De leukste, lekkerste en mooiste hotspots in Madrid

De leukste, lekkerste en mooiste hotspots in Madrid

In Madrid barst het van de toffe hotspots, leuke barretjes en hippe restaurants. De wijk Malasaña wordt niet voor niets de hipster wijk genoemd. Tot vijf jaar geleden kende Madrid nog maar weinig toerisme en waren het vooral de Spanjaarden zelf die een bezoek brachten aan de hoofdstad, maar de laatste jaren is dit veranderd. Steeds meer toeristen weten de weg te vinden naar deze stad, waardoor de hotspots als paddenstoelen uit de grond schieten. Daarom deel ik in dit artikel de leukste, lekkerste en mooiste hotspots in Madrid die je niet mag missen. 

Frida

Om maar meteen met mijn favoriete hotspot te beginnen: ga avondeten bij Frida. Het restaurant ligt in een zijstraatje waar je een klein pleintje hebt. Buiten vind je leuke tafeltjes en overal hangen stringlights voor een fijne sfeer. Eenmaal binnen gaat het festijn gewoon verder en waan je je in een prachtig ingericht restaurant waar op elk detail is gelet. Alleen al voor de gezelligheid is het een aanrader.

Dan het eten. Ze hebben een specialere kaart. Het is Spaans, maar je vindt hier geen typische Spaanse gerechten, maar gerechten met een special touch of Frida. De porties zijn niet zo groot, maar dat komt omdat je ook eventueel twee gerechten kunt bestellen als je een grote eter bent.

Frida – Calle San Gregorio, 8

Ojalá

Tijdens mijn rondreis door Spanje – waar ik ook een stop maakte in Madrid – stuitte ik per toeval op deze heerlijke – en vooral Instagram waardige hotspot. Ojalá ligt aan een klein, rustig pleintje met kleine straatjes. Destijds heb ik daar de allerlekkerste pannenkoeken als ontbijt gegeten, dus dat wilde ik deze nog een keer eten. En ik kan je vertellen; ze zijn nog steeds erg lekker.

Naast lekkere ontbijtjes, kun je er heerlijk lunchen en avondeten. En ondertussen krijg je niet genoeg van het fantastisch ingerichte restaurant. Het is opgedeeld in allerlei ruimtes en al die ruimtes hebben een andere sfeer, maar het ziet er allemaal heel gezellig uit en je hebt er veel planten. Omdat je er in de avond ook cocktails kunt drinken, maar Madrid niet aan het strand ligt, hebben ze – jawel in de kelder – een heuse beach bar mét zand.

Ojalá – Calle de San Andrés, 1

 La Fabrica

Dit restaurant ligt een beetje afgelegen, maar het ziet er van binnen heel gezellig uit. Het heel hele grote ramen, waardoor je veel licht inval hebt. Een verborgen pareltje. Het is een mix tussen een Spaanse en een Italiaanse kaart. Het is een iets duurder restaurant (rond de €35,- per persoon), maar het eten was erg lekker.

La Fabrica – Calle de la Alameda, 9Rooftop bar Vincci Capitol

We sliepen in het Vincci Capitol hotel midden in Madrid. Het hotel lag aan de Gran Via (de grootste en drukste straat van Madrid), dus centraler kon bijna niet. Ondanks dat we geen grote fan waren van het hotel (geen goede prijs-kwaliteit verhouding, slechte airco, geen raam dat open kon etc.), had het hotel wel twee hele toffe rooftopbars. De rooftopbars bevonden zich aan twee verschillende kanten van het hotel, zodat je over twee gedeeltes van de stad uitzicht had. Het uitzicht was zowel overdag als in de avond heel erg tof. En de wijn was ook niet verkeerd. 🙂

Rooftop bar Vincci Capitol – Calle Gran Vía, 41Rafa

Rafa is een restaurant dat al heel wat jaartjes meegaat. Sinds 1958 worden er namelijk al gerechten geserveerd. Het is van oorsprong een seafood bar, maar tegenwoordig serveren ze ook de overheerlijke Spaanse ham en kun je er andere Spaanse specialiteiten proeven. Het ziet er allemaal net wat chiquer uit en ze hebben een heerlijk terras waar je kunt zitten. De gerechten die ze serveren zijn net wat anders dan anders, maar erg goed van smaak.

Rafa – Calle de Narváez, 68

Ben je al eens in Madrid geweest?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Veerlez says:

    Ik krijg zoveel zin om naar Madrid te gaan nu, ik ben er toch al een jaar of 4 niet meer geweest. Helaas staat het ook niet op mijn lijstje voor dit jaar, maar wat een leuke hotspots! Ben benieuwd naar alle hotspots die je in Barcelona gaat vinden!

Comments are closed.