9 tips voor fijne me-time momentjes in de herfst

9 tips voor fijne me-time momentjes in de herfst

Heerlijk, die bijzonder lange zomer. Maar wees eerlijk, heb jij niet stiekem ook zin in de herfst? Dé tijd van het jaar waarin de gekleurde bladeren van de bomen vallen, je kletsnat op je werk aankomt door een fikse regenbui, maar ook ’s avonds weer je warme sloffen aantrekt en met een dekentje op de bank gaat liggen. In dit artikel vind je 9 tips voor fijne me-time momentjes in de herfst.

1. Maak een herfstwandeling

Trek je regenjas aan (je weet het maar nooit), laat je telefoon lekker thuis en ga een frisse neus halen in het bos. Laat je verrassen door de kale bomen en de kleurrijke overvloed aan blaadjes op de grond. Ook een leuke locatie voor het maken van je nieuwe profielfoto.

2. Kaneelthee en speculaas koekjes

Ga naar de supermarkt en haal naast je gewone boodschappen ook alvast een voorraadje kaneelthee en speculaas koekjes in huis. Zodra je thuis op de bank ploft is er geen beter moment om hiervan te genieten, terwijl het buiten koud is.

3. Ga bakken

Appeltaart, cake of lekkere (speculaas) koekjes. De geur van vers gebak zal je omgeving jaloers maken. Je kunt lekker afschakelen door iets te bakken wat jij lekker vindt en waar je na afloop van mag smullen. Als je het écht niet meer op krijgt kun je natuurlijk altijd een vriendin uitnodigen om het laatste stukje samen op te eten.

4. Je sjaals mogen weer uit de kast

Na zo’n lange zomer waarin je al je shirts met korte mouwen weer vaak genoeg hebt kunnen dragen, is het leuk om je outfit weer een final touch te geven met al die leuke sjaals die je hebt. Eventueel nog een herfstkleurige nagellakje erbij, zodat je als een zonnetje straalt tijdens de herfst.

5. Warme chocomel, een dekentje én je favoriete film

Jaja, dé gouden combinatie voor als je echt een avondje voor jezelf wil. Nadat je een warme douche hebt genomen, trek je je pyjama aan, zet je je favoriete film op, maak je jezelf een warme chocomel (met slagroom en sprinkels is die helemaal af) en pak je een dekentje. Eenmaal op de bank geïnstalleerd, zet je je verstand op nul en geniet je helemaal van je relaxmomentje.

6. Kaarsjes en een goed boek

Heb je nog altijd dat ene boek in de la liggen waar je nog geen tijd voor hebt gehad om het te lezen? Maak het een beetje gezellig voor jezelf en ontspan. Maak de kaarsjes aan, trek je sloffen of dikke sokken aan en ga lekker op de bank lezen. Een rustig muziekje op de achtergrond of de openhaard aan, doet ook wonderen.7. Bok biertjes

Het seizoen van de witte en blond biertjes zit erop, dus haal bok biertjes in huis. Organiseer een bierproeverij bij je thuis met allerlei verschillende bok biertjes en nodig allemaal vrienden uit voor een gezellig avondje.

8. Pompoen

Verwen je zelf door het meest typische etenswaar van de herfst: pompoen. De laatste jaren is pompoen gegroeid in haar populariteit en het ontbreekt dan ook op geen enkele menukaart. Gril het in de pan en maak er een salade van of maak een welbekende pompoensoep. Internet staat vol met ideeën én het is gezond.

9. Pannenkoeken

De herfst is hét moment om weer heerlijke pannenkoeken te eten. Besmeer ze met stroop, poedersuiker of met appel en kaneel. En het is ook nog eens zo klaar.

Genoeg leuke dingen om te doen als je in alle drukte toe bent aan wat me-time. Weer of geen weer, zowel buiten als binnen zijn er genoeg momenten om te ontspannen tijdens de herfst.

Kijk jij ook al uit naar je volgende me-time momentje?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit is een gast artikel dat door Kim de Serière is geschreven.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

Comments are closed.