Op vakantie naar Australië? Dit moet je weten!

Op vakantie naar Australië? Dit moet je weten!

Australië is voor veel mensen het ultieme vakantieland. Of je nu gaat backpacken, een roadtrip wilt maken of Kerst gaat vieren in je bikini. Het is een droomplek voor veel mensen en dat niet voor niets. Het is een prachtig land dat gelijkenissen kent met West-Europa, in het bezit is van prachtige natuur en de mooiste kustlijnen die je je maar kunt bedenken. Dus ga je binnenkort op vakantie naar Australië? Dit moet je weten!

De seizoenen zijn omgedraaid

Voor de meeste mensen is het waarschijnlijk bekend, maar de seizoenen in Australië zijn omgedraaid. Dus als het in Nederland zomer is, is het in Australië winter en andersom. Dus als op zoekt bent naar een vakantiebestemming in de zomervakantie, moet je er rekening mee houden dat het dus winter is in Australië.

Op vakantie naar Australië? Dit moet je weten!

Je hebt een visum nodig

Zonder geldig visum kom je Australië niet in. Dus ga je binnenkort op vakantie naar Australië, dan is het slim om je te verdiepen in de visum mogelijkheden, want er zijn diverse opties. Gelukkig is het aanvragen van een visum heel simpel en mogelijk via internet. Op deze website vind je alles over het visum van Australië. Het is handig om te checken of je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is, anders kun je geen visum aanvragen. Hier vind je het aanvraagformulier van het visum voor Australië. 

Wereldstekker

Net als je Groot-Brittannië en Ierland, heb je ook in Australië te maken met andere stekers. Dus ga je binnenkort op vakantie naar Australië, vergeet dan vooral niet een aantal wereldstekkers in je koffer te stoppen. Vaak zijn de wereldstekkers op het vliegveld een stuk duurder.

Ongerepte natuur en de mooiste stranden

Als je van witte stranden houdt of een natuurliefhebber bent, dan kom je in Australië wel aan je trekken. Het land kent enorm veel mooie natuur en het heeft zoveel stranden dan als je elke dag naar een ander strand wilt, je 27(!) jaar bezig bent om ze allemaal te bezoeken..

Ongekend veel ruimte

Dat we in Nederland hutjemutje wonen, is niets nieuws. Het aantal inwoners per vierkante kilometer is in Nederland 408 mensen. In Australië wonen gemiddeld 2,5 mensen per vierkante kilometer. Daarnaast behoort Australië tot de grootste landen ter wereld (staat op nummer #6). Dat betekent dat ons kleine kikkerland erg dichtbevolkt is in vergelijking met Australië.

Traag internet

Hoewel Australië redelijk Westers is, is het internet in Australië niet zo Westers en heb je regelmatig te maken met zeeeeer traag internet. Dus ga je naar Australië als digital nomad? Houd er dan rekening mee dat je moet zoeken naar goed internet. In de grote steden is het internet vaak oké, maar alsnog traag in verhouding met ons snelle 4G- of glasvezelnetwerk in Nederland.

Zodra je buiten de stad bent, gaat de snelheid alleen maar achteruit en is het extreem traag. Nederland staat op nummer 5 in de top 10 van snelste internetverbindingen ter wereld, terwijl Australië op nummer 27 staat. Iets waar je dus zeker rekening mee moet houden als op vakantie naar Australië gaat..

Het is er duur

Mocht je denken dat je in Australië voor een paar tientjes per nacht kunt slapen en leven, dan heb je het mis. Australië is namelijk ontzettend duur in levensonderhoud zoals eten, drinken, hotels, maar ook binnenlandse vluchten kun je maar betere vermijden als je daar bent.

Perfecte plek voor een lange vakantie

Tja, als je dan toch net helemaal naar de andere kant van wereld bent gevlogen, kun je er ook maar beter meteen een lange vakantie van maken. En doordat Australië een enorm groot land is met toffe steden, prachtige natuur en de allermooiste stranden, kun je meteen een sabbatical inlassen.

Of nog beter, plak Nieuw-Zeeland er ook nog even aan vast en misschien ook nog een aantal plekken in Azië, want ja als je er toch al bent.. 😉

Onderschat de afstanden niet

In Nederland rij je in vier uur tijd van Zuid-Limburg naar het uiterste puntje van Groningen. Meer dan dat is er niet. Australië is vele malen groter dan Nederland. Het kan misschien lijken alsof het redelijk in de buurt is, maar je moet echt niet onderschatten hoe groot het land en is hoe groot de afstanden kunnen zijn. Niemand heeft zin om tijdens de vakantie iedere keer de hele dag in de auto te moeten zitten voor de volgende bestemming..

Wat vind jij het tofste aan Australië?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Op vakantie naar Australië? 
Dit moet je weten!

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.