Duurzame meubels: dit zijn de voordelen

Duurzame meubels: dit zijn de voordelen

Eigenlijk hoef ik het niet eens toe te lichten, toch? Tweedehands meubels zijn veel leuker dan nieuwe meubels. Het zijn meubels met een verhaal, gemaakt van duurzame materialen die ook nog eens vaak massief zijn en de kwaliteit is vaak beter. Ook geven tweedehands meubels kleur aan je interieur. Maar waar moet je op letten als je gaat investeren in duurzame meubels? Lees onze tips!

Investeren in duurzame meubels

Duurzame meubels zijn nieuwe meubels die op een duurzame manier gemaakt zijn, maar minstens zo belangrijk: meubels die een tweede leven krijgen. Van dat laatste ben ik een groot fan. Er zijn al heel veel meubels op deze wereld die prima een tweede, derde of zelfs vierde leven mee kunnen. Waar ik de mooiste vintage meubels vind? Bij Whoppah en heel soms bij mijn kringloop. 

Voordelen van tweedehands meubels

Wil je investeren in een design meubelstuk zoals de Eames lounge chair? Dé meest iconisch stoel die ik ooit gezien heb. Het verbaast je vast niet dat deze stoel heel hoog op mijn wishlist staat voor in mijn volgende huis. Gelukkig zijn er genoeg opties om hem tweedehands te kopen. 

Deze stoel wordt met zoveel liefde en aandacht gemaakt dat het een hele duurzame stoel is waar heel veel mensen veel plezier van kunnen hebben. Dat is ook meteen het grootste voordeel van duurzame meubels: ze zijn vaak gemaakt van heel degelijk materiaal waardoor je er lang plezier van kan hebben. 

Het is stijlvoller

Naast dat deze meubels vaak veel langer meegaan dan fast fashion meubels die heel trendgevoelig zijn en snel vervangen worden, zijn de meubels vaak stijlvoller. Oké, niet allemaal, maar de meeste wel. Het zijn vaak klassieke en tijdloze meubelstukken. Neem de Vitra eames als voorbeeld. Deze stoel is en blijft prachtig. 

Meubels erven van familie

Recent zijn mijn opa en oma overleden (3 maanden na elkaar). Super verdrietig, maar ik ben heel blij dat ik een aantal meubels geërfd heb. Zo heb ik twee kanariegele lampjes geërfd, een bijzettafeltje en een spiegel. Stuk voor stuk duurzame meubels en gemaakt van massief eikenhout. 

Het is niet alleen heel duurzaam om deze meubels een tweede leven te geven, het zijn ook meubels met een verhaal. Ze zijn namelijk van mijn opa en oma geweest. En die kanariegele lampjes waren vroeger mijn nachtlampje als ik als kind bleef logeren. Hoe leuk is het dat ze nu in mijn woonkamer staan?

Shop jij ook graag duurzame meubels?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *