Ultiem genieten van de zwoele zomeravonden? 5 tips!

Het is zomer. De lange broeken worden verruild voor rokjes, het is oké om elke dag een ijsje te eten en elke avond een koud biertje te drinken. Maar om te zorgen dat je ultiem kunt genieten van de zwoele zomeravonden, vind je hieronder 5 tips die het nog comfortabeler maken. 

1. Ga voor een goede lounge set

Je moet natuurlijk wel comfortabel kunnen zitten als je wilt genieten van een zwoele zomeravond. Dit kun je doen door te investeren in een goede lounge set waar je lekker languit op kunt liggen, maar ook prima op kunt chillen en volledig tot rust kunt komen. 

Ultiem genieten van de zwoele zomeravonden? 5 tips!

2. Kleed je tuin of balkon gezellig aan

Om te kunnen genieten van een zwoele zomeravond, is het natuurlijk wel veel leuker als je tuin of balkon netjes en opgeruimd is, maar dat het ook een beetje gezellig ingericht is. Zorg dat je wat gezellige planten neerzet in een mooie pot, haal het onkruid weg en kijken of je wat wilde bloemen kunt potten. Dit kun je op je balkon in een pot doen en in je tuin in de volle grond. Dat ziet er namelijk direct een heel stuk gezelliger en vrolijker uit. 

3. Investeer in een goede parasol

Het kan natuurlijk erg warm worden in de zomer. En natuurlijk is het lekker om even in de zon te zitten, maar als je een tuin of balkon op het zuiden hebt, kan het snikheet worden. Het is dan niet uit te houden om de hele tijd in de volle zon te zitten. Daarom is het aan te raden – als je ultiem wilt genieten van de zwoele zomeravond – om een goede parasol aan te schaffen. Denk aan Solero parasols. Ook is het tof om te kijken naar parasol verlichting. Zodat je ook nog iets kunt zien als het begint te schemeren. Vaak wordt het donker buiten, terwijl het nog heerlijk vertoeven is. 

4. Als je een tuin hebt – creëer een fireplace

Niets is gezelliger dan het hebben van een sfeervolle vuurkorf. Het geluid van knisperend haardvuur en misschien nog wel een paar marshmallows erbij om het af te maken. Dan weet je zeker dat je ultiem kunt genieten van de zwoele zomeravond. 

5. Zorg voor de juiste sfeerverlichting

Het is natuurlijk wel zo fijn dat je nog iets kunt zien als het donker wordt. Om te voorkomen dat je helemaal lek wordt geprikt voor de muggen, is het slim om te kijken wat je het beste kunt doen qua verlichting. Het is sowieso gezellig en sfeervol om (grote) kaarsen neer te zetten waaronder een citronella kaars. Je weet wel: zo’n kaars die muggen niet zo lekker vinden ruiken. Daarnaast is priklicht ook een interessante optie om te zorgen voor een gezellige sfeer in je tuin of op je balkon.

Wat is jouw tip om ultiem te genieten van de zwoele zomeravond?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.