5 tips voor het opleuken van je balkon

5 tips voor het opleuken van je balkon

Hoewel de zomer in Nederland zich nog niet echt laat zien, betekent dat niet dat je je balkon (of tuin) geen opknapbeurt kunt geven. Daarom vind je hier een aantal simpele stappen hoe je ervoor zorgt dat je je balkon kunt opleuken en optimaal kunt genieten van je buiten verblijf. Want laten we eerlijk zijn: het is natuurlijk wel veel fijner om te vertoeven op een balkon dat er gezellig uitziet. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

1. Maak het schoon

Cliché maar waar, je balkon wordt er niet gezelliger van als het een rommel is. Dus first things first: haal je balkon volledig leeg en maak hem goed schoon. Zorg dat alle bladeren, zand, stof en andere zooi weg is. Ook is het aan te raden om met een hoge druk spuit er doorheen te gaan, zodat je de eventuele groene aanslag kunt verwijderen.

Je zult verstelt staan hoeveel mooier je balkon eruit ziet als het helemaal schoon is. Dit is echt de basis als je aan de slag gaat met het opleuken van je balkon.

5 tips voor het opleuken van je balkon
5 tips voor het opleuken van je balkon

2. Kies voor een mooie loungeset

Een balkon is om te ontspannen, niet waar? Daarom is het goed om te kijken of het tijd is voor een nieuwe (kleine) loungeset of om te onderzoeken hoe je je huidige loungeset een upgrade kan geven door bijvoorbeeld nieuwe kussens te kopen om te zorgen dat het toch net wat frisser uitziet.

Als je kiest voor een nieuwe loungeset, is het slim om uit te zoeken hoe je hem het beste kunt neerzetten zodat je optimaal gebruik maakt van de ruimte.

3. Ga voor een mooi vloerkleed

De meeste vloeren van balkons zijn niet de mooiste vloeren. Ze zijn vaak van beton. Als je aan de slag gaat met het opleuken van je balkon is het aan te raden om op zoek te gaan naar een mooi buitenkleed dat past bij de rest van de style op je balkon. Daarnaast loopt het ook veel aangenamer over een kleed dan over het koude en kille beton.

4. Plaats een aantal mooie planten

Planten zijn echte sfeermakers. Ze mogen dan ook echt niet ontbreken als je je balkon gaat opleuken. Kies voor een mix tussen groene planten en een aantal planten die bloemen geven zoals blauwe regen. Gegarandeerd succes. Ook is het leuk – als je ruimte hebt op je balkon – te starten met een kleine moestuin. Ik bedoel: hoe leuk is het als je je eigen tomaten kunt telen vanaf je balkon?

5. Hang gezellige lampjes op

De laatste, maar minstens zo belangrijke tip als je aan de slag gaat met het opleuken van je balkon is het ophangen van gezellige lampjes. Je weet wel van die stringlights. Dat is toch echt wel de finishing touch van een fijn en gezellig balkon. Daarnaast kun je eventueel nog wat kleine accessoires toevoegen, maar pas op dat het niet te vol en te druk wordt. Als je toch iets wilt toevoegen, kies dan voor één groot item in plaats van vijf kleine items.

Wat is jouw ultieme tip om je balkon op te leuken?

*DIT ARTIKEL TOT STAND GEKOMEN DOOR MIDDEL VAN EEN SAMENWERKING

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.