Doelen bereiken met een vision board

Doelen bereiken met een vision board

Of je nu een ondernemer bent, in loondienst bent of gewoon graag een doel voor ogen wilt hebben, een vision board helpt je met het bereiken van je doelen. Door een vision board ontstaat de kracht van visualisatie, waardoor de kans veel groter wordt dat je je doelen ook echt gaat realiseren.

Wat is een vision board

Een vision board is – zoals het woord het eigenlijk al zegt – een visueel bord vol met doelen die je wilt bereiken. Of dat nu doelen zijn om beter in shape te komen, het behalen van een bepaalde omzet of het volgen van een opleiding. Wat je doelen ook zijn, zet ze op je vision board.

Doelen bereiken met een vision board

Hoe werkt het?

Zet je vision board op een prominente plek in je huis waar je het dagelijks ziet. Doordat je dagelijks geconfronteerd wordt met je eigen doelen, ga je erover visualiseren en dus fantaseren hoe zou zijn als je je doelen bereikt hebt. Hierdoor verhoog je je eigen motivatie, efficiëntie en zelfvertrouwen en werk je onbewust naar dat doel toe en ontstaat dus de kracht van visualisatie. Daarnaast ben je je hersens aan het primen om het succes te behalen.

Hoe maak je het?

Heel simpel. Verzamel een hele stapel tijdschriften en ga vervolgens in die tijdschriften op zoek naar quotes, uitspraken en afbeeldingen die aansluiten bij de doelen je wilt bereiken. Knip ze allemaal uit en plak ze vervolgens op een groot wit vel papier of op een canvas.

Doelen bereiken met een vision boardMijn vision board

Toen ik in december besloot om mijn vaste baan op te zeggen en als freelance online marketeer aan de slag te gaan, vond ik het verstandig om een vision board te maken met mijn doelen. Zowel op persoonlijk- als zakelijk niveau.

Wat je op mijn vision board veel terug ziet komen, is reizen, mijzelf ontwikkelen als ondernemer en lief zijn voor mijzelf. Dit zijn dan ook de belangrijkste pijlers in 2019.

Reizen

Dinsdag 26 februari vlieg ik naar Barcelona waar ik drie maanden ga wonen en werken als digital nomad. Dit is één van mijn doelen van 2019. Ik kan niet wachten totdat ik in Barcelona ben. Werken als digital nomad kan prima als online marketeer. In mijn tijd in Barcelona wil ik ook graag reizen naar steden en plekken in de buurt, dus qua reizen gaat het ook goed komen.

Doelen bereiken met een vision board

Ondernemerschap

Mijzelf ontwikkelen als ondernemer is iets waar ik as we speak mee bezig ben. Het hele ondernemersavontuur is zó leuk en ik krijg er zoveel energie van. Er zijn genoeg uitdagingen en ik zal vast een paar hard op mijn bek gaan, maar daar leer je van.

Als je goed kijkt, zie je ook wat mijn gewenste salaris is, namelijk €6.500 bruto per maand. Je denkt misschien dat is heel veel, maar absoluut mogelijk als freelancer. Als je trouwens nieuwsgierig bent naar mijn andere ambitieuze zakelijke doelen, je vindt ze hier.

Self care

Iets waar ik absoluut niet goed in ben, is ontspannen. Het liefst werk ik 24/7, neem ik nooit pauzes en ben ik ook in het weekend in de weer met werk. Loslaten is een dingetje. Dus in 2019 ga ik werken aan een betere balans, de relax modus en lief zijn voor mijzelf.

Wat zijn jouw doelen voor 2019?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Doelen bereiken met een vision board

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Darina says:

    Mooie doelen heb je op je vision board gemaakt. Leuk idee om het zo te doen, het heeft me geïnspireerd 🙂

Comments are closed.