Creëer een groene oase in je tuin

Creëer een groene oase in je tuin

Tegenwoordig zoeken veel mensen naar manieren om te ontprikkelen. We leven in een maatschappij waarbij we dood worden gegooid met allerlei prikkels. We hebben het gevoel dat we altijd aan moeten staan en altijd bereikbaar moeten zijn, waardoor we elke dag weer veel prikkels ontvangen. Het beste om je te ontprikkelen is je te omringen met groen. In je eigen tuin of lekker de natuur in te gaan. Om te zorgen dat je thuis in je eigen tuin volledig tot rust kunt komen, is het belangrijk dat je een groene oase creëert in je tuin. Hoe je dat voor elkaar bokst, lees je hieronder.

Groen, groener, groenst

Hoe klein of groot je tuin ook is, het is belangrijk om hem lekker groen te maken en te houden. Afhankelijk van de grootte van je tuin, kies je voor een paar mooie bomen en verder vooral groene struiken die ook groen blijven in de winter. Dus struiken die geen bladeren hebben die ze elke winter verliezen.

Ga voor mooie bamboe, fijne coniferen en andere groene basics die zorgen voor een groene tuin. Probeer zowel een plekje te maken waar je in de zon kunt zitten, maar ook een plekje waar je lekker kunt vertoeven in de schaduw. Zo kun je een fijne groene oase creëren in je eigen tuin.

Creëer een groene oase in je tuin

Zorg voor genoeg privacy

Niets is vervelender dan het hebben van weinig privacy in je eigen tuin. Ga daarom als eerste op zoek naar een duurzame schutting zodat je geen last heb van inkijk van je direct buren. Denk aan een composieten schutting. De volgende stap is zorgen dat je door middel van het planten van hoge struiken en/of bomen ook zo weinig mogelijk inkijk hebt van buren en zoveel als mogelijk privacy creëert. Dat is namelijk een van de belangrijkste dingen om te zorgen dat je een groene oase creëert in je eigen tuin.

Kies voor de juiste belichting

Belichting in je tuin kan ervoor zorgen dat je tuin een fijne en vooral gezellige oase van rust wordt. Ga op zoek naar de juiste verlichting die je het liefst ook nog kunt dimmen voor het gewenste effect. Het is helemaal mooi als je de lampen kunt bedienen vanaf je telefoon, zodat je in een druk op de knop de gewenste kleur van de verlichting hebt. Zo kun je ultiem genieten van zwoele zomeravonden.

Wat is jouw ultieme tip voor het creëren van een groene oase in je tuin?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.