Duurzaam ondernemen met groeipapier 

Duurzaam ondernemen met groeipapier 

Misschien heb je er al eens van gehoord: gerecycled papier dat je in de grond kunt stoppen waar vervolgens bloemen uitkomen door de zaadjes die in het papier zitten. Superleuk en origineel. En daarnaast ook nog eens duurzaam. Ben je ondernemer en moet jij binnenkort een flyer, kaartje of een ander drukwerk laten drukken? Dan is groeipapier een interessante optie om te overwegen. 

Waarom duurzaamheid zo belangrijk is

Niet alleen als ondernemer, maar ook in het dagelijks leven als particulier kun je er niet meer onderuit. Duurzaamheid is een belangrijk thema. De afgelopen decennia werd steeds vaker pijnlijk duidelijk welke impact de mens op de aarde heeft. Hierdoor verandert het klimaat en hebben we steeds vaker te maken met extreme weeromstandigheden, stijgt de temperatuur en hebben we te maken met een flinke afname van de biodiversiteit. Tijd voor actie dus!

Duurzaam drukwerk

In het bedrijfsleven heb je vaak veel drukwerk nodig. Een flyer voor een event, een folder voor een congres, een kaartje van groeipapier voor nieuwe klanten, een goodiebag tijdens de lancering van een nieuw product en ga zo maar door. Drukwerk dat nog steeds vaak op regulier papier wordt gedrukt en vaak na single-use weer in de prullenbak verdwijnt. Niet alleen zonde van het geld, maar ook zonde van alle grondstoffen die daarmee gemoeid gaan. Gelukkig bestaan er tegenwoordig allerlei leuke alternatieven die ook nog eens een duurzaam tintje hebben zoals groeipapier. 

Wat is groeipapier?

Groeipapier zijn in principe twee velletjes gerecycled papier die tegen elkaar aan worden gedrukt. Daartussen zitten allerlei zaadjes van allerlei soorten bloemen die bijdragen aan de biodiversiteit. Denk daarbij aan wildbloemen of bijvoorbeeld zonnebloemen. 

Hoe leuk is dat? Je krijgt een uitnodiging voor een zakelijk event en vervolgens stop je het papier in de grond en niet veel later komen er mooie bloemen uit. Groeipapier kun je in de volle grond stoppen als je een tuin hebt, maar je kan het ook in een pot stoppen met aarde om je balkon op te vrolijken.

Groeipapier bedrukken

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden om groeipapier te laten bedrukken voor jouw bedrijf en zo jouw steentje bij te dragen aan duurzaam ondernemen? Je kan groeipapier laten bedrukken in de door jouw gewenste huisstijl en boodschap. Let wel op: je moet minimaal 25 items bestellen, maar als bedrijfseigenaar lijkt mij dat niet zo probleem. ;-). 

Naast dat het duurzaam is, is het ook een leuke manier om zakelijke relaties iets ‘extra’s’ te geven. 

Wat doe jij om duurzaam te ondernemen binnen jouw bedrijf?

*Dit artikel is in samenwerking met Greengiving tot stand gekomen. 

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *