verdienen

Het roer moest om. Dat stond voorop. Ik werkte teveel, had te weinig balans tussen werk en privé en had enorm veel (verplichte) nummers. En daar was ik helemaal klaar mee. Ik probeer zo efficiënt mogelijk te werken voor mijn kantoorbaan, zodat ik zo min mogelijk moet overwerken en ik zorgde ervoor dat ik mijn tarieven voor mijn freelance opdrachten een stuk verhoogde voor wat meer rust. En dat werkt. Bam! Minder werken, maar meer verdienen.

Nu nog die balans. En ook dat lukt aardig. Voornamelijk de Instagram cursus over productiviteit heeft mij aan het denken gezet, want hállo weet je wel hoé belangrijk zelfontwikkeling is? En met het laatste puntje, heb ik korte metten meegemaakt. Mijn verplichte nummers zijn gedownsized. Geen zin meer in. Na een week keihard werken, wil je het weekend juist je eigen agenda kunnen bepalen en niet andersom. 

Balans tussen werk en privé

Als je mij al langer volgt, weet je dat ik naast mijn baan als online marketeer waar ik 36 uur per week werk, ook elke maand blogs schrijf voor Relatieplanet, Diolifestyle onderhoud en talloze andere freelance opdrachten uitvoer. Een work-a-holic mag je mij wel noemen. Ik vind het simpelweg te leuk om te werken en stil zitten is voor mij niet weggelegd.

Maar op een of andere manier heeft die cursus ervoor gezorgd dat ik ben gaan nadenken waar ik in hemelsnaam mee bezig ben. Ik wil meer vrijheid, dat betekent of minder werken óf mijn tijd efficiënter gaan inrichten. Want om nu te zeggen dat ik maar ga stoppen met mijn freelance activiteiten zag ik niet zitten, want het brengt wel – in verhouding – veel geld in het laatje. En een buffer heb je nu eenmaal nodig als je ooit de wijde wereld in wil of gewoon hoopt ooit financieel onafhankelijk te worden.

Om te voorkomen dat ik naast mijn vaste baan in loondienst nog heel veel freelance opdrachten heb, heb ik sinds een aantal maanden mijn tarief FLINK verhoogd. Dit resulteert in het feit dat ik in plaats van 10 opdrachten nog maar 5 opdrachten heb, maar die 5 opdrachten leveren mij nu wel meer op dan wanneer ik 10 kleinere opdrachten doe. Voor mij een absolute win-win situatie. Minder werken, meer verdienen.

Vrijheid, blijheid

Een ander puntje waar ik de laatste tijd gek van werd, waren mijn weekenden. Mijn weekenden stonden standaard vol met verplichte afspraken. Dit betekende dat ik door de week vol zat met werk (overdag en tot laat in de avond) en het weekend vol zat met afspraken. Tussendoor moest ik dan vaak nog het e.e.a. doen om te zorgen dat ik al het werk af had. Ik kan je vertellen dat dat niet fijn was. Ik miste mijn vrijheid enorm en snakte heel erg naar mijn studententijd waar ik tenminste wel nog tijd had om te doen en laten wat ik wilde.

Ik besloot dat ik weer de baas werd over mijn eigen agenda, zodat er ook weer ruimte was voor spontaniteit. Mijn agenda is veel belangrijker dan de agenda van iemand anders, dus ik wil hem niet meer twee maanden vooruit vol proppen, om vervolgens op het moment zelf eigenlijk helemaal geen zin te hebben in die afspraak. Ik heb nu sinds een aantal weken dit helemaal omgegooid en wat een genot. Het is zó’n fijn gevoel. Ik heb het gevoel dat ik mijn eigen vrijheid weer terug heb. En dat is voor iemand die enorm gehecht is aan haar vrijheid, fantastisch.Minder geld uitgeven aan onzinnige dingen

Het laatste puntje waar ik aan gewerkt heb is mijn uitgaven patroon. Hoewel ik van mijzelf een spaarder ben, kan het met het aanschaffen van nieuwe kleding, schoenen, sieraden of andere tierelantijntjes voor in huis, soms gigantisch uit de hand lopen. Want vijf winterjassen, 49 paar damesschoenen en 57 paar oorbellen is inderdaad way too much. En zonde van het geld. Zeker als je bedenkt dat ik een aantal kledingstukken maar een paar keer draag, omdat ze of niet meer goed zitten of dat ik ze simpelweg niet meer mooi vind. Tijd voor verandering.

Ik let veel meer op met wat ik koop. En voordat ik überhaupt iets koop, bedenk ik mij of ik het eigenlijk wel nodig heb. Vaak is het antwoord nee. En dan koop ik het niet en bespaar ik geld. Geld dat ik vervolgens kan sparen, waardoor ik ook meer rust krijg. Anders ben je alleen aan het werken voor die o-zo leuke outfit die je over een halfjaar toch niet meer draagt te betalen.

Wat ik nu doe, is dat zodra er iets nieuws bij komt, gaat er iets anders weg. Daarnaast haal ik tussendoor ook al het e.e.a. uit mijn kledingkast of schoenen rek wat ik niet meer draag. Dit alles bewaar ik, zodat ik er straks iemand anders blij mee kan maken.
Tijdens Glamour Day heb ik wel een aantal items gekocht, zoals zwarte lak leren veterlaarzen (love it) en een paar dikke truien. Duurzame items waar ik hopelijk de hele winter mee door kan.

Hoe zorg jij voor “Minder werken, meer verdienen”

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. evelien says:

    Zo herkenbaar van de doordeweekse werkdagen en in het weekend volgepland staan, ik probeer ook steeds minder te plannen en het wel te zien.
    Liefs,
    Evelien

  2. Manuela says:

    Zo herkenbaar. Dat is ook de reden geweest waarom uiteindelijk gestopt ben met mijn fotografiebedrijf. Ik werkte toen 4 dagen per week in loondienst. Had zeker 3 sessies in de weekenden. En was al m’n avonden bezig met het bewerken van de sessies. Volgde daarnaast nog een studie én had een kleine van een half jaar. Te gek dus. Uiteindelijk gestopt met fotografie en tenslotte ook zelfs een andere baan gezocht waarbij ik 3 dagen kon werken voor vrijwel hetzelfde geld. Nu heb ik wel een blog maar daarvoor hoef ik in principe de deur niet uit. Of kan de kinderen meenemen zodat die er niets van merken. Hoe fijn is dat!

Comments are closed.