Bootje varen deze zomer? Bereid je voor!

De zomer is in volle gang. Veel mensen zijn lekker vakantie aan het vieren. En aangezien het erg lekker weer is in Nederland, trekken veel mensen erop uit om ook lekker te gaan genieten van een vakantie in Nederland. En aangezien we nogal een land zijn met veel water, zie je dat veel mensen een bootje huren en lekker gaan varen. Ga jij ook een bootje varen deze zomer? Bereid je dan goed voor. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

Wat moet je allemaal meenemen?

Als je besluit om een dag of een paar uurtjes te gaan varen, is het wel handig dat je een aantal essentiële items meeneemt op de boot. Want als je eenmaal op het water zit, is het namelijk toch wel erg handig dat je het bij je hebt. Wat dat allemaal is, lees je hieronder.

Bootje varen deze zomer? Bereid je voor!

Zonnebrand

Cliché, maar waar. Vergeet niet de zonnebrand mee te nemen. Op het water lijkt het een stukje koeler door de wind, maar ondertussen verbrand je wel heel erg snel. Het is daarom heel erg belangrijk om je op tijd in te smeren en dit regelmatig te herhalen. Zonnebrand mag daardoor absoluut niet ontbreken op je paklijst.

Eten en drinken

Je wilt wel iets te happen en drinken hebben als je op de boot zit. Daarom is het slim om een goed gevulde koelbox mee te nemen met allemaal lekkere dingen zodat je de dag doorkomt. Vergeet vooral niet om genoeg drinken mee te nemen, zodat je jezelf en de rest van de mensen op de boot goed kan hydrateren.

Handdoek

De kans dat je ongevraagd nat wordt is best groot als je op een boot zit. Daarom is het handig om een handdoek meenemen. Overigens is het ook lekker bootje te baden of misschien wel te zwemmen terwijl je op de boot bent. Dus een handdoek is geen overbodige luxe.

Reddingsvesten

Als je met kleine kinderen gaat varen of gewoon voor jezelf: het is belangrijk (en in sommige gevallen zelfs verplicht) om reddingsvesten bij je te hebben. Dus als je recent een eigen bootje aangeschaft hebt, maar nog geen reddingsvesten hebt, is het goed om je daarin te verdiepen zodat je weet dat je veilig bent.

Zwemkleding

Zegt genoeg toch? Voor het geval je lekker een duik in het water wilt nemen om te verfrissen op een warme dag. Uiteraard kun je altijd in je ondergoed zwemmen of zelfs naakt, maar dat ligt aan jou.

Spelletjes

Het is altijd gezellig om wat gezelschapspellen te spelen als je een dagje aan het varen bent en je je wilt vermaken met je vrienden of familie.

Watersport activiteiten

Last but not least: neem alle watersport activiteiten mee die jij en de rest van het gezelschap leuk vinden. Dit kan een band zijn, een subboard, water skies en ga zo maar door. Dan weet je zeker dat het bootje varen een groot succes wordt.

€ – Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.