De inrichting van je huis | Scandinavisch vs. klassiek

De inrichting van je huis | Scandinavisch vs. klassiek

Het inrichten van een huis is niet mijn sterkste punt. Vorig jaar zijn we hier komen wonen; mijn vriend en ik gingen voor het eerst samenwonen. Hiervoor woonden we beide in een studentenhuis en onze studentenkamers kon je niet met elkaar vergelijken. We hadden een hele andere stijl qua inrichting wat niet zo gek is; mijn studentenkamer was lekker girly en die van mijn vriend was lekker stoer. Maar dan ga je samenwonen en moesten we allebei een beetje water bij de wijn doen.. Dit klinkt overigens dramatischer dan dat het was.

Hoe richt je een huis in als je allebei in een andere smaak hebt?

Nadat we te horen kregen dat we het appartement toegewezen kregen, was het tijd om te shoppen voor het huis. Echter bleek dat onze smaak lang niet altijd hetzelfde was. Ik hou van gezelligheid, veel leuke kaarsjes, veel kussens en het moet vooral niet te strak zijn. Terwijl mijn vriend juist houdt van modern en grote stoere items. Hierdoor was het soms best even zoeken naar items die we beide mooi vonden.

Scandinavisch vs. klassiek

Nu we een jaar samenwonen, hebben we ‘teruggeblikt’ op onze eerste jaar samen. Het bevalt erg goed en het is fijn om samen te zijn en elkaar elke dag te zien in plaats van één of twee weken niet doordat we beide in een andere stad studeerden. Toch hebben we gemerkt dat we beide nog niet helemaal tevreden zijn met ons huis. Een huis kopen en dus verhuizen zit niet in de planning, dus dat betekent dat we ons huis een beetje willen upgraden. Je kunt het zien als een luxe positie en dat is het misschien ook, maar juist omdat we maar weinig thuis zijn, moet de tijd die we er wel zijn, fijn zijn.

Het liefste wilde ik zo’n grote wereldkaart poster of een grafische poster, maar uiteindelijk hebben we gekozen voor de bovenste drie. Mijn vriend wilde graag de Batman poster en ik wilde graag de kruiden en de zee vonden we beide mooi. Dus dat was een mooie deal. We hebben besloten om tijdens Pasen ons huis onder handen te nemen om te kijken of we de inrichting kunnen veranderen, zodat het wat gezelliger en fijner wordt.

Hulp gevraagd

Afgelopen zaterdag, 1 april, was het precies een jaar geleden dat wij de sleutel van ons appartement kregen.  Toch is ons huisje nog steeds niet ‘af’. Uiteraard weet ik dat een huis nooit klaar is, maar het hoekje op de onderstaande foto vergt nog wat aandacht. Het is een donker hoekje in de kamer waar heel veel kabels (o.a. modem op kniehoogte) lopen. Hierdoor weten we niet zo goed wat we daar mee aan moeten. Dus heb je een goed idee? Let me know! 

Wil je ook je huis opfleuren met een poster? Met de code diolifestyle25 ontvang je tussen 4 – 6 april 25% korting op een poster uit het assortiment van Desenio.

Heb je een tip om dit hoekje beter in te richten?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

8 comments

 1. Jessica J. says:

  Wat zijn die posters van de kruiden en de zee mooi! ♥︎ Goed uitgekozen. Zo’n wereldkaarten vind ik ook erg tof, vooral als ze zo’n oude look hebben.

 2. Merel says:

  Leuk die posters! Wij hebben ze ook en het was nog een heel gedoe om een keuze te maken haha
  Liefs, Merel

 3. Lois says:

  Hele leuke posters! Een tip voor je hoekje: misschien kan je een bak of iets dergelijks gebruiken voor de snoeren! Of zet er een kastje voor 🙂 Succes!

 4. Angelina says:

  Toffe posters! Wellicht een idee om een soort van ombouw te maken van hout, zodat je en de snoeren hebt weggewerkt en een mooi hoekje hebt waar je eventueel wat op kunt zetten. 🙂

 5. Stéphanie says:

  Ik zou een ombouw plaatsen bij die modem, of er een kast tegenaan zetten waar de achterkant uit is gezaagd. Op die manier kun je het snel minder rommelig maken. Mooie plant er op en het ziet er al heel anders uit!

Comments are closed.