3 redenen waarom je het boek Fuck de Quaterlife crisis moet lezen

3 redenen waarom je het boek Fuck de Quaterlife crisis moet lezen

Eén van mijn doelen van mijn Digital Nomad bestaan in Barcelona was meer lezen. Geen romantische boeken, maar zelfhulpboeken. Boeken waar ik iets van opsteek. Sinds ik de Instagram cursus van Charlotte van ’t Wout #productivitietonfleek heb gevolgd, ben ik besmet geraakt met het fenomeen zelfhulpboeken. Simpel gezegd boeken waar je iets van opsteekt. Als je dan toch aan het lezen bent, kun je er maar beter iets van leren. Dat is de reden dat ik voor mijn verjaardag en voor Kerst diverse boeken heb gekregen. Eén daarvan was Fuck de Quaterlife crisis van Femke Kamps. En dit boek is een aanrader. Daarom deel ik graag 3 redenen waarom je het boek Fuck de Quaterlife crisis moet lezen.

1. Het is zó herkenbaar

Tja, hoe je het ook went of keert, het boek is voor mij als Millenial en iemand die met een hoog werkethos nog vaak denkt hoe meer je werkt, hoe beter, erg herkenbaar.

Herkenbaar om het feit dat de sky the limit is en alles in het leven beter, mooier en leuker kan, het ‘cool’ lijkt om te zeggen dat je drukt bent (iedereen is toch druk tegenwoordig?!) en de keuzestress. Keuzestress welke richting je op wilt met je carrière, keuzestress naar welk land je op vakantie wilt en keuzestress tussen welke sociale activiteiten je moet kiezen.

2. De waardevolle lessen die het boek je leert

Een andere reden waarom je het boek Fuck de Quaterlife crisis moet lezen, zijn de waardevolle lessen die er in het boek staan. Zelf ben ik iemand die graag haar dromen volgt. Dat is de reden dat ik in december mijn fulltime baan heb opgezegd en aan als freelancer aan de slag ben gegaan. In februari ben ik nog een stapje verder gegaan en verruilde Nederland voor drie maanden Barcelona.

  • Je kunt niet falen als je het simpelweg hebt geprobeerd
  • Liever spijt van iets dat ik wel heb gedaan, dan iets dat je niet hebt gedaan
  • Maak keuzes met je hart, niet met je hoofd
  • Liever een leven gevuld met probeersels en het najagen van dromen

3. Laat het verwachtingspatroon los

Hoewel we vaak roepen dat we het verwachtingspatroon loslaten, is dat in de praktijk vaak niet zo. De maatschappij denkt nog vaak in hokjes. Eerst studeren, dan een partner ontmoeten, om vervolgens een huis te kopen, samen te wonen en dan te trouwen en je zelf voort te planten. En uiteraard ben je ‘succesvol’ in je baan, sport je elke week en heb je grote vriendenkring. Als je al deze in de ballen in de lucht wilt houden, is het niet gek dat er soms een bal op de grond valt. En dat is niet erg.

Niemand loopt ‘op schema’

Hoewel je je als twintiger of als dertiger behoorlijk ‘slecht’ kunt voelen als veel mensen in je omgeving bezig zijn met serieuze stappen in hun leven, moet je dat loslaten. Iemand die nu een partner heeft en een droomhuis heeft gekocht, terwijl jij trots op jezelf bent als je twee dezelfde sokken draagt, loopt niet meer ‘op schema’ dan jou.

Wellicht loop jij over tien jaar met je partner over straat en heb je twee kinderen, terwijl diegene die nu een partner heeft en een droomhuis heeft gekocht, dan misschien single is of nog steeds samen is, maar doodongelukkig is.

Vergelijk jezelf niet met anderen. Hoewel het vaak lijkt alsof het gras groener is bij de buren, heb je vaak geen idee wat er daadwerkelijk achter de schermen afspeelt. Laat het los en kies voor je eigen geluk.

Aanrader?

Het boek bestaat uit diverse thema’s waaronder social media, relaties en geluk. Het is laagdrempelig geschreven en de meeste thema’s lezen lekker weg. Het boek is geschreven met een knipoog en ze gebruikt veel humor. Wel merkte ik dat een aantal stukken in het boeken iets minder makkelijk weg te lezen waren dan de anderen. Toch heeft het boek mij waardevolle inzichten gegeven en kan ik het aanbevelen aan andere Millenials.

Er zijn dus genoeg redenen waarom je het boek Fuck de Quaterlife crisis moet lezen.

Het boek Fuck de Quaterlife crisis kost €14,95 en is o.a. verkrijgbaar via Bol.com en Bruna.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Dana says:

    Hele wijze lessen waar we veel van mogen leren, dit boek staat nog steeds op mijn wishlist! Overigens bij puntje 2, staat er vervuilde ipv verruilde 🙂

  2. evelien says:

    Het boek van Femke staat nog hoog op mijn leeslijstje!
    Het lijkt mij zo inspirerend.

    Liefs,
    Evelien

Comments are closed.